Soslar Yapımı kolay olan ve malzemesi kolay bulunan makarna sosu

Daryana

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2012
353
266
103
Merhaba canlarım :) yaşım çok büyük olmasada yemek yapmayı severim. Aslında bi derdimi yazmak icin girmiştim fakat bu forumu görünce çıkmadan, soslara kendi tarifimide yazayım diye düşündüm. Belki benden önce keşfedende vardır çünkü yapımı çok kolay bir sos ama ben yinede yazayım bilmeyenlerde faydalanmış olur.

Malzemeler:

2 Adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
Zeytin yağı
Kekik
Azıcık karabiber ve tuz
1 adet kuru soğan ( çok büyük olmayacak küçük soğan yoksa büyük soğanın yarısıda olur )

Tarifi:

Önce soğanı minik minik kesin sonra, domateslerin kabuğunu soyup onlarıda küçük küpler şeklinde minik kesin. kekiği karabiberi mutfak tezgahında hazır edin. Sonra küçük bi tencereye çok fazla olmayacak şekilde zeytinyağını koyun, ardından minik kesilmiş soğanları atın. yarım dakika kadar karıştırın ve ardından kücük kesilmiş domatesleri koyun, bir iki dakika karıştırırarak pişirin, ardından 1 yemek kaşığı salçayı eklyin ve yine karıştırarak pişirin. sonra 1 çay bardağı su ekleyin. kaynamaya başlarken ocağn altını kısın doğradığınız domateslerde hemen hemen erimeye başlayacak zaten. onalr eriyince kekikten biraz serpin. birazda karabiber ile tuz ekleyip yine karıştırarak pişirin. ve sosunuz hazır :) Sosun kıvamı çok koyu olursa azcık daha su ekleyebilirsiniz. Diğer soslar gibi tek kullanımlık değildir yani bozulmaz. Yani artarsa yine kullanabilirsiniz. Sadece kıvamı koyulaşır, yine azcık su eklyerek pişirirseniz ilk yaptığınız ki gibi lezzetli olur. Bence öğrenci arkadaşlar için harika bi sos tarifi bu :)) Neyse çıkıyorum görüşürüz kendinizede iyi bakın arkadaşlar <3

Back