• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlış mı düşünüyorum lütfen siz de fikrinizi yazın

Oydar

Don't stop talking about palestine 🇵🇸
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
8.829
47.320
548
Herkese merhaba, son zamanlarda çok konu açtım galiba ama bir kaç gündür bu konu aklımı meşgul ediyor. Burdan fikir almak istedim.
Şuanda 7 aylık hamileyim nasipse 2 ay sonra doğumum var. Memleketten 14 saat uzaklıkta yaşıyoruz. Kv başından beri "ay nasl geleyim aa çok uzak gelemem çok istiyorum gelmek aklım kalır" tarzı konuşuyor. Ben bir iki kere uçak bileti alırız gelmek istersen dedim "ay binemem uçağa korkarım" dedi. Eşim de annesi böyle dedikçe "gerekirse ben arabayla gelip alırım anne" diyor. Yani ben 37 38 haftalık hamileyken beni bırakacak annesini almaya gidecek. Çok küçük bir yerde yaşıyorum ben hastane için merkeze gitmek en az 3 saat sürüyor. Artık son haftalarda beni yalnız bırakıp gitmesi sizce uygun mu? 14 saat gidecek illaki hemen geri yola çıkamaz dinlenecek bir de o yolu geri gelecek. Ben de eşime sen öyle dersen uçağa bile tenezzül etmez annen nasıl olsa hazır araba gelecek diye düşünüyor gelmek isteyen gelir dedim. Ben mi yanlış düşünüyorum kızlar.

kayınvalidenizin gelmesi zorunlu mu bilmiyorum ancak bir alternatif olarak eşiniz uçakla gidip annesini alıp yeniden uçakla dönse. yani aslında mantıksız ama.. gelmek istemiyor gibi geldi bana. yardımcı olacak başka biri var mı acaba?
İşte sorun o sanki gelmek istemiyor. Benim annem 70 yaşında ve kronik hastalığı var o zamana kadar virüs olayı nasıl olur bilmiyorum. Yani zorla gel demiyorum ben kvye ama o aay aklım hep orda ama nasıl gelicem sürekli bu tarz söylemler

Haklısın. Niye uçakla gelemiyor? Gelmek istemiyorsan açık açık söyle anne, olur anlarım, darılmam inan, mecbur değilsin sonuçta... sadece ben de ona göre başımın çaresine bakayım bi şekil diyin.
Bu seferde ben gelecektim siz gelme dediniz olur. İnanın bıktım nazdan niyazdan

Bu seferde ben gelecektim siz gelme dediniz olur. İnanın bıktım nazdan niyazdan
Eşiniz izin alabiliyorsa gelmesin bence...normal doğumsa 2 hafta yeter sanki. Heyecanı, telaşı, o mucizeyi birlikte yaşayın...kimseye sinir stres olmadan.
Sağlıklı kolay bir doğum olsun inşallah.

Eşiniz izin alabiliyorsa gelmesin bence...normal doğumsa 2 hafta yeter sanki. Heyecanı, telaşı, o mucizeyi birlikte yaşayın...kimseye sinir stres olmadan.
Sağlıklı kolay bir doğum olsun inşallah.
Amin teşekkür ederim. Aslında bende eşimle halledebiliriz diye düşündüm ama hiç başıma gelmedi ya tedirgin oluyorum eşim de anlayışlıdır sağ olsun. Ama işte bilemiyorum

14 saat geliş 14 saat gidiş mi uzunmuş öyleyse.

Ama bu zamanda uçağa binmek de tehlikeli. Virüsü kapıp yanınıza gelmesindense araba daha mantıklı. Yani illa gelmesi gerekiyorsa tabi. İnşallah yardımı olur size gelince.
İlk evlendiğimde otobüsle 4 saat kadar mesafede yaşıyordum o zaman da kv "ay çok uzak gelemem" diyordu. Sanırım bu yüzden inandırıcı gelmiyor şuanda uzaklığı bahane etmesi

Cünkü bizim kültürde hiçbirsey açik söylenmez, ayip olur. Kv'de belli etti iste gelmek istemiyor. Hakta veriyorum. Corona var, bende istemezdim uçaga binmeyi. Ancak bunu açik açik dile getirse, yine kötü anne/kv'de olarak görülür.

Sizde niye israr ediyorsunuz anlamadim. Kv'de bir gelirse, zor gider. Ille lohusa depresyonu yasamakmi istiyorsun? Bu bebegi ikiniz yaptiniz ve ikinizde gayet bakabilirsiniz. Esinde sorumluluk alir basindan beri. Yasli kadini 14 saat uzaklikta, pandemi döneminde getirmeyin.

Cünkü bizim kültürde hiçbirsey açik söylenmez, ayip olur. Kv'de belli etti iste gelmek istemiyor. Hakta veriyorum. Corona var, bende istemezdim uçaga binmeyi. Ancak bunu açik açik dile getirse, yine kötü anne/kv'de olarak görülür.

Sizde niye israr ediyorsunuz anlamadim. Kv'de bir gelirse, zor gider. Ille lohusa depresyonu yasamakmi istiyorsun? Bu bebegi ikiniz yaptiniz ve ikinizde gayet bakabilirsiniz. Esinde sorumluluk alir basindan beri. Yasli kadini 14 saat uzaklikta, pandemi döneminde getirmeyin.
Ben ısrar etmiyorum ki hamilelğin ilk zamanı "e gelirsin sen de dedim direk aa nasıl geleyim çok uzak ay çok isterim ama nasıl olacak.... Bir sürü dertlendi bir daha da gel git demedim. Ama her telefon konuşmasında kendi diyor ay çocuklar aklım sizde nasıl gelicem bilmiyorum çok uzak nasıl olur sürekli şikayetleniyor halbuki ona illa gel diyen yok.

Cok zor bir durum. Yani kocaniz gidip alsa arabayla cok uzak mesafe siz yanliz basiniza nasil olacak...Ucaga binip gelse virus var... yanii cok zor.. bence biraz bekleyin. Turkiye’de heran her sey degisiyor. Belki o zamana yasaklar daha zorlasir. Simdilik gecistirin.
Siz kendinize stress yapmayin gelmek isteyen gelsin. Siz kendinizi ve bebeginizi dusunun.

Amin teşekkür ederim. Aslında bende eşimle halledebiliriz diye düşündüm ama hiç başıma gelmedi ya tedirgin oluyorum eşim de anlayışlıdır sağ olsun. Ama işte bilemiyorum
Ben de hiç doğurmadım ;) ama kız kardeşimin 3 çocuğu var. Onda birebir şahit olduğum işte hareket kısıtlanması oluyor biraz sadece...emzirmek için bebeği uzatacak, yataktan kalkmanıza yardımcı olacak, mutfakda sıcak bir yemek hazır edecek birisi olması lazım.

Yoksa kimse pansuman falan yapmıyor anneye...KV de belli mız mız bi tip, bence onsuz daha huzurlu geçer lohusalık gibi.

Eşin cesaret edip seni öyle bırakıp gidemez merak etme. Senin tek söyleyeceğin şey sen bilirsin gidip getirmek istiyorsan git benim için sorun değil. (Denenmiştir.)

Ben de hiç doğurmadım ;) ama kız kardeşimin 3 çocuğu var. Onda birebir şahit olduğum işte hareket kısıtlanması oluyor biraz sadece...emzirmek için bebeği uzatacak, yataktan kalkmanıza yardımcı olacak, mutfakda sıcak bir yemek hazır edecek birisi olması lazım.

Yoksa kimse pansuman falan yapmıyor anneye...KV de belli mız mız bi tip, bence onsuz daha huzurlu geçer lohusalık gibi.
Resmen benim kv tanımladınız mız mız 🤣🤣

Eşin cesaret edip seni öyle bırakıp gidemez merak etme
İnşallah. Ben gelip alırım dediğinde annesinin oğlum o zaman hamile kadını yalnız bırakma demesi lazımken aa o olur bak gelirsin demesi beni daha da üzüyor ya da ben fazla şey bekliyorum nerde onu diyecek kv dimi

İnşallah. Ben gelip alırım dediğinde annesinin oğlum o zaman hamile kadını yalnız bırakma demesi lazımken aa o olur bak gelirsin demesi beni daha da üzüyor ya da ben fazla şey bekliyorum nerde onu diyecek kv dimi
Sen hiç birşey söyleme gitmek istiyorsan git de. Ben denedim gidemedi. Onlar hiçbirşey demez. Bekleme. Hoşlarına bile gider.

Back