Yaprak Sarması Hk.

YAREM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
406
5
96
42
Sakarya
SELAM KIZLAR, DERIN DONDURUCUYA PISMEYE HAZIR, YAPRAK SARMASI ATMISTIM. ILK DEFA ARKADASIMIN TAVSIYESI UZERINE BOYLE BIRSEY YAPTIM. NASIL OLACAK BILEMIYORUM TADI FALAN. ONCE COZUNMESINI BEKLEMELIMIYIM YOKSA, DIREK DOLAPTAN CIKINCA OCAGA MI KOYMALIYIM. YANI BUZLU HALIYLE.. BILEN VARSA HEMEN BANA CEVAP YAZIN KIZLAR YARIN YEMEGE MISAFIRIM VAR...cokacimcoook

Canım hep koyuyorum endişelenmesengözlerimebaksanab tadında bir fark olmuyocokacimcoook
Ben her zaman iç malzemeyi çok hazırlarım :delphin:
Evde 2 kişiyiz hepsini pişirsem yenmicek biliyorum
Yarısıı veya daha fazlasını pişirme oranına göre koyuyorum buzluğu
Ne zaman misafir geldi çıkarıyorum ya da evde yemek yok çıkarıyorum
Ben nasıl pişiriyorum, sabah kahvaltı hazırlamaya mutfağa gidince çıkarıyorum dolapdan ki biribirinden ayrılacak şekle gelsinler ama yumuşatmıyorum
Buzlu buzlu ve çok sert oluyorlar hala sadece parçalanmadan birbirinden ayrılmasını sağlıyorumkaydirigubbakcemile5
Sonra üzerine çaydanlıkdaki sıcak suyu döküyorum ya da sen biraz su ısıtabilirsinsengözlerimebaksanab
üzerine sıcak su döküyorum ve ocağa koyuyorumdelikafadulden
Ben öyle suyu bitikçe değilde pişirecek kadar su koyuyorum
Ben böyle yapıyorum...
Arkadaşlarda tavsiyelerde bulunacaklardır eminim...
Ama ben hiç sorun yaşamadım bu güne kadara.s.

Canım hep koyuyorum endişelenmesengözlerimebaksanab tadında bir fark olmuyocokacimcoook
Ben her zaman iç malzemeyi çok hazırlarım :delphin:
Evde 2 kişiyiz hepsini pişirsem yenmicek biliyorum
Yarısıı veya daha fazlasını pişirme oranına göre koyuyorum buzluğu
Ne zaman misafir geldi çıkarıyorum ya da evde yemek yok çıkarıyorum
Ben nasıl pişiriyorum, sabah kahvaltı hazırlamaya mutfağa gidince çıkarıyorum dolapdan ki biribirinden ayrılacak şekle gelsinler ama yumuşatmıyorum
Buzlu buzlu ve çok sert oluyorlar hala sadece parçalanmadan birbirinden ayrılmasını sağlıyorumkaydirigubbakcemile5
Sonra üzerine çaydanlıkdaki sıcak suyu döküyorum ya da sen biraz su ısıtabilirsinsengözlerimebaksanab
üzerine sıcak su döküyorum ve ocağa koyuyorumdelikafadulden
Ben öyle suyu bitikçe değilde pişirecek kadar su koyuyorum
Ben böyle yapıyorum...
Arkadaşlarda tavsiyelerde bulunacaklardır eminim...
Ama ben hiç sorun yaşamadım bu güne kadara.s.

deryacık cok tesekkur ederım canım. tesekkur butonunu kullanmak ıstedım fakat kaldırılmıs sanırım. bırkac gundur annemler var yanımda gıremıyorum fazla.. soyledıgını aynen uygulayacagım. bu saatte usenmeyıp uzunca bır cevap yazdıgın ıcınde tekrar tesekkur ederım....:1hug:

arkadaşlar iç hazırlarken bend eüstüne su çekiyorum pirincin
1 su bardağı yetiyo
böylec pişirirken sadece üste çıkacak kadar değilde gözükecek kadar biarz daha zyani su ekliyorum
bir daha su almama gerek kalmıyo

Bende dondurucuya koyuyorum...Hem pratik oluyor hemde sürekli uğraşmak zorunda kalmıyorum...

bende dondurucuya koyarım...tadında bi değişiklik olmaz...

SELAM KIZLAR, DERIN DONDURUCUYA PISMEYE HAZIR, YAPRAK SARMASI ATMISTIM. ILK DEFA ARKADASIMIN TAVSIYESI UZERINE BOYLE BIRSEY YAPTIM. NASIL OLACAK BILEMIYORUM TADI FALAN. ONCE COZUNMESINI BEKLEMELIMIYIM YOKSA, DIREK DOLAPTAN CIKINCA OCAGA MI KOYMALIYIM. YANI BUZLU HALIYLE.. BILEN VARSA HEMEN BANA CEVAP YAZIN KIZLAR YARIN YEMEGE MISAFIRIM VAR...cokacimcoook

Ben herseyi pişirip atıyorum tadında bir değişme olmuyor.Normal çözdürüp yiyoruz.

Hem etlisini hemde zeytinyağlısını yaparım atarım dolaba. Ne tadı değişir ne görüntüsü çok pıratik oluyor.Aynen Deryacık arkadaşımızın anlattığı gibi pişiririm.

bende içini fazla yapar yemeklik yemekleik ayırır buzluğa koyarım
işe giderken buzluktan indirir akşam gelince ne dolduracaksam doldurur
ya da sararım sarıp hiç koymadım

sarıp dondurucuya hiç atmadım ben sardığım gibi ocağa atarım dondurucuda saklamak pratik görünüyor ama tadı ve pişirmesi aynımı acabakafamçokkarıştı

ya ben mi beceremiyorum benim pirinçler değişiyor, ufalanıveriyor, tadıda hoş gelmiyor bana:hulya:

Canım ben çalışan bri olarak sürekli o şekilde yaparım. Yaprak olduğu zaman bi kere uğraşırım hepsini sardıktan sonra birer pişirimlik buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuya atarım. Yapacağım zamanda 2-3 saat öncesinden çıkartıp çözünmesini bekler ve ardından yeni sarmış gibi tencereye dizer pişiririm.

Canım ben çalışan bri olarak sürekli o şekilde yaparım. Yaprak olduğu zaman bi kere uğraşırım hepsini sardıktan sonra birer pişirimlik buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuya atarım. Yapacağım zamanda 2-3 saat öncesinden çıkartıp çözünmesini bekler ve ardından yeni sarmış gibi tencereye dizer pişiririm.

ayy bende bunu çok merak ederdim hep :)
yahu iyiki var su kadınlar kulubu neler neler öğrendim sayenizde
benm dondurucum yok dolabın dondurucusuna koyacağım onun için hep merak ederdim acaba buzdolap poşetinde olur mu diye
:)

Ben pişmiş halde dondurucuya koydum. Çıkarınca üstüne sos gibi bişey yapsam mı acaba

Back
X