- 13 Şubat 2008
- 8.984
- 43
-
- Konu Sahibi mylilapause
benim de yanağımda bir tane sivilce var iki aydan fazla oldu.başka da sivilce yok yüzümde,zaten çıkmaz hiç.Ama o sivilce bi türlü gitmedi,napmam lazım?bepanthene sürüyorum ara sıra ama fayda etmedi.limon sürdüm bi kere onun da faydası olmadı.ağrısı falan yok ama çok uzun süredir orda duruyor ve gidecek gibi görünmüyor,bi yolu var mı?
kızlar kaç aydır başımda bi dert var..şöle söliyim çok sorunlu bir cildim yok t bölgemin yaglı olmasına ragmen t bölgede hiç sivilcem olmaz fakat şu 4 aydır sivilcelenme yaşıyorum SADECE YANAKLARIMDA ama tek tük bi yanagımda 2 tane digerinde bi tane ve iltihaplı ama bildigin sivilce gibi deil çıban gibi böle kocaman kırmızı ...senağlama geceden agrı yapıyo anlıyorum sivilce çıkacagını sabaha bi bakıyorum kıpkırmızı ucu beyaz ama hiç böle bişey görmedim ben yaa..sivilce gibi de degil kızlar diyorumki acaba sadeceyanak bölgemde çıkması bi hastalıga mı işaret yaa çok moralim bozuluyo bu duruma nolur bana yardım edin kızlarrrrsenağlamasenağlama
kızlar ergenlik çağında değilseniz ve periyodik dönemleriniz harici küçük sivilce tarzı değilde kocaman içi dolu akne tarzı sivilceleriniz çıkıyorsa öncelikle mutlaka bir dermatologa görünün benim seneler evvel suratım kocaman içi dolu aknelerle doluydu saçlarım felaket dökülüyordu herkes suratıma bakıp sorardı aynalara küsmüştüm sonunda bir cildiye profesörüne gösterdim yanında öğrencileride vardı bakın işte dedi konu öncelikle jinekolojiyi ilgilendiyor hormon dengeleri bozulmuş dedi saclarımı şakaklarımdan kaldırdı ve erkeklerın gibi yanlardan dökülmüştü bunu da öğrencilerine gösterdi beni bir kadın doğumcu arkadaşına yönlendirdi ve yapılan kan tetkikleri sonucu hormonlarımda düzensizlik çıktı testesteron hormonu yükselmiş hemen ilaç tedavisine başlandı bu 2 sene falan sürdü sonrasında pırıl pırıl bir yüze sahip oldum sizde bir doktor tedavisi alın derim ama basit sivilce tarzı periyodik günlerinizde çıkıyorsa ben polonezköy e gittiğimde orda arıcılık ve balcılık yapan bir yer var ordaki kremler dikkatimi çekti hem nemlendirici hemde sivilce kremi dedim deneyim aldım ve super geldi resmini koyuyorum ama sivilcelere iyi geliyor hormon bozukluğu olmayan size resimlerini koyayım..
benimde olmuştu canım çıban gibi.... bildiğin lokumu elinde biraz esnet ve ateşte (çakmaklada olabilir )ısıt ve çıbanın,sivilcenin üstüne koy... ben sargı bezi koyup bantlamıştım gece yatarken ..hem ağrısnı alıyo hemde içindeki irini çekiyo lokum...bi kaç gün üst üste yap ...sonuç alacağına eminim ..benimde popomda oluyodu çok acı veriyo gerçekten.... banada estetisyen bi arkadaşım önermişti bi kaç gün içinde irin geçiyo ...umarım sonuç alırsın sende
farketmesss canım, geçmiş olsunn..
benim bi dönem yanaklarımın böyle yanında 2-3 tane çıkıyodu. yüzümün o tarafına yatamıyordum geceleri. bi sürü şey denedim, krem falan daha kötü oldu. yüm yüzüm iyice hassaslaşmıştı. sonra tamamen herşeyi bıraktım. sadece suyla yıkıyordum sabah akşam. dinlendi heralde, yavaş yavaş geçti. irinler geçince de bepanthen krem kullanmaya başladım. şimdi küçücük 2 tane iz kaldı. onları da acı badem sütü ve yine bepanthen ile yok ettim sayılır.
ama cildim hala hassas. kozmetik nemlendirici-temizleyicilere elveda dedim. sadece doğal sabun ve kremler kullanıyorum. en iyisi canum!a.s.
kızlar ergenlik çağında değilseniz ve periyodik dönemleriniz harici küçük sivilce tarzı değilde kocaman içi dolu akne tarzı sivilceleriniz çıkıyorsa öncelikle mutlaka bir dermatologa görünün benim seneler evvel suratım kocaman içi dolu aknelerle doluydu saçlarım felaket dökülüyordu herkes suratıma bakıp sorardı aynalara küsmüştüm sonunda bir cildiye profesörüne gösterdim yanında öğrencileride vardı bakın işte dedi konu öncelikle jinekolojiyi ilgilendiyor hormon dengeleri bozulmuş dedi saclarımı şakaklarımdan kaldırdı ve erkeklerın gibi yanlardan dökülmüştü bunu da öğrencilerine gösterdi beni bir kadın doğumcu arkadaşına yönlendirdi ve yapılan kan tetkikleri sonucu hormonlarımda düzensizlik çıktı testesteron hormonu yükselmiş hemen ilaç tedavisine başlandı bu 2 sene falan sürdü sonrasında pırıl pırıl bir yüze sahip oldum sizde bir doktor tedavisi alın derim ama basit sivilce tarzı periyodik günlerinizde çıkıyorsa ben polonezköy e gittiğimde orda arıcılık ve balcılık yapan bir yer var ordaki kremler dikkatimi çekti hem nemlendirici hemde sivilce kremi dedim deneyim aldım ve super geldi resmini koyuyorum ama sivilcelere iyi geliyor hormon bozukluğu olmayan size resimlerini koyayım..