• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlis tercih

sonkafautucu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
550
374
103
Merhaba 19 yasinda bu sene universite sinavina giren bi yakinim var. Gayet iyi bi puan aldi ama bulundugu sehirden baska bi sehiri tercihlerine yazmadi.
maddi yetersizlik ve ailevi sorunlardan dolayi baska sehirde okuyamicani dusunerek
.
Kisacasi bütün tercihlerini bulundugu sehirden yana yapti. Ama universite sayisinin az olmasi ve istedigi bolumlerinde az olmasi sebebiyle bir kac tanede özel universite yazmis bir kacini tam burslu yazmis ama bir tanesini yuzde 50 indirimli olanini yazmis. Nasil olsa olmaz dusuncesiyle olsa bile fiyati uygundur calisir oderim dusuncesiyle çok büyük hata yapmis ve ne yazik ki ozel universitede yuzde 50 burslu olan bölümu kazandi.

Cunku 8.tercihine yazmis.Ama malesef ucreti çok fazla ve kesinlikle calisarak odeyenecek bi ucret degil. Tam zamanli calismasi gerekiyo.Çünkü turkiyenin en iyi ozel universitelerinden biri.

Şuan cok mutsuz nasil öduycem diye kara kara dusunuyo. keske hic yazmasaydim diyo. Ayriyetten burs almasida zor biraz. Sizce bu durumda ne yapilabilir beynimiz durdu bi yardimci olur musunuz lütfen. Gitmeyip seneye tekrar girse 1 sene kayip. Ayrica okul puanida dusecek. Bu sene gitse nasi gidicek okulla gorussek yardimci olurlar mi? Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Ek yerleştirme olayı ne bilmiyorum ama ek yerleştirme yapamaz mı? Başka şehir yazsın canım ne olacak. Bende kazandım kyk kredisi alacağım mesela. Benimde çok bir gelirim yok az biraz birikimim var o kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ek yerleştirme olayı ne bilmiyorum ama ek yerleştirme yapamaz mı? Başka şehir yazsın canım ne olacak. Bende Ankara'yı kazandım kyk kredisi alacağım mesela. Benimde çok bir gelirim yok az biraz birikimim var o kadar.
Malesef ek yerlestirme hic tercih yapmayanlar için

Olmazlar bence. Okulun belli bir ücret politikası var, herkese de söylüyorlar fiyatları. Tercih yaparken, özel üniversite de yarı burslu bölüm yazarken hiç bir bilgi edinmemişse yapacak bir şey yok.
Ya bir senesinden olacak ya borç bulup okula gidecek.
Çok haklisiniz

Ek yerleştirme olayı ne bilmiyorum ama ek yerleştirme yapamaz mı? Başka şehir yazsın canım ne olacak. Bende kazandım kyk kredisi alacağım mesela. Benimde çok bir gelirim yok az biraz birikimim var o kadar.
Ankara da hangi Üniversite acaba ?
Ben de orda okudum Gazi Üniversitesi..
Bence güzel bir öğrenci şehri

eğitim kredisi veriyolar zaten ay ay ödüyorsunuz, okul içinde iş ayarlamaya çalışsın çağrı merkezi falan, ya da öğrenci işleri part time. öğrenim kredisine de başvursun. zor mu çok zor ama yapılmayacak şey değil.

aşırı dersine çalışıp dönem 1.si vs olup tam bursluya döndürebilir ya da bir sene sonunda yatay geçiş yapabilir

Merhaba 19 yasinda bu sene universite sinavina giren bi yakinim var. Gayet iyi bi puan aldi ama bulundugu sehirden baska bi sehiri tercihlerine yazmadi.
maddi yetersizlik ve ailevi sorunlardan dolayi baska sehirde okuyamicani dusunerek
.
Kisacasi bütün tercihlerini bulundugu sehirden yana yapti. Ama universite sayisinin az olmasi ve istedigi bolumlerinde az olmasi sebebiyle bir kac tanede özel universite yazmis bir kacini tam burslu yazmis ama bir tanesini yuzde 50 indirimli olanini yazmis. Nasil olsa olmaz dusuncesiyle olsa bile fiyati uygundur calisir oderim dusuncesiyle çok büyük hata yapmis ve ne yazik ki ozel universitede yuzde 50 burslu olan bölümu kazandi.

Cunku 8.tercihine yazmis.Ama malesef ucreti çok fazla ve kesinlikle calisarak odeyenecek bi ucret degil. Tam zamanli calismasi gerekiyo.Çünkü turkiyenin en iyi ozel universitelerinden biri.

Şuan cok mutsuz nasil öduycem diye kara kara dusunuyo. keske hic yazmasaydim diyo. Ayriyetten burs almasida zor biraz. Sizce bu durumda ne yapilabilir beynimiz durdu bi yardimci olur musunuz lütfen. Gitmeyip seneye tekrar girse 1 sene kayip. Ayrica okul puanida dusecek. Bu sene gitse nasi gidicek okulla gorussek yardimci olurlar mi? Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Dondurması mantıklı hakkından gelemez maliyetin bir öğrenci..neden yazmış ki göz göre göre .. devletin birsuru güzel üniversite si varken ..

geçmiş olsun, aklıma ankaradaki bilkent geldi. çünkü istanbul dışında bir ankarada çok iyi özel üniversite var. inşallah bölümü iyidir. yapacak bir şey yok maalesef. okul zaten alması gereken %100 bursluları almıştır, tek başvuracağı kısım çalışma bursu onu da okul ücretinden düşmezler, yurt varsa onda ücretsiz kaldırırlar ya da cüzi bir ücret ödelerler ki o da okul masrafına yetmez. üzüldüm, tek başına hareket ettiği içinde kızdım. ALLAH yardımcınız olsun.

ek olarak, inş dili iyidir bir de hazırlıkta vakit kaybetmez, yapacağı 2 şey var ortalama kasıp başarı bursu alıp her seneyi telafi etmek, ki bu cok yıpratıcı olacaktır. sadece ilk seneyi ödeyecek ailesi. 2. yol yine ortalama kasıp 1. sınıftan yatay geçiş yapacaktır. bunda da lütfen 1-2 üniversite ile yetinmesin bölümünün olduğu her üniversiteyi denesin.

Peki kızın ailesi ne diyor bu duruma?Gerçekten maddi yönden bunu karşılayamayacak durumdalar mi ?

Arkadaşınızın yaptığı yanlış tercih değil ki. Sonunu düşünmeden yaptığı bir tercih. Yapacağı en mantıklı şey okulu dondurup bir yıl daha hazırlanmak. Puanı düşecek evet ama iyi hazırlanırsa imkansız değil kazanması. Okula devam ederse çalışsa da çok zorlanacak. Sadece taksit ödemekle kalmayacak yeme içme barınma kırtasiye masrafı olacak. Üstüne başına hiç mi bişey almayacak. Kısacası altından kalkamayacağını düşünüyorsa dondurup tekrar hazırlansın. Belki ailesi de dışarıyı yazmasına izin verir. Zaten birçok öğrenci ailenin müdahalesi yüzünden doğru tercih yapamayıp istemediği bir bölümde okuyor ne yazık ki.

Bölümü ve üniversiteyi de verirseniz doğru yorumlar yapabiliriz. Sallıyorum X üniversitesi yüzde elli burslu tıbbi sekreterlikse bir sene ara versin iki yıl daha çalışıp sınava öyle girsin derim ben. Hiç değmez vereceği paraya da bitireceği okula da. Yok üniversite de bölüm de bu çabaya değecek bir bölüm ve üniversite ise kredi çekilecek okutulacak yapacak başka birşey yok. Şu saatten sonra ne ek kontenjan ne vazgeçmek işe yarar. Seneye sınava girse yirmi otuz puanı kesilecek, girmeye bile değmez. Daha iki gün önce yalnızca iki saat süren Jennifer lopez konserini locadan izlemek için kişi başı 300 bin dolar verdi bir dünya insan. Kalanı da yedi bin dolar verdi.
Öbürü de oturur sevineceği yerde yirmi bin tl yi nasıl öderim diye kara kara düşünür.
Adaletin batsın dünya.

Ankara da hangi Üniversite acaba ?
Ben de orda okudum Gazi Üniversitesi..
Bence güzel bir öğrenci şehri
Gazi üniversitesini çok istiyordum ama tercih sıralamasında yanlış yapmışım.
Hacettepe'yi kazandım ben,bakalım gidip göreceğim.

Back