Yapı Kredi ve bankacılık

Zamanında (2 sene önce) YKB Gebze Bankacılık Üssü'nde staj yapmıştım. İki stajım oldu, biri zorunlu biri gönüllü. Size maaş vb hakkında çok fazla bilgi veremeyebilirim, yani arastirdigim kadarı ile bilgi verebilirim ama ortam, vb. hakkında az buçuk fikir sahibiyim.

Setcard veriyorlardı - daha stajyer iken bile, yemek için. Allianz sigortalı yapıyorlar bir de. Bayağı kapsamlı bir sigortaymis duyduğum kadarı ile. 1-2 aylık stajyere bile sigorta yapmaktan üşenmiyorlar, iyi bir şey bence. (Tabii artık stajyere sigorta zorunlu, sasirmamam gerek, biliyorum biliyorum). Stajyerin maaşı 2017 yılında asgari ücretin 1/3'ü kadardı ancak 2018 yılında 1200 TL - zorunlu, asgari ücret (net 1450 TL falandı sanırım)- gönüllü. Bunu anlatma sebebim ise özlük haklarını uygulamalarındaki disiplinlerini aktarma amaçlı.

Ambiyans ise - artık Bankacılık Üssü'nde olmaktan mıdır bilinmez - bayağı "cool" denilebilecek düzeyde. Yani nasıl desem, zaten bankanın ana giriş kapısından içeri girince, güvenlik vb.ni geçince direkt yan tarafta hassas terazi var. Gelen geçen orada tartiliyor Ben babamla ilk stajım için mülakata gittiğimde babamın çok dikkatini cekmisti :) öte yandan çalışanlar vs gerçekten Bankacılık Üssü'nde olmanın ve YKB'li olmanın hakkını veriyor. Sağlıklı beslenmek isteyenler için sağlıklı meyve suları vb. Yapan kafeler vardı orada. Yani öyle bir ortam düşünün ki gerçekten kendine değer veren ve üst düzey insanların olduğu bir ortam... Ama yine de olduğundan farklı görünmeye çalışan insanlara da denk gelmedim değil...(Tabii ben öyle bir ortama ayak uyduramadigim için, daha yemem gereken çok fırın ekmek var...)

Öte yandan, ilk stajım daha birbirine aile gibi davranan insanların olduğu bir yer iken, ikinci stajimi yaptığım departman ise daha gruplasmalarin olduğu bir departmandi. Yani her şeye hazırlıklı olmak gerekiyor. Çok kötü beklersiniz, kendinizi ona göre hazırlarsınız ama çok iyi bir yer çıkar; veya tam tersi. Bunun yanında, iş stresi çok fazla olan bir banka YKB. Çok yoğun çalışıyorlar. Şubede staj yapan bir arkadaşım vardı aynı dönemde, o bile bazen başını kaşıyacak vakit bulamıyormuş... Yani yoğunluk her yerde geçerli Ykb'de.

Siz neresi için teklif aldınız bilmiyorum gerçi. Bu anlattıklarım BÜ için geçerli. Ama eğer Ykb'de calisacaksaniz, illaki - eğitim için dahi olsa - yolunuz oraya düşer. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…