• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yarım kalan ilk tüp bebek maceram :(

SUDENAZ222

evli,mutlu,ikiz çocuklu
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2007
6.490
36
358
40
Muğla
merhaba arkadaşlar..sizlerle şubat ayında teşebbüs ettiğim tüpbebek maceramı paylaşma istiyorum..

tanıyan arkadaşlar bilir ama kısaca baştan başlamak istiyorum...1,5 yıllık evliyim..hiç korunmadım...7 ay yumurtlama takibi negatifle sonuçlandı en son ocak başı laparoskopi yaptırdım ve sonucunda iki tüpümde açılamayacak derecede kapalı çıktı...sonucunda tek çarem tüp bebek oldu....bu nedenle tüpbebek merkezleri araştırdım ve ist. bahçelievler medikal park hastanesi dr. latif beyde karar kıldık ve randevumuzu aldık...öncelikle bazı testler yapıldı iyi çıktı...sonrasında bide histereskopi yapıldı..kamerayla rahim içine bakmak...sonuç çok iyiydi....adetimin 3. günü gittim hormon testi yapıldı öncelikle..sonucunda yumurta rezervimin iyi olmadığını öğrendik bu yüzden dr.um yüksek dozlarla başlıycaz dedi...

ilk üç gün günde 1 adet puregon 375 doz kullandım...sonrasındaki kontrolde yumurta gelişimi başlamamıştı...dr. iyi değil dedi.ve ekstra iğne verdi

sonrasındaki 5 gün günde 1 adet puregon 300 doz ve 1 adet merional 150 doz kullandım....kontrollerde çok az yumurta gelişimi sağladık...

yine sonrasındaki 4 gün günde 1 adet puregon 150 doz, 1 adet merional 150 doz ve 1adet orgalutran kullandım....kontrollerde yumurtaların çok yavaş büyüdüğünü gördük neredeyse günde 1 mm bile büyümüyordu....

devamında son 6 gün günde 1 adet puregon 150 doz ,2 adet merionel 150 doz ve 1 adet orgalutran kullandım...adetimin 22. günü iğnelerin ise 22. günündeydik...ve sadece 1 adet 18 mm lik bir yumurta vardı..diğer birkaçtane yumurta 14 mm de kalmıştı...

bu arada e2 sonuçlarımı söyliyim..ilk bakıldığında adetimin 3. günü 41 idi. adetimin17. günü 1020 olmuştu..sonkez adetin 21.günü bakıldı ve 1982 çıktı..ve rahim kalınlığıda (endometrium) son muayenede 14 mm di...

adetimin 22. gününde ovitrelle çatlatma iğnesini 22:30 da yaptım ve iki gün sonrasinda yumurta toplama için gittik..tek bir yumurta şansım vardı ...fakat o hayalimde suya düştü...çünkü o 1 yumurtada içi boş yani çok kalitesiz çıktı ....ve o anda ilk tüp bebek deneme teşebbüsümün sonuna gelmiş olduk...çok fazla üzüntü yaşadım..çünkü hiç yarıda kalabilecek düşüncesiyle başlamamıştım bu işe..1 ayın sonunda transferi bile yaptıramadım.. o kadarcık bile hissedemedim onları içimde....

nasip değilmiş diyoruz artık..elden ve dilden başka bişey gelmiyor malesef...bir ikinciyi düşünmeye bile cesaretim yok...korkuyorum artık tutarmı tutmazmı değilde yarıda kalırmı tekrar diye düşünüyorum...o yüzdende yakın zamanda tekrarlamayı düşünmüyorum...

ama dr.umdan ekibinden çok memnun kaldım..ellerinden geleni yaptıklarını düşünüyorum..bu yüzdende bi dahakine yine aynı yere devam edeceğim Allah izin verirse...

burada bana destek olan yardımcı olan bütün arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ediyorum...iyiki varsınız...sizlerle 1 sene boyunca çok şey paylaştık burada,birbirimizden çok şeyler öğrendik...eğer burası ve sizler olmasaydınız bu kadar iyi toparlanamazdım...ama bir ikinciyi deneyene kadar siteye girişimi azaltmak istiyorum..çünkü beynimi boşaltmalıyım artık , madem mecburi bir aram var kendime manevi bir tatil vermeliyim...vermeliyimki bir ikinci için kendimi tam anlamda hazır hissedebileyim...

inşallah isteyen herkesin , bu yola başvurmuş herkesin Allah yardımcısı olsun..rabbim hepimizin kucaklarını doldursun...dualarım sizlerle olacak....:Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

a.s. a.s. a.s.

canım çok geçmış ols........geçekten zor..........ne denılebılır kı.........rabbım en ıyı bılendır inş zamanı gelecek ve bebişin seni kucaklayacak..ne olumsuz haberler duyduk olmaz denılıpte oaln ve olur denılıpte olmayan ..............inş herşey gönlunce olur canım o ol derse olur .........yenıden umutlan ve ayağa kalk....yola devam..............ondan umut asla kesılmez........inan ve daıma umut et canım rabbım guç kuvvet vers dualarını makbul eylesın inş

canım benim üzülme ne olur allah büyük gün dogmadan neler dogar belkide kendiliğinden hamile kalıcaksın allahım inş. kalbindekini nail etsin inş.... tez zamanda cok güzel hamiş haberlerini alırız canım benim

sudenaz canım ne diyeceğimi bilemiyorum ama üzülme bitanem rabbim herşeyin hayırlısını versin inşallah ikinci denemende herşey yolunda gider ve meleğin sürpriz yapıp gelir üzülme canım hem bir yöndende iyi düşün senin yaşın daha genç benim dayımın oğlu ve karısı tüp bebek bile deneyemiyolar yaşlarının büyük olması nedeniyle güzel düşün canım rabbim bu yolda seninle olsun inşallah.....

canim oncelikle hic umudunu yitirme bir talihsizlikti gibi gor ikinciye biraz ara ver ve kotu dusuncelerden kurtul yani bunu bende tam olarak yapamiyorum ama onemli olan biziz degilmi
ben birinci tup bebegi dusunmemeye celisiyorum benimki kasimda olmustu ikinciyi de onumuzdeki ayda baslayacagim kismet olursa
bizimde embriyolar kaliteli degildi
onun icin bazi kurleri yemeye basladim tedaviden once sende deneyebilirsin

çok üzüldüm canım.normal bi kadında bile senede sadece belli aylarda hamile kalabilme şansı varmış.bence seninki o aya denkgelmemiş.ikincide olacağına gönülden inanıyorum.yüreğini ferah tut.vakit saat gelince herşey yoluna girer.Allah yardımcın olsun

canım benım hersey hayırlısı rabbım senın için en hayırlı zamanı beklıyor hersey gönlunce olsun emın olkı tedavın suresınce hep aklımdaydın senle bırlıkte tedavi oldum bee ::)

tatlım geçmiş olsunn. herşeyde bir hayır vardır her üzüntünün ardından bir mutluluk mutlaka bulur seni dua et Rabbine o hiçbirşeyi geri çevirmez bu sefer olmamış ama inan bir sonraki Allahın izniyle olacaktır inşallah dualarım seninle..

canım ya geçmiş olsun bendede aynı problem var bazı aylarda böyle oluyor hormonlarını takip edip ikinciye öyle başla canım şimdi dinlen kendini sakin bırak hormonlorun iyi seviyeye gelsin bu sorun kiminde doğuştan kimindede döngü olduğundanmış inş döngüdendir ve bir sonraki denemende daha iyi sonuç alırsın

Sudenazz canım senin ne kadar istediğini çırpınışlarını çok iyi anlıyorum...

Bu ilk denemendi daha dur inşallah ikincisinde kavuşucaksın bebişine.. Allah yardımcın olsun...Sevgiler :Saruboceq:

merhaba arkadaşlar..sizlerle şubat ayında teşebbüs ettiğim tüpbebek maceramı paylaşma istiyorum..

tanıyan arkadaşlar bilir ama kısaca baştan başlamak istiyorum...1,5 yıllık evliyim..hiç korunmadım...7 ay yumurtlama takibi negatifle sonuçlandı en son ocak başı laparoskopi yaptırdım ve sonucunda iki tüpümde açılamayacak derecede kapalı çıktı...sonucunda tek çarem tüp bebek oldu....bu nedenle tüpbebek merkezleri araştırdım ve ist. bahçelievler medikal park hastanesi dr. latif beyde karar kıldık ve randevumuzu aldık...öncelikle bazı testler yapıldı iyi çıktı...sonrasında bide histereskopi yapıldı..kamerayla rahim içine bakmak...sonuç çok iyiydi....adetimin 3. günü gittim hormon testi yapıldı öncelikle..sonucunda yumurta rezervimin iyi olmadığını öğrendik bu yüzden dr.um yüksek dozlarla başlıycaz dedi...

ilk üç gün günde 1 adet puregon 375 doz kullandım...sonrasındaki kontrolde yumurta gelişimi başlamamıştı...dr. iyi değil dedi.ve ekstra iğne verdi

sonrasındaki 5 gün günde 1 adet puregon 300 doz ve 1 adet merional 150 doz kullandım....kontrollerde çok az yumurta gelişimi sağladık...

yine sonrasındaki 4 gün günde 1 adet puregon 150 doz, 1 adet merional 150 doz ve 1adet orgalutran kullandım....kontrollerde yumurtaların çok yavaş büyüdüğünü gördük neredeyse günde 1 mm bile büyümüyordu....

devamında son 6 gün günde 1 adet puregon 150 doz ,2 adet merionel 150 doz ve 1 adet orgalutran kullandım...adetimin 22. günü iğnelerin ise 22. günündeydik...ve sadece 1 adet 18 mm lik bir yumurta vardı..diğer birkaçtane yumurta 14 mm de kalmıştı...

bu arada e2 sonuçlarımı söyliyim..ilk bakıldığında adetimin 3. günü 41 idi. adetimin17. günü 1020 olmuştu..sonkez adetin 21.günü bakıldı ve 1982 çıktı..ve rahim kalınlığıda (endometrium) son muayenede 14 mm di...

adetimin 22. gününde ovitrelle çatlatma iğnesini 22:30 da yaptım ve iki gün sonrasinda yumurta toplama için gittik..tek bir yumurta şansım vardı ...fakat o hayalimde suya düştü...çünkü o 1 yumurtada içi boş yani çok kalitesiz çıktı ....ve o anda ilk tüp bebek deneme teşebbüsümün sonuna gelmiş olduk...çok fazla üzüntü yaşadım..çünkü hiç yarıda kalabilecek düşüncesiyle başlamamıştım bu işe..1 ayın sonunda transferi bile yaptıramadım.. o kadarcık bile hissedemedim onları içimde....

nasip değilmiş diyoruz artık..elden ve dilden başka bişey gelmiyor malesef...bir ikinciyi düşünmeye bile cesaretim yok...korkuyorum artık tutarmı tutmazmı değilde yarıda kalırmı tekrar diye düşünüyorum...o yüzdende yakın zamanda tekrarlamayı düşünmüyorum...

ama dr.umdan ekibinden çok memnun kaldım..ellerinden geleni yaptıklarını düşünüyorum..bu yüzdende bi dahakine yine aynı yere devam edeceğim Allah izin verirse...

burada bana destek olan yardımcı olan bütün arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ediyorum...iyiki varsınız...sizlerle 1 sene boyunca çok şey paylaştık burada,birbirimizden çok şeyler öğrendik...eğer burası ve sizler olmasaydınız bu kadar iyi toparlanamazdım...ama bir ikinciyi deneyene kadar siteye girişimi azaltmak istiyorum..çünkü beynimi boşaltmalıyım artık , madem mecburi bir aram var kendime manevi bir tatil vermeliyim...vermeliyimki bir ikinci için kendimi tam anlamda hazır hissedebileyim...

inşallah isteyen herkesin , bu yola başvurmuş herkesin Allah yardımcısı olsun..rabbim hepimizin kucaklarını doldursun...dualarım sizlerle olacak....:Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

a.s. a.s. a.s.
canım üzülme bi dahakine olur inşallah moralini bozma allah sana yardım edecek sen yeterki umudunu yitirme canım kolay değil durumun ama üzülürsen daha kötü olur sıkıntının hormonlara zarar verdiğini duymuşsundur canım kendine iyi bak iyi dinlen acil şifalar dilerim dualarım seninle canım ben bugün hepimiz için da ettim inşallah olacak hepimizin bebkleri öpüyorum seni:1hug:

canım benim seni o kadar iyi anlıyorumki nedenmi?
bende ilk tüp bebek denememde 21 tane yumurtam oluşmasına rağmen,hemde anestezisiz toplattım 21 yumurtayı sen düşün...
ertesi gün aldığım bir haberle yıkıldım:((
çünki 1 tanesi bile döllenmemişti düşünebiliyormusun..
21 i duyunca ne hayallerimiz vardı..
transfer edilirde hatta dondururuz bile diye düşünürken 21 yumurta oluşmasına rağmen transferi yaşıyamadım...
çok üzüldüm ama asla umudumu kaybetmedim..
ikinci denememdede 12 yumurtadan sadece 1 i döllendi ama oda tutmadı..
benim hala umudum var..kısmet bakalım..
3. için yaz ı düşünüyoruz..
sakın ola ümidini kaybetme arkadaşım...bak yanlız diilsin...

canım ne denir ki....allah yardımcın olsun...inş. tedaviye gerek kalmadan rabbim kucağını doldurur. inş. emeklerimizin sonucunu alacağız zamanı geldiğinde....

çok geçmiş olsun sudenazcım ama bilki bu bir imtihan ve sen rabbimizin katında bunu taşıyabilecek kadar imanı kuvvetli olduğun için bu imtihan sana nasip oldu.Şimdi yapman gereken ona daha çok yaklaşman ve tabikide tedaviye gereken zamanda yeniden başlaman Rabbim hepimizin yüzüne baksın.Şöyle bir bakıyorumda normal yoldan evlenir evlenmez bebeği olan insanlar nasılda şanslı olduklarının farkında bile değil.Yaşamayan anlamaz bizim gibi bebek özlemi çekmek ne demek.Senin için çok dua edicem Rabbim bir vesile çıkarsın önüne inş.bebğine kavuşman için gün doğmadan neler doğar inş.Kendine iyi bak ve kısa zamanda toparlan inş.
Bu arada yarın sabah 10 da yumurtalarım toplanacak benimde inş.ama eşimde azosperm olduğu için sperm bulunamama ihtimali var bu satırları okuyan arkadaşlar bu konuda dualarını eksik etmezlerse çok sevinirim.Allah hepimizin yardımcısı olsun inş...

çok geçmiş olsun sudenazcım ama bilki bu bir imtihan ve sen rabbimizin katında bunu taşıyabilecek kadar imanı kuvvetli olduğun için bu imtihan sana nasip oldu.Şimdi yapman gereken ona daha çok yaklaşman ve tabikide tedaviye gereken zamanda yeniden başlaman Rabbim hepimizin yüzüne baksın.Şöyle bir bakıyorumda normal yoldan evlenir evlenmez bebeği olan insanlar nasılda şanslı olduklarının farkında bile değil.Yaşamayan anlamaz bizim gibi bebek özlemi çekmek ne demek.Senin için çok dua edicem Rabbim bir vesile çıkarsın önüne inş.bebğine kavuşman için gün doğmadan neler doğar inş.Kendine iyi bak ve kısa zamanda toparlan inş.
Bu arada yarın sabah 10 da yumurtalarım toplanacak benimde inş.ama eşimde azosperm olduğu için sperm bulunamama ihtimali var bu satırları okuyan arkadaşlar bu konuda dualarını eksik etmezlerse çok sevinirim.Allah hepimizin yardımcısı olsun inş...

doğru söylüyosun canım..ne kıymet bilmeyenler var..daha geçen ay duydum bi tanıdığım ( arkadaş bile diyemiyorum) hamile daha 1,5 aylık eşiyle kavga ediyolar ve diyoki anne olacak şahıs aldıralım bu çocuğu ,diğeride tamam diyor..ve gidip saçma bir kavga yüzünden bebeği aldırıp geliyolar....şimdi soruyorum bu nasıl bir vicdandır?..duydum bunu ben kahroldum uykularım kaçtı..o yüzden diyorum rabbim isteyenlere , kıymetini bileceklere versin inşallah...

seninde güzel haberlerini alırız inşallah..dualarım sizlerle a.s.

canim benim vardir bundada bir hayir allahim sanada bir gun gosterecektir mucizesini

sudenaz verdiğin mücadeleyi hem gebelik bölümünden hemde burdan takip etmiştim canım ve yürekten diliyorumki Rabbim sana en kısa zamanda bebişini versin inşallah o duyguyu sende tadacaksın arkadaşım gücünle dirayetinle imtahanından alnının akıyla çık yeterki Mevlam bunu sana nasip edecel inşallah her şerde bile bir hayır varken şükredip Allaha sığınmaktan başka yapacak bişey yok ki sende dayanıklı biri olduğun için kendini toparlayıp tekrar umudunla 4 elle sarılıp bebişine kavuşacağını biliyorum dediğin gibi nadir gir hatta hiç girme ne zamanki kendini hazır hisseder toparlarsın kafanı dağıtırsın işte o zaman sil baştan arkadaşım tamammı ??? kendine iyi bak Allaha emanet ol ;)

sudenaz verdiğin mücadeleyi hem gebelik bölümünden hemde burdan takip etmiştim canım ve yürekten diliyorumki Rabbim sana en kısa zamanda bebişini versin inşallah o duyguyu sende tadacaksın arkadaşım gücünle dirayetinle imtahanından alnının akıyla çık yeterki Mevlam bunu sana nasip edecel inşallah her şerde bile bir hayır varken şükredip Allaha sığınmaktan başka yapacak bişey yok ki sende dayanıklı biri olduğun için kendini toparlayıp tekrar umudunla 4 elle sarılıp bebişine kavuşacağını biliyorum dediğin gibi nadir gir hatta hiç girme ne zamanki kendini hazır hisseder toparlarsın kafanı dağıtırsın işte o zaman sil baştan arkadaşım tamammı ??? kendine iyi bak Allaha emanet ol ;)

çok sağol canım.a.s.

bu arada senide tebrik ederim :nazar: rabbim kucağınada almayıda nasib eder inşallah

geçmiş olsun,Allah yardımcın olsun,inşallah bundan sonrası senin için hayırlı olur ve sağlıkla hamile kalıp yavruna kavuşursun :Saruboceq:

sudenazcım çok geçmiş olsun canım. ne olur umutsuzluğa kapılma ve bol bol dua et. yeterki Allah veriem desin sen bile şaşırırsın nasıl olduğuna. Toprağa can veren Rabbim elbette dualarımızı boş çevirmiycektir. yeterki inan canı gönülden inan ve şüphe etme. inan dularımdasın geçen akşam dua ederken bile aklıma geldin. Rabbim tez zamanda hayırlı Sağlıklı sıhhatli evini yuvanı aydınlatıcak pırıl pırıl evlat versin sana canım benim. dualarımdasın. Allaha emanet ol.

Back