Bebek Beslenmesi yanlış mı yapıyorum emzik verdim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Celik198408

Çok mutlu
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2008
1.602
213
648
40
Diğer
çok obur bi oğlum var maşallah teyzeleri sütümde maşallah bol öylle olmasa acaba yetmiyomu diye düşüncem çünkü oğlum emmeyi hiç bırakmak istemiyo bu nedenle uyusada 10 dk uyuyo az emiyo yine uyuyo memeyi ağzından çekmeye çalıştığım an saldırıyo geçiyo bütün zamanım onunla ilgilenmekle geçiyo temizlik falan yapamıyorum gelen giden malum yardım edecek kimsemde yok mecbur bugün emzik verdim ohh 1 saaat uyudu uyandı emzirdim şimdi yine uyuyo onun uyku düzeni içinde yapmam gerekiyodu

ama onu kandırıyomuş gibi hissediyorum senağlamaboş emziği çekip durdukça içim sızlıyo ne yapayım ben teyzeleri

bide arekadaşlar siz kaç saatte bi emziriyosunuz

şimdiden teşekkürler yorumlarınızı bekliyorum:Saruboceq:

ben anne karnında parmağını fazla emen bebeklerin bunu huy haline getirdiğini ve memeyide bu yüzden bırakmadıklarını düşünüyorum ayrıca o şekilde sanki bebişler kendilerini güvende hissediyorlarmış gibime geliyor...ayrıca çoğu bebek karnı doymuş bile olsa uyumak için memenin ağzında olmasını istiyormuş ki bizim forumda da bunu teyit ettim.ama bu benim düşüncem tabii..
emzik konusuna gelince ne kadar doğru yada yanlış bilemem ama bebek kendini huzurlu hissettiği sürece bence şimdilik bi mahsuru yok gibi..

teşekkür ederim lilyum ve sana gerçekten katılıyorum benim oğlum şimdiden elini emiyo gece ağlamasına değil elini emerken çıkardığı paç puç sesine uyanıyorum

canım bende aynı durumda kaldım bir ara.benim kızımda maşallahı var gün boyu hep emecek.ne iş yapabiliyordum ne yemek.malum bende yalnızım.gündüz uykumuz güzel,ama herzman değil tabi.bir ara baktım olmuyor verdim emziği,ama çok kötü oldum içim parçalandı.aynı duyguları yaşadım bende.karnını doyurduktan sonra vermiştim,bazende kullanıyor beni.hep ağzında olcak meme.ama bir iki kere verebilim.almıyo benim kızım emziği,atıyor.
böyle duygular içinde olman normal çelikciğim.ama sonuçta sen aç bırakmıyorsun yavrunu.emziğe ben çok karşıydım ama,insan mecbur kalıyor ne yapalım.benim ki alsa emziği bir nevi çok iyi olcak.artık buna mecburum.
ilkim im saati yok teyzesi,yarımsatte bir emziriyorum.değişebiliyor saati de.

bebek aç olunca zaten emzikle falan avunmuyor merak etme.
o yüzden kandırıyormuş gibi hissetme bence..
ben de arada veriyorum,karnının doyduğunu hissedince.
uyuyana kadar ağzında oluyor.
sonra cıkarıyor zaten ..

çelikcim keşke benimki de emse. bhk'nın da dediği gibi aç olunca zaten avunmuyor kandırmak imkansız bu minikleri anlayacağın. Ama benimki emziği ağzına alınca midesi bulanıyor kusacak diye korkuyorum. Damaklısını da aldım kiraz uçlusunu da ama ne yaptımsa emmedi.:ecrin_bebek: (Aslında arada alsalar en azından işlerimizi rahat yaparız dimi ama) Sadece 1 gün 15-20dk emdi sonra attı. Benim doktorum kabul ettirebilirsen büyük kolaylık olur sana demişti bende alsın istiyordum ama bizim küçük bey sadece beni istiyor. Arada elini emiyor ama o da sık değil. bazen yumruğunu emiyor o zaman da çıkardığı sesler çok komik oluyo. Ben şahsen yalancı emzik yerine kullanıldığımı düşünüyorum artık-tatlicadiarzu- kaydirigubbakcemile3

benimki de kusacak gibi oluyor.damaklı ama ıııı almıyo.ya beimkide alsa gerçekten bana çok faydası olcak.çünkü hep emmek istiyor,karnı tok oluncada.

çok sağolun arkadaşlar efe nin obez olmasından korkmaya başlamıştım
ilkimcim bende emziğin ucuna çook az bal sürdüm öyle kabul etti bakalım ne olucak
en azından uyuyunca atıyo rahat ediyorum yoruluyo mu diye düşünmüyorum
teşekkür butonu yok hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar

Arkadaşlar bal yemeleri çok tehlikeli az da olsa vermeyin.
Şeker bile önerilmiyor ama çok zorda kalırsanır çok seyreltin suyla öyle batırın.

Annemde şekrli suya batırmıştı emziği.Benim kızda zor alıştı.
Ben metsil damlasına batırarak verdim emziği.Günlük ne kadar ilaç vereceksem emziğe sürüdm öyle verdim:)

Çok zor alıştı.Baktım almıyo,bakkal emziği aldık yusyuvarlak içi balon gibi,hemen aldı.Bi süre sonra onuda çıkardı.Arada ağzına vermeye çalışırkenöğğ felan yaptı.

Dedim madem büyük emzik istiyo,gittim wee marka damklı silikon 2 numara emzik aldım.
bazı bebekler bunu istiyor.Birde 2 numara emzik deneyin.

Çok kolaylık emzik.Benim kızda memede yapışıktı.

valla benim kızımda emziği alsa çok memnun olucam beni emzik yerine kullanıyo valla bütün gün o meme senin bu meme benim gibi göğüsler fora dışarıda geziyorum
eeee benim tembel kızım çenesine boşa yormak istemiyo
nede olsa boş boş çekmektense ağlarım sahisi gelir diyo kurnaz...

emzik konusunu dr. a sordum. eskisi kadar karşı değiliz dedi. ayına uygun emzik kullandığınız sürece sorun yok ama dişleri çıktığında bıraktırmanız gerekiyor dedi. yerimseniben

emzik büyük kolaylık ama benim için işkenceye dönüştü. gece sürekli ağzında kalmasını istiyor. düşürdüğünde ağlamaya başlıyor. 5 dk. arayla emzik düşüyo. kalk yıka getir 5 dk sonra tekrar düşüyo. :mymeka:

keşke kaan da parmağını emmeye başlasa. emzik düştüğünde parmağına devam etse de annesi biraz rahat etse :jeyyar:

ortak sorunlarımızın olması daha bi yaklaştırıyo bizleri çok komik oluyo emziğiverdiğimdeki hali ayrıca bal konusunuhatırlatmanız çok iyi oldu iyki varsınız

sonuç olarak azimliyim emziğer alıştıracagım inş o benden daha azimli olmaz

ben bugün birkez daha anladım alıştırmam gerektiğini.yetişemiyorum kızlar,ymek bile yiyemiyorum vakit bulupta.ama almıyor yavrum

bende emzik taraftarıyım ama benim kızda biraz zor alıyo öğürüyo hele karnı tokken ama açken sorun yok havada kapıyo inşallah alışır ya oğlumdada çok uğraştım ama alıştıramadım

evet onu kaçırmışımşimdi farkına vardım..bal 1 yaşından önce çok sakıncalı ben ılık şerbete batırıp verdimmi çok güzel tutuyo ayrıca 1 yaşından önce bal yerine ileriki aylarda da ev yapımı reçeli kullanmanızı tavsiye ederim..çünkü katkı maddesi olmuyor içinde..ama bal ve süt 1 yaşından önce vermemek gerekiyor..

canım benim kızda meme hep ağzında olsun istiyordu çok emincede kusuyordu kırkı çıkınca emzik verdik biraz rahat ettim açken tutmuyor için rahat olsun ilk başlarda için acıyor tabi ama onun huzurlu olması için yoksa hep aranıp ağlar daha kötü hem çok emincede midesi şişip rahatsız olur yani için rahat olsun canım

LÜTTTFEEENNN DİKKKAATTT!!
bebeklere 1 yaşından önce asssllaa bal vermeyin.
ben de emzik alıştırmak zorunda kaldım ama yok reçele ban, yok şekerli suya ban diyen kimseyi dinlemedim, boş emziğe alıştı... çünkü 24 saat meme verecek bir kapasitem yok, kızımda da öyle bi mide yok.. sadece cuk cuk emmek istiyor, sıkılınca da bırakıyor zaten.

benimkide emziği hiç sevmedi onun yerine parmağı ağzında geziyoo
aslında parmağını emsin hiç istemiyorum parmağı zayıf kalır diye korkuyorum
ama ne yaptıysam bıraktıramadı
m

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…