Yamuk dişlerimle ilgili ...Bilen yok mu kızlar lütfen yardım edin. :(

akli_karisik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2008
851
4
96
Adana
KIZLAR BENİM ÜSTTE 1 ALTTA 2 OLMAK ÜZERE ÜÇ YAMUK DİŞİM VAR ,

BİRDE YUKARDA ÖN DİŞLERİMİN ARASİ BİRAZ ACİK ...

SİZCE NASIL Bİ TEDAVİ OLUR VE NE KADAR SÜRER ... ?boshayallersmile

yamuk olan dişlerine full porselen kuron yapılır ön dişlerine ise sadece yaprak porselen birde beyazlatma yaptırırsın en son harika olur.

porselen kuronlar için dişler kesilip kalıpları alınıyor bi süre geçici dişlerle duruyorsun bi 10 gün fln sonrasında da gerçek porselenlerin geliyor
yaprak porselenler zaten hiç zaman gerektirmeyen bişey beyazlatma ise ev tipi veya ofis tipi hangisini seçersen ona göre alacağı zamanda değişir

ben yaptırdım 4 tane full porselen kuron ve beyazlatma
beyazlatmanın fiyatı 300 porselenler ise tek diş 350-400

protezle halledilecek diye bir kural yok kesinlikle

diş aralıkları laminate restorasyonlarla tedavi edilebilir ama çapraşık dişlerin durumuna göre protezde olabilir ortodontik tedaviyede ihtiyaç duyulabilir

Sayın rainbo,
lütfen konuları bir kere açınız,birden fazla açmak yasaktır,uyarı alma sebebidir.
Birde anlatmak istediklerinizi büyük harfle yazmayınız,forumda büyük harflerle yazmak bağırmak anlamına gelmektedir...

ben 17 yaşındayım benimde önden 2 dişimde yamukluk vardı kaplama yaptırmaya karar verdik yamuk dişleri çekip diğerlerinide küçültüp kaplama yapılcak bence kaplama yaptırın telle uğraşmayın çünkü tel damaklarınızı yara edebilir

Çarpık (Yamuk) Dişler

Büyüme ve gelişme çağındaki çocuk ve gençlerde sık rastlanan diş sağlığı sorunudur. Ortondik anomalinin meydana gelmesini önlemek, tedavi etmek, iyi bir diş fonksiyonu sağlamak ortodonti bilim dalının başlıca amacıdır. Böylece ağtzda sürekli kalıcı diş kavisi ile iyi çiğneme, iyi konuşma ve estetik güzellik kazanılır.

Ağızda kapanma bozukluğu (oklüzyon) varsa dişlerin baskı ve sürtünmesiyle ağız ve diş sağlığı bozulur.

Çarpık dişler ve kapanma bozukluğu üzerinde önemle durularak tedavi edilmelidir

en iyisi tele tedavi olman , diğer türlü kaplamalarla sürekli yeniletmek beyazlatmak için dr a gitmeniz gerekebilir canım.

hiçbir iyi diş hekimi dişlere sadece yamuk olduğu için kron yapmaz ve kesinlikle önermez. diş hekimlerinin ilk eğilimleri "konservatif" tedavidir. yani doğal olanı mümkün olduğunca korumak. yamuk dişler için başvurmanız gereken alan "ortodonti"dir. tel kullanmanız gerekebilir ama tel deyince aklınıza meşakatli şeyler gelmesin. kullanılan estetik, kolay ve pratik bir çok yöntem var.
Ön dişler arasındaki boşluk için, ön iki diş arasındaki diş eti parçasını alarak, tel kullanımıyla boşluğun kapatılabildiğini biliyorum. Elbetteki ön dişler için yaprak porselen denilen lamineytler de düşünülebilir fakat dediğim gibi doğal dişleri muhafaza etmeniz en iyisi olacaktır ki hekiminiz de büyük ihtimalle bunu önerecektir.
İsterseniz size yardımcı olabilecek başarılı klinik ve hekimlerin iletişim bilgilerini verebilirim.

dişlerini tekirdağda nerede yaptırdın arkadaşım yazarmısın memnun kaldınmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…