• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapamıyorum

normalde bebeğe bakım planınız neydi?
kendiniz mi bakacaktınız plan o muydu?

diyelim ki plan oydu
belli ki bu plan işlemiyor
ya da en azından beklediğiniz şekilde ve şu an için işlemiyor

bakın bu olabilir, hepimiz bir sürü plan yapıyoruz hayal kuruyoruz
ama olmuyor
buna takılmamak başka bir plana geçebilmek
esneyebilmek önemli, bulunduğunuz ülke neresi? bi bakının bunun bir destek mekanizması vardır belki?
çoğu kadında serzaryanden toparlanmak -fiziki anlamda diyorum- 1 ayda olmuyor onun için kendinize vakit verin.

ben de çok inat ederim, inanın
demoralize olurum kolayca ve hemen plan değiştiremem ama hiç faydasını görmedim, aksine çok zararını gördüm

en güçlü olanlar değil en kolay adapte olanlar hayatta kalıyor....

bunun haricinde pratiğe bakarsak
1- k.valide türkiyeden mi geldi? 3 aylık mı geldi? yoksa zaten bulunduğunuz ülkede mi yaşıyor?
3 aylık geldiyse kolay kolay erken dönmeyecektir zira vize işlerini hepimiz biliyoruz ki çok zor, gelmişken kalır
yok zaten oradaysa evine gidebilir. hangisi?

2- en sona bıraktım ama en büyük konu
annenizin vefat ettiğini nasıl öğrenemediniz 1 ay onu çözemedim
annemle 2 gün görüşemesem (bizim de aramızda mesafe var) 3. gün ortalığı ayağa kaldırırım
uzakta olan diğer kardeşlerim için de durum bu

yoğun bakımda mıydı?

annenizle vedalaşamamak sizin kapatamadığınız bir yara olarak kalmış herhalde. bunun için destek almak zorundasınız. belki biraz toparlayıp mezarına gitmeniz lazım? belki daha gerçekten vefat ettiğini beyniniz algılayamıyor.
Plan normal doğumdu eşimde izinli olacaktı beraber halledecektik ama her şey alt üst oldu ilk olarak bebeğimin hareketlerini hissetmediğim için doktora gittim ve acil doğuma alındım suni sancı verildi ama bebeğim dayanamadı kalp atışları zayıfladı sezeryana döndük ve ameliyat sonrası korkunç geçtiği için hiçbir şey yapamadım.

Kv türkiyeden geldi bir aya gidecek ama beni delirtti çoktan
Annem kanser hastasıydı hep telefondan konuşurduk son günlerinde konuşamıyordu ara ara konuşuyordu ama görüyordum en son hastaneye kaldırıldı yani bana yoğun bakıma alındı dedi bir ay boyunca bir umut oradan çıkmasını bekledim
Mezarına nasıl gideyim keşke gidebilsem bebeğim bir aylık ve evimden çıkıp annemin yanına gitmem 24 saat sürüyor en iyi süre okadar uzaktayım yani ve yeni doğan bebekle bu çokta imkanlı değil

Back