• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi yanlış mı yapıyorum emzik verdim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bence emzik vermeniz cok yerinde olmus. cünkü onunki biraz agiz aliskanligi durumuna gecmis. sigaradaki agiz tiryakiligi gibi. ac olsa zaten aglar. bir de deniyorki bebegi sürekli emzirmekte iyi degil cünkü o zaman sürekli midesi ve bagirsaklari calisir durumda oluyormus. dinlenmeye firsati olmuyormus bu organlarin. o yüzden ilk 40 günden sonra tavsiye edilen süre min .1,5 saat araliklari. eger bebek daha önce yemek isterse sütünüz yetmiyor anlamina da gelebilir bebek cok obur anlamina da:-)

benimkide emziği hiç sevmedi onun yerine parmağı ağzında geziyoo
aslında parmağını emsin hiç istemiyorum parmağı zayıf kalır diye korkuyorum
ama ne yaptıysam bıraktıramadı
m

arkadaşım kızının parmağına yarabandı yapıştırdı, sık sık yeniledi. kızı parmak emmeyi baya azalttı. hatta bıraktı. o da 7,5 aylık.
ben de 3 aydan sonra emzik vermeye başladım. sadece uyurken alıyor. oyun oynarken, yemek yerken yani günlük aktivitelerde ihtiyacımız olmuyor. sadece uykusunun devamlılığını sağlamak için kullanıyoruz.

Son düzenleme:
Bence de emzik sadece uyku için kullanılmalı ve emziğe alıştırmak için asla bal, reçel, şekerli su kullanılmamalı. Bir de 2 aydan önce bence emziğe ya da gerek yoksa biberona da alışmamalı çünkü siz ne kadar cok sansanız da memelerdeki süt üretimi ancak o zaman yerine oturuyor. Bebek emerek süt üretimini arttıırıor zaten bunu yapmak için de o kadar çok emmek istiyor. Ben de çok zor alıştırdım emziğe hala bazen ilk verdiğimde öğürüyor ama o da alıştı uykuya dalmak için kullanıyor derin uykuya gecmeden önce emziğini atıp devam ediyor.
Bu arada ben eğer evde çalışmayacak olsam asla emzik vermezdim. İşim gücüm kızım olurdu ve istediği zaman emzirirdim....

sevgili ilkim benim bebeğimde 1 ay kadar emziği kabul etmedi . çeşit çeşit emzikler aldık ama istemedi. son olarak bakkal emziği denilen şu adi emzikten aldık. babası ısrarla ağzına emziği koydu. ilk önceleri her emzikte kusmaya çalışıyordu ama sonunda kabul etti. istersen damaklı emzik yerine farklı bir emzik dene. ya da biraz ısrarcı olun. gerçi eşim ısrar etmese ben edemezdim. bu arada ç.ok büyük kolaylık. çünkü benim bebeğim emerek uyumak istiyordu. ve göğüslerim mahvolmuştu. kolay gelsin sana.

Back