Doğal Saç Bakım Kürleri Yanmış Saçlar Nasıl Yıkanır?

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Saçların daha güzel, canlı, sağlıklı ya da daha renkli görünmesi için çeşitli işlemler uygulanır. Bu işlemler her zaman istenen sonucu vermeyip bazı durumlarda saçı yıpratıp saçın daha kötü görünmesine sebep olabilir. Uygulanan yanlış teknikler, yüksek ısı, zararlı maddeler saçı yıpratıp saçların yanmasına sebep olur. Saçların tekrar sağlığına kavuşup güçlenebilmesi uzun ve emek isteyen bir süreci kapsar. Bu süreçte saç bakımının ne kadar önemli olduğu bilinir. Saçın yıkanma aşaması da saç bakımının bir bölümünü oluşturup önem taşır.

Saçlar yıkanmaya başlamadan önce saçın beslenmesi faydalı olacaktır. Genel olarak saç bakımında kullanılan en etkili ve doğal yöntemi olarak saç bakım yağları tercih edilir. Uygulanan yağlar saçları yağlandıracağından ve yoğun olmalarından dolayı yıkama işleminden önce saça sürülmeleri tavsiye edilir. Saçların ihtiyaçlarına göre tercih edilecek olan bakım yağları saçlar yıkanmadan 1 saat kadar önce saça uygulanıp saçta bekletilmelidir. Ayrıca yıkama işleminden önce saçın taranması saçın dolaşmasına engel olacak ve yağı saçın tamamına yayacaktır.

Bakım işlemlerinin ardından saçı yıkama işlemine geçilebilir. Öncelikle saçın tamamen ıslanması gerekir. Islanan saçı temizlemeye yetecek miktarda şampuan uygulanarak saç temizlenmelidir. Genellikle saçların en yıpranmış bölümleri uçları olacağından şampuanı saç uçlarına daha az uygulamak faydalı olacaktır. Saç temizlendikten sonra saçın yumuşaması ve dolaşıklıkların açılabilmesi amacıyla saç kremi uygulanmalıdır. Saç kremi saça sürüldükten 5 dakika sonra durulanmalıdır. En son işlem olarak da saçlara onarıcı saç maskesi uygulanması önerilir. Maske saça sürüldükten sonra maskenin türüne göre gereken süre kadar beklendikten sonra saç maskesi de güzelce durulanmalıdır. Durulama suyunun soğuğa yakın olması tavsiye edilir. Ayrıca yıkama aşaması boyunca saça nazik davranılması gerekir.

Yıkama işlemini sonlandırdıktan sonra saçın tarak ya da saç fırçası yerine elle taranması saçın daha fazla yıpranmasına engel olacaktır. Fön makineleri de saçın nemini alıp saçı yıpratacağından kendi halinde kurumaya bırakılması gerekir.

Argan yağı ve jojob a yağı kullanan var mı? merak ediyorum?

merhaba kızlar. ben argan kullandım çam terabentin ve bu karışımlardan kullandım. çok çok az miktar uygulamama rağmen benim saçımı çok yağlandırıyor. nerdeyse akşama saç ağırlaşıyor yağlanıyor. ne önerirsiniz benim saçım zaten yağlı bi saç evet parlaklık veriyor ama her gün saç yıkamam gerekiyor 2 gün dayanmıyor. bi tek bende mi böyle oldu? var mı kullanan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…