Yaptığım fesatlık mı yoksa karşı taraf mı hazıra konuyor

Ben paylaşırım bu sizi düşünceli birisi yapar herkesin bahtı ayrı diye düşünüyorum ben.Belkide paylaştıkça sizin yolunuz açılacak.Her iyilik iyi olan her düşünce bizi biz bilmesekde bir adım öne götürür zaten.Ben bunu enayilik olarak görmüyorum.O arkadaşınız hırs ve fesatlıği karıştırıyor.Bir gün karşılığını hiç yardım alamayarak öder tabi başka bir konuda.

Kamuda çalışmak da çok zor aslında.işten çıkartma olmadığı için işler hep belli kişilere yükleniyor.geç geliyorlar, sürekli ortadan kayboluyorlar.yaptırımı da yok.sinirden elimin ayağımın titrediği birçok gün oldu.
Çalışınca iş artıyor, çalışmayınca maaş. Çok gezenler çok tanıdık edinip yükseliyor.

Keşke her şey 30 yıl önceki gibi olsa.Yeni nesil çok fena 🥲

Ben geçen yaz emekli oldum :) gayet rekabetin sert geçtiği bir şirkette 17 yıl çalıştım, yine söylüyorum bilgi paylaşmak enayilik değildir. İş hayatım boyunca sürekli kurslara gittim, farklı eğitimler aldım sektörümüz bunu gerektiriyordu çünkü. Bu bilgileri hep paylaştım, öğrenmek isteyene öğrettim, alanda uygulamalı ders bile verdim. Kendi pratik metotlarıma kadar öğrettim bundan hiç bir zaman zarar görmedim aksine terfime sebep oldu dört kez hem de. Yeni nesille de epey çalıştım, en son yardımcım 24 yaşındaydı, ne kendi akranlarımdan ne de gençlerden kötü bir şey görmedim. İş hayatının bir sürü dinamiği var, gereksiz duygusallığa yer yoktur ama paylaşıma açık olmak her zaman fayda getirir. İş verenleri aptal sanmayın, onlar için personel yetiştiren eleman her zaman kıymetlidir ve tecrübe değerlidir, öğrettin hadi ayağını kaydıralım değil yani, işine sahip çıkmak bilgi saklamaktan geçmiyor

Hayır tabii ki reel hayatta daha beterini yapacak insanların, burada iyi niyet kasma ritüellerinden nasıl mahrum bırakırım sizleri 🤣
Fesat mıyım diye sordunuz evet fesatsınız dedik ki kk tarihinde nadir görülür bu kadar herkesin aynı fikirde olması. Şimdi niye ibreyi bize çevirmeye çalışıyorsunuz? Hayır madem eleştiri kaldıramayacaksınız niye konu açıyorsunuz?

Herkese merhabalar,

Özel sektörde çalışıyordum ve sürekli kendimi geliştirmek için kurslar araştırıyorum.Mükemmelliyetçi bir yapım olduğu için her şeyi titiz bir şekilde araştırıp zaman ayırıyorum.Gerekirse haftasonu tatilimde bile il değiştirip sertifika almaya çalışıyorum.

İnstagramda yaptığım bir paylaşım üzerine sektörden bir kız arkadaşım beni aradı (samimiyetim yok). X kursuna gitmişsin canım sen araştırmışsındır sana sorayım dedi.Ben de tüm iyi niyetimle detayına kadar her şeyi anlattım sana instagram gönderirim dedim kursları.Tabii bir yandan diyorum içimden ben aylarımı verdim bunları bulabilmek için.

Hemen ardından başka yakın bir arkadaşımla konuştuk laf arasında Y beni aradı kurs sordu falan dedim.Bir anda kızım niye söylüyorsun günlerce uğraştın onun için hazıra konmuştur dedi.Böyle olunca bana bir aydınlanma geldi.Telefonu kapatınca gönderdiğim çoğu şeyi sildim birkaç seçenek bıraktım.

Gerçektende uzun süre boyunca eğitmen ve kurum arayışı yaptım hemen tükenen kontenjanları kovaladım ve zar zor bulabildiğim şeyin kolayını bir çırpıda anlatınca neden böyle bir şey yaptım diye kendimi sorguladım.Kızlar özel sektör Kurtlar sofrası gibi biliyorsunuz ve bu sertifikalar insanı ciddi anlamda öne geçiriyor.Hiçbir şey yapmadan hazıra konan insanlara da ayrıca tilt oluyorum ama sonra fesatlık mı yaptım diye kendimi sorguladım, bilemedim…
Hepi topu kurs söylemişsiniz. Ne kadar abartmışsınız. Bence çok komik şu yazdığınız.

Not istese ne olur ki :) ben kurs defterlerimi fotokopiyle çoğaltıp dağıttım millete gidipte boşa para vermeyin diye. Sağlam not tutarım hepsini verdim öğrenmek isteyenlere yazık değil mi niye para ödesinler, dünya üzerinde dostluk diye bir kavram var yahu, kimse notlarımı alıp ayağımı kaydırmadı :)
Şimdi ne kursu olduğuna da bağlı.81 ilden misal İstanbul’a çoluğunu çocuğunu bırakıp gelen kadınlar var,apartlarda,otellerde devasa masraf yapıp kursa ayrı ödeyip(30-100 bin arası kurslardan bahsediyorum) 3 hafta kalıyorlar.
E bu insan maddi manevi emek veriyor bir yerde çocuğundan ailesinden ayrı kalıyor fedakarlık yapıyor aldığı bilgileri oturduğu yerden başkasından isteyen paylaşmaya mecbur mu?

Lise üniversite gibi kurumlardaki notlardan bahsetmiyorum ne kursu olduğuna bağlı. Böyle durumlarda biri enayi yerine konup diğeri uyanıklık yapar. Haksızlık bir yerde.

Yoksa herhangi bir çizilmiş not,önemsiz standart bir bilgiyi tabiki paylaşabilir internetten de bulabileceği bilgiler neticede

İnstagramda yaptığım bir paylaşım üzerine sektörden bir kız arkadaşım beni aradı (samimiyetim yok). X kursuna gitmişsin canım sen araştırmışsındır sana sorayım dedi.Ben de tüm iyi niyetimle detayına kadar her şeyi anlattım sana instagram gönderirim dedim kursları.Tabii bir yandan diyorum içimden ben aylarımı verdim bunları bulabilmek için.

Hemen ardından başka yakın bir arkadaşımla konuştuk laf arasında Y beni aradı kurs sordu falan dedim.Bir anda kızım niye söylüyorsun günlerce uğraştın onun için hazıra konmuştur dedi.Böyle olunca bana bir aydınlanma geldi.Telefonu kapatınca gönderdiğim çoğu şeyi sildim birkaç seçenek bıraktım.

Kızlar özel sektör Kurtlar sofrası gibi biliyorsunuz ve bu sertifikalar insanı ciddi anlamda öne geçiriyor.Hiçbir şey yapmadan hazıra konan insanlara da ayrıca tilt oluyorum ama sonra fesatlık mı yaptım diye kendimi sorguladım, bilemedim…
Yanlış yapmışsınız, kız sizi aramış danışmış içinize dert olacaksa samimi de değilmişsiniz kendin araştır diyebilirdiniz, yakın arkadaşınız sizi çok güzel gaza getirip aklınıza fitne sokmuş, bence siz sizden kurs için bilgi alanı değil de gaza getiren arkadaşınızı sorgulayın, zira sizi başkasına karşı fitneleyen başkasını da sizin için fitneliyordur.

İş hayatı Kurtlar sofrası olabilir ama herkes kendi emeğinin ekmeğini yer, ki kurs için arayan kız sizden sertifikalarınızı istememiş kurs ismi istemiş.

Herkese merhabalar,

Özel sektörde çalışıyordum ve sürekli kendimi geliştirmek için kurslar araştırıyorum.Mükemmelliyetçi bir yapım olduğu için her şeyi titiz bir şekilde araştırıp zaman ayırıyorum.Gerekirse haftasonu tatilimde bile il değiştirip sertifika almaya çalışıyorum.

Gerçektende uzun süre boyunca eğitmen ve kurum arayışı yaptım hemen tükenen kontenjanları kovaladım ve zar zor bulabildiğim şeyin kolayını bir çırpıda anlatınca neden böyle bir şey yaptım diye kendimi sorguladım.Kızlar özel sektör Kurtlar sofrası gibi biliyorsunuz ve bu sertifikalar insanı ciddi anlamda öne geçiriyor.Hiçbir şey yapmadan hazıra konan insanlara da ayrıca tilt oluyorum ama sonra fesatlık mı yaptım diye kendimi sorguladım, bilemedim…
Evet fesatlık yapmışsınız ne olacak yani paylaşsanız, bitiyor mu bu sertifika, hayır siz söylemeseniz bulma ihtimali yok mu?

Ay öyle bir yazmışsın ki dedim en sonunda Süleyman peygamberin kutsal ahid sandığını buldun da yerini söyledin. Yardım isteyip fikir soran birine etik olarak yardımcı olunması gerekir zaten. İnsan olmak bunu gerektirir ya hani. Ay Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Demek bir şey sormamak gerek insanlara

Evet fesatsiniz.hem siz hem de paylaşma diyen o arkadasiniz.
ben de özel sektördeyim. Kazancım bir çok arkadaşıma göre iyi. Ve paylaşımda yaparım.fikir de veririm.. kurs vs olduğunda haber de veririm.
Ama o arkadaşlarım öyle mi hayır.! Aksine gizlerler. Birbirlerinin isleriniaraştırır, kendi işlerini gizlerler. birine yardımcı olduklarında aynen sizin gibi düşünen tipler. O yuzden kendinizi burda rahatlatmaya çalışsanız da boşuna.haa size diyebilirler burda ,doğru yapıyorsun, paylaşma vs.diye.bu fesat olduğunuz gerçeğini değiştirmiyor.

Herkesin rızkı kendine..siz de bulursunuz yolunuzu onlar da. En mükemmel siz olmak zorunda degilsiniz.sizden iyiler de olacak.
Alma verme dengesi var bu hayatta unutmayın.
Mesela benim kuzenim sizin gibi.kendisinin mesleği doktor. Hep caliskan bir insandi.ama ne yazik ki Burnu havada biri.kazancina birsey dediğim yok, ki hakkettiğini aldığını da düşünmüyorum.basta çok hava atmıştı bana..gittiğim üniversiteyi küçümsedi.ailemin daha fakir olduğunu ima etti vs.kendi ailevi durumları da bizden iyi.
Ama nasip ,ben ve ailem Marmaris'ten ev aldık daha once. Sonra ben antalyaya geldim ve ev aldim kendime .o zaman da bana ssn hic otellere gidemiyorsun ben burda degilim ama sendsn cok kazaniyorjm ve senden cok geziyorum demisti. O zaman cok uzuldum.yillarca kardes bildigim insan cunku.ne zaman bu hale geldik? Sonra ben de mesafe koydum.sonra ev fiyatları firladi. Normalde alabilecekken artik alamıyorlar.ve emin ol kendileri alsalardı benim evime laf edip begenmeyeceklerdi.bu sadece küçük bir örnek.. ha ben onun gibi kötü biri değilim.ins alırlar.gonullerine göre olsun ama insanin biriyle rekabet etmesine gerek yok. Benim kazancım zamanla arttı.Allah yürü kulum dedi. Bazen ondan çok kazanıyorum şimdi de sevgilim doktor diye bozuldu.dusunun benim kendi mesleğinden biriyle evlenmeme bile tahammülü yok.ben kimim ki? Cok ayıp.Herkesin nasibi kendine.

Ben iyiniyetli olmak taraftarıyım.. sizden öğrenmese başkasından öğrenecek zaten kurs vs işlerini.bu huyunuzdan vazgeçin O yuzden.
Ve unutmayın, ne kadar çabalarsak çabalayalim dünya adaletli bir yer değil
Allah dilediği kuluna nasip eder dilemedigine etmez. O yuzden dua edin.once kalp temizliğiniz icin

Tuttuğumuz notları bile paylaşıyorduk kurs adı söylememe seviyesine ne ara geriledik biz yaa😂😂 kusura bakmayın ama aylarca kurs araştırmış olmanız sizin beceriksizliğinizi gösteriyor. Ayrıca soru sormuşsunuz ama beklediğiniz cevabı alamayınca laf söylüyorsunuz madem fikrimiz önemli değil niye konu açtınız?

Anladığım kadarıyla beni fesat bulanların çoğu hazıra konan tayfa 🤣şey gibi sınıfta not tutmayıp not tutanları paylaşmıyor diye linç eden tayfa.Kızlar bu kadar iyi niyetli kalabilmenize gerçekten çok sevindim dünya dönüyorsa sizin hatrınıza dönmüyorsa beleşciliğe müsade etmeyen benim hatrıma 🤣
Hahhaahha bu da kendini mükemmel zannedenlerin tavrı demek ki.
Üniversitede en güzel notu ben tutardım 12 sene oldu defterlerim hala muntazam durur. İsteyen herkesin fotokopi almasına izin verirdim. İnsanların hayatlarında neyle uğraştığını bilemezsiniz.
Altı üstü kurs adı söyleyeceksin amma tatava yapıyorsun. sanki Türkiye’de tek kişiye verilecekti de sadece sen aldın kursu. Kadının yerine sınava girmiyorsun,onun yerine not tutmuyorsun onu yerine para ödemiyorsun altı üstü tecrübelerini ve araştırmalarını paylaşıyorsun.
Allahtan bilim insanları senin gibi düşünmemişte aman ben araştırdım buldum onlar da kendi bulsun deyip icatlarını saklamamış 🤣🤣🤣
Geçen gün üniversite arkadaşım doktorasını vermiş ve bir post paylaşmış. Bende altına tebrik mesajımı yazdım çok sevindiğimi yazdım. Karşılık olarak o zamanlar notlarını hiç esirgemeyen arkadaşım senin de payın var bu başarıda yazmış. Onure oldum geçip de ben not verdim diye okudu şimdi doktorasını vermiş diye fesatlanmadım

🥲🥲🥲böyleleri her yerde.Yorum yapanların çoğu beni fesat bulmuş fakat öyle şeyler yaşadım ki buna benzer paranoya oldum.Yorumdakilerin hala iyi niyetlerinin sömürülmemiş olması ve güzel insanlarla karşılaşmış olması ne güzel .
Tabi tabi bi siz özel sektörde çalışıp feleğin çemberinden geçmişsinizdir.
Yıllardır özel sektörde plaza da çalıştım. En yırtıcı en anasının gözü dediğim departman arkadaşımın bile sizin gibi performansı yoktu 😂

Konudaki örnek çok farklı ayrıca. Benzer hiç bir yanı yok.

Şimdi ne kursu olduğuna da bağlı.81 ilden misal İstanbul’a çoluğunu çocuğunu bırakıp gelen kadınlar var,apartlarda,otellerde devasa masraf yapıp kursa ayrı ödeyip(30-100 bin arası kurslardan bahsediyorum) 3 hafta kalıyorlar.
E bu insan maddi manevi emek veriyor bir yerde çocuğundan ailesinden ayrı kalıyor fedakarlık yapıyor aldığı bilgileri oturduğu yerden başkasından isteyen paylaşmaya mecbur mu?

Lise üniversite gibi kurumlardaki notlardan bahsetmiyorum ne kursu olduğuna bağlı. Böyle durumlarda biri enayi yerine konup diğeri uyanıklık yapar. Haksızlık bir yerde.

Yoksa herhangi bir çizilmiş not,önemsiz standart bir bilgiyi tabiki paylaşabilir internetten de bulabileceği bilgiler neticede

Kimse bilgisini paylaşmaya mecbur değil ama her zaman paylaşma taraftarıyım, bunu hiç bir zaman kötülük, fırsatçılık olarak görmedim. Örneğin yurtdışında bir eğitime gittim, normal şartlarda gücümün yetmeyeceği bir durumdu ama eşim destekledi sağolsun, çalıştığım yerde insanların o eğitimi alması imkansız gibi bir durum döndüğümde ne öğrendiysem öğrenmek isteyen herkese öğrettim, notlarımı da paylaştım. Benim çoluk çocuğum yok, eşimle imkanları zorlayıp hallettik ama bu imkanı olmayan arkadaşlarım vardı, onlar için çok iyi oldu. Şimdi aradan yıllar geçti, ben emekli oldum onlar bu bilgilerle çalışıyorlar, kime ne faydam olduysa helali hoş olsun, iş bitti dostluklar baki kaldı :)

Ahh ahhh zaten onu anlayabilseler:KK51:biri diyor a101 de mi çalışıyorsun biri diyor belediyedeki kurslardan mı :olamaz: ne ile ilgili olduğunu net belirtemem fakat şunu söyleyebilirim ki kursu veren şahıs yurtdışından geliyor çünkü ülkede verebilen bir kurum yok. Euro bazında ödeme yaptım.Araştırmam bu yüzden uzun sürdü tr’de bulamasam yurtdışına gidip orada almak zorunda kalacaktım.

Mevzu isim söylemek değil ama kızın rahat tavırları benim günlerce mailleşip bir süreçten geçmem ve onun tek çırpıda bunu sorması.Kendisi de biliyor bulması zor olduğunu o yüzden soruyor araştırmak yerine.

Ben burada notlarımı veriyorum, her şeyimi paylaşıyorum diyen insanlara da anlam veremiyorum.Hiç kimseyle bir şey paylaşmamaktan bahsetmiyorum ama zerre çabası olmayıp hazıra konan insanlara hizmet etmek istemem.Bence kendi hakkınıza giriyorsunuz.Siz de o zamanı ailenizle , sevdiklerinize dışarıda geçirebilirdiniz ama kendinize yatırım yapmayı tercih ettiniz.

X