• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapamıyorumm :(( Herkes yüzüyor ben yüzemiyorum önerisi olan var mıı lütfen

Ayy çok güzel anlatmışsınız bende deniycem inşallah yapabilirim . Gözlüğüm yok henüz en yakın zamanda almam gerek o zaman :halay:

Gözlük şart.
Yapabilirsin,yapamicam diye kendini şartlama.
Elbet yaparsın ama o cesaretin gelmesi lazim

Sırt üstü durmak çok basit. Ben sadece sırt üstü dururken yere tekrar nasıl inerim panik yaptığım için durmuyorum.
Kafanın yarisi suyun içine batacak sekilde ayaklarını yıldız gibi ac tamamdır.

Suyun üstünde yüz üstü de bu şekilde durursun.
Nefesini tur. Kollarını ve ayaklarını iyice aç ve duruyorsun :)

Havuzda bunları ogrenirsen denizde çok daha rahat yuzersin.Bakalım ben öğrendim sonra ramazan girdi kapalıydı gidemedim tekrar :) gidince nasıl olacak.

Soracağın bir sey olursa yardımcı olurum

Canım ben sudan korkan biriyim kurs ortamı yanlış özel ders al bire bir ben öyle yaptım ama hala eksiklerim ve korkum var açıkcası atlatırım bigün

Gözlük şart.
Yapabilirsin,yapamicam diye kendini şartlama.
Elbet yaparsın ama o cesaretin gelmesi lazim

Sırt üstü durmak çok basit. Ben sadece sırt üstü dururken yere tekrar nasıl inerim panik yaptığım için durmuyorum.
Kafanın yarisi suyun içine batacak sekilde ayaklarını yıldız gibi ac tamamdır.

Suyun üstünde yüz üstü de bu şekilde durursun.
Nefesini tur. Kollarını ve ayaklarını iyice aç ve duruyorsun :)

Havuzda bunları ogrenirsen denizde çok daha rahat yuzersin.Bakalım ben öğrendim sonra ramazan girdi kapalıydı gidemedim tekrar :) gidince nasıl olacak.

Soracağın bir sey olursa yardımcı olurum
:KK68::KK15:teşekküüür ederimm gerçekten ben sırtüstü durmayı askerler olur ya hazırolda dururlar:KK70::KK70: aynen öyle yapmaya çalışıyordum en iyisi biraz daha kollarımı bacaklarımı rahat bırakayım

tek püf noktası rahat olmak. bir yüzme hocasından boğulmalarının nedeninin panikten kaynaklandığını duymuştum. gerçektende öyle. suda kontrolsüzce hareket etmek direk batırıyor insanı. olabildiğince rahat olucaksın zaten su üzerinde kalabilmen için ellerini ve ayaklarını hareket ettirmen yeterli.

konunuzu ve yorumlari da okudum,herkes o kadar tatli anlatmiski hepinizin yanaklarini sıkmak istedim :)
cok kucuk yasta yuzmeyi denizde ogrendim.kursa hic gitmedim.kilit nokta rahatlik.dedem cok rahat,sakin bir insandi.onunla beraber belimde simidim cok derinlerde yuzerdik.kucucuk olmama ragmen aman bogulur,bir sey olur hic boyle bir laf duymadim.kendimi guvende hissederdim.ailem de hadi cirp ayaklarini aferin vs hep desteklerdi.
siz grup onunde olmaktan dolayi bir kere cok gerginsiniz.surekli de kendinize haksizlik hali mevcut.herkes ogrenir bir ben ogrenemem gibi laflar ediyorsunuz.belki siz 1 haftada degil 10 gunde ogreneceksiniz ama yapacaksiniz buna eminim.
2 arkadasima yuzme ogrettim hemde birkac gun icinde.temel duygu guvenmek,yaninda rahat olmak.
yaninizda bilen birisiyle ve derinligi aniden degismeyen denizde ogrenmek en guzeli.eger imkaniniz varsa hazir mevsim yaz denizde deneyin.su korkunuz gectikten sonra stilli yuzmeyi kursta ogrenirsiniz.yoksa imkaniniz kursa biraz erken gidip arkadasinizla deneyebilirsiniz.cocuk havuzlari cok sığ,korkunuzu yenmenizde kolaylik saglar.utanmayin takin simidi yada kollugu sadece oynayin suyla,suyun ustunde durmanin keyfini cikarin.ne biliim su savasi yapin.internette videolar var.minicik bebekleri suya atiyorlar,nasil yuzduklerini gorunce sasiracaksiniz.yuzme icgudusunun anlatildigi belgesel tadinda videolar da mevcut.
deniz gozlugu de edinebilirsiniz iyi olur.biraz daha rahat hissedersiniz.
ben eminim ogreneceksiniz.sevgiler.

:KK68::KK15:teşekküüür ederimm gerçekten ben sırtüstü durmayı askerler olur ya hazırolda dururlar:KK70::KK70: aynen öyle yapmaya çalışıyordum en iyisi biraz daha kollarımı bacaklarımı rahat bırakayım

Kendini kastigin için hazır olda duruyosun :D biraz rahat bırak. Su zaten batırmaz. Hele deniz hic batırmaz. İnsani panik batırır.

Sen grup dersindedersinde nefes egzersizini ve ayak çırpmayı pekiştirir yüzmeyi başka biriyle öğren.

Başarılar sana :KK73:

konunuzu ve yorumlari da okudum,herkes o kadar tatli anlatmiski hepinizin yanaklarini sıkmak istedim :)
cok kucuk yasta yuzmeyi denizde ogrendim.kursa hic gitmedim.kilit nokta rahatlik.dedem cok rahat,sakin bir insandi.onunla beraber belimde simidim cok derinlerde yuzerdik.kucucuk olmama ragmen aman bogulur,bir sey olur hic boyle bir laf duymadim.kendimi guvende hissederdim.ailem de hadi cirp ayaklarini aferin vs hep desteklerdi.
siz grup onunde olmaktan dolayi bir kere cok gerginsiniz.surekli de kendinize haksizlik hali mevcut.herkes ogrenir bir ben ogrenemem gibi laflar ediyorsunuz.belki siz 1 haftada degil 10 gunde ogreneceksiniz ama yapacaksiniz buna eminim.
2 arkadasima yuzme ogrettim hemde birkac gun icinde.temel duygu guvenmek,yaninda rahat olmak.
yaninizda bilen birisiyle ve derinligi aniden degismeyen denizde ogrenmek en guzeli.eger imkaniniz varsa hazir mevsim yaz denizde deneyin.su korkunuz gectikten sonra stilli yuzmeyi kursta ogrenirsiniz.yoksa imkaniniz kursa biraz erken gidip arkadasinizla deneyebilirsiniz.cocuk havuzlari cok sığ,korkunuzu yenmenizde kolaylik saglar.utanmayin takin simidi yada kollugu sadece oynayin suyla,suyun ustunde durmanin keyfini cikarin.ne biliim su savasi yapin.internette videolar var.minicik bebekleri suya atiyorlar,nasil yuzduklerini gorunce sasiracaksiniz.yuzme icgudusunun anlatildigi belgesel tadinda videolar da mevcut.
deniz gozlugu de edinebilirsiniz iyi olur.biraz daha rahat hissedersiniz.
ben eminim ogreneceksiniz.sevgiler.
Teşekkür ederim yorumunuz için tabi diğer yorum yapan herkese de:KK200::KK54::KK36: dediklerinizi uygulayacağım inşallah en kısa sürede öğrenirim rahat olmaya çalışacağım :KK48:

Ben de yüzemiyorum. Geçen sene özel ders aldım ancak suyun üzerinde durabilmeyi öğrendim o da hemen elimi atınca tutabileceğim bir yer varsa. Yoksa panikliyorum. Herkes yaparsın edersin,şöyle kolay böyle iyi, kendini bıraksan zaten yüzersin diye diye gaza getirdi. Sonuç, yine yüzemiyorum.

Ben de yüzemiyorum. Geçen sene özel ders aldım ancak suyun üzerinde durabilmeyi öğrendim o da hemen elimi atınca tutabileceğim bir yer varsa. Yoksa panikliyorum. Herkes yaparsın edersin,şöyle kolay böyle iyi, kendini bıraksan zaten yüzersin diye diye gaza getirdi. Sonuç, yine yüzemiyorum.
Ayy :kızgın:

ben arkadaslarima,kucuk cocuklara nedense hep en once sirt ustu durmayi ogretmeye calisirim.bunu yapinca kendilerine hemen guvenleri geliyor.tabii onu ogretene kadar kollarim tirnak izleriyle dolardi :)
su degil de sanki yatakmis gibi dusunun.yavasca yatin ve acin kollarinizi bacaklarinizi.basiniz suya batacak,su yutacaksiniz,kulaklariniza burnunuza su dolacak ama suyun kaldirma kuvveti sizi yukariya itecek.bunu denizde deneyebilirseniz daha iyi olur.suyun kaldirma kuvvetini hissedince korkunuzu daha kolay yenersiniz.ilk denemelerinizi yaparken yaninizda bilen kisi olsun ve o sizi kademe kademe biraksin.yani sizin saginizda yada solunuzda durup belinizden tutarken suda yatin.bacaklarinizin kollarinizin serbest halde suda kalisini hissedin,ac kapa yapin.korkudan cirpinmaniz azaldikca sadece omuzlarinizdan tutsun.bacak calismasi icin de deniz yatagi harika oluyor.deniz yatagina tutunun,sadece ayaklarinizi cirpin.birde mumkunse birisi sizi videoya ceksin.hoca mesela su hareketi yapin dediginde neden yapamadiginizi az cok anlarsiniz diye dusunuyorum.

Ben de panik atağım yüzünden yüzemiyorum:( su omzumu geçince midem bulanıyor ve çırpınmaya başlıyorum, Deniz memleketinde öğrenemedim şu yüzmeyi

Kendimi bildim bileli yüzerim, o yüzden o konuda bir şey söyleyemeyeceğim.

Ama şunu söyleyebilirim. Bir süre bir kulübe bağlı yüzdüm. İnanın kimse kimseyi eleştirecek veya alay edecek şekilde izle(ye)miyor. O yorgunlukla zaten kendinize konsantre oluyorsunuz, o yüzden herkes sizi izlese bile kimse gülmüyordur. Ki biz stil çalışması yapan insanlardık, sizin kursta herkes yeni öğreniyor yüzmeyi, kimse kimseye gülmez. O yüzden o konuda stres yapmayın.

Yuzmek hayattaki en kolay is olarak gozuksede denge gerektiren bir is. Suda denge kurabilmek icin de suya alismak gerekli. Kucuk yaslarda daha kolay ogrenilior olmasinn sebebi cocuklarda korku ve endisenn olmammis olmasidir yas ilerledikce ozellikle su fibisi olan insanlarda bu biraz zorlasiyor. Kendilerini fazla kastiklari icinde denge kurmakta zorlaniyorlar. Hic yuzme bilmeyen ve aairi derecede korkulari olan bir arkadasimla bir hafta tatile gittik.son gun suyun ustunde kalmayi basardi. Sakin olmanizi o kadar da zor bisey olmadigini ogrendikten sonra cok ketif alacaginizi bilmenizi isterim. Hayecan yapmayin sakin olun.

50 yaşındayım hala ogrenemedigim gibi öğretmek isteyenleri de cildirttim. En son erkek kardeşim cinnet geçirmiş ve bogul ulan bogul diye başımdan bastırarak suya sokmuştu. Tüm sahil bana bulmuştu. Benim en iyi dostum yüzme tahtam ona sarılıp suyun keyfini çıkarıyorum.

O kadar çok istiyorum ki kursa gidiyorum. Hoca grup halinde yaptırıyor ama o kadar beceriksizim ki:silah:herkes hocanın gösterdiğini yapabiliyor bir tek ben yapamıyorum. Kendimi çok kasiyormuşum rahat bırakmıyormuşum..Ama ben rahat bırakmam gerek diye düşündükçe iyicee kasılıyorum .Çok dert ediyorum bunu saçma mı acaba kendimi aptal rezil :KK42:gibi hissediyorum:KK64: çok beceriksizim....herşeyi kafaya takan bir yapım var zaten. Bana yüzme konusunda önerisi olan var mıııı lütfeen:dua:

bende çok zor öğrenmiştim. hatta öğrenememiştim. belimden, karnımdan tutmalar kolluk, simit vs her yolu denemiştim. hiç bir şekilde rahat olamıyordum kendimi kasıyordum. bir gün sosisle deneyim dedim. göğsümün üzerinden kollarımın altına alarak yüz üstü suraya bi uzandım. 5 ya da en fazla 10 kulaç sosile yüzmüşümdür. birde baktım sosisi bırakmış yüzüyorum. gerçekten çok ani olmuştu herkes çok şaşırmıştı.suyun üzerinde kasılmadan rahat nasıl durulura en iyi yardımcı kesinlikle sosis.suya giriyormuş gibi değil de sanki yatağa uzanıyormuş gibi bütünleş suyla. en rahatı hiç yormayanı sırt üstü yüzmektir. derin nefes al yavaşça arkaya doğru kendini at sırtın suya değer değmez nefesini tut bacaklarını kaldır. su kulaklarına değecek ama sakın telaş yapma su tekrar alçalacak ve seni üstünde tutacak.sonra ayaklarını çırparken kollarınla da suyu çekerek yüzersin. en kolay bir şey daha; suyun içinde dik dur. ayaklarınla bisiklet sürüyor gibi yaparken aynı anda ellerinle de suyun altında top saydırıyor hareketi yaparsan yine batmazsın. ayak ve kol hareketlerin aynı anda olmalı.bir kere cesaret ettiğin an tamamdır. en kısa zamanda öğrenmen dileğiyle.

Ben çözümü batmayan mayoda buldum :KK49: çocukken boğulma tehlikesi geçirdiğim için suya girmem bile bi başarı benim için ama bazı insanlar bunu anlamıyorlar yüzmenin herkes için basit olduğunu düşünüyorlar. Fiziksel olarak basit bir eylem ama psikolojik olarak değil.. ısrarla belimden tutup ayağıma çelme takıp yerle temasımı kesen hocayı can havliyle boğuyordum. Fobisi olan insanlara yaklaşım çok önemli. Seni senin kadar düşünüp anlayan biriyle çalışmalısın bire bir çalışırsanız daha cesaretli olursun. Eşşek kadar insanlarız evet kimse birbiriyle alay etmiyor ama kıs kıs güleni de yok değil yani:110::KK12:

Ben çözümü batmayan mayoda buldum :KK49: çocukken boğulma tehlikesi geçirdiğim için suya girmem bile bi başarı benim için ama bazı insanlar bunu anlamıyorlar yüzmenin herkes için basit olduğunu düşünüyorlar. Fiziksel olarak basit bir eylem ama psikolojik olarak değil.. ısrarla belimden tutup ayağıma çelme takıp yerle temasımı kesen hocayı can havliyle boğuyordum. Fobisi olan insanlara yaklaşım çok önemli. Seni senin kadar düşünüp anlayan biriyle çalışmalısın bire bir çalışırsanız daha cesaretli olursun. Eşşek kadar insanlarız evet kimse birbiriyle alay etmiyor ama kıs kıs güleni de yok değil yani:110::KK12:

nerden aldınız acaba o mayoyu

Back
X