Bebek Beslenmesi Yalvarırım yardım edin bana bebeğim sağ göğsümü almıyo:'(((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

alieymen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2011
6
2
36
İstanbul
bebeğim 2.5aylık bu zamana kadar çokta güzel emen bebeğim bir kaç gündür sadece sağ göğsümü almıyo solu rahatlıkla alıo ama sağa geçince bir çığlık bir ağlama susturamıyoruz onu sizin aranızda da öyle olan var mı neden ağlıo biyeri mi ağrıyo acaba ne yapmam lazım denemediğim yöntem kalmadı:'(((

canım bence göğsünde iltihaplanma falan olduysa ondan olabilir. bi doktora görün bence. bi de önce solu veriyosan onu emdikten sonra sağa geçerken gazsancısı yaşıyo da olabilir. ama önce sağı vermeyi denediysen ve solu alıp sağı almıyosa kesin göğsünle ilgili bi problemdir.geçmiş olsun

Son düzenleme:
bende sağ göğsümü verirken bazen sorun yaşıyorum emmek istemiyor bağırıp çağırıyordu şuaralar iyi çok şükür,duyduğum kadarıyla bebekler sol memeyi daha rahat emiyorlarmış annenin kalp sesini duyduğu için emerken rahat ediyormuşlar. benim kızımda 2 bucuk aylıkken öyleydi sanırım.emmek istemiyordu 3-4 saat aç durduğunu biliyorum ama sonunda pes edip emiyordu.2-3 gün sürmüştü böyle huysuzluğu şimdi bile ara ara yapıyo yine sağ göğsmü emerken huysuzlaşıyo genelde uykusu varsa dahada çok ağlıyo emmek istemyo,ayağa kalkıp gezerek emzirmeye çalışınca emiyodu benimki.
sabırlı olun sizinkide düzelecektir inşallah.

musbet rkadaşımızında dediği gib i annenin kalp atışı nedeniyle bu dönemlerde sağ göğsü emmek istemiyorlar.
ayakta gezinerek veya bebişi yattığı yerde emzirirsen tamamen sorunsuz emiyorlar..
endişelenme geçici bir durum...
ayrıca ilk yorum yapan arkdaşın dediğine fazla kulak asma, biraz felaket tellali gibi olmuş..

benım de sol gogsumu almıyordu kızım.pompa ıle sagdım ve o sutu vermedım.gogsumde sertlık olmustu.gogus sagılıp bezenın salgıladıgı sutu bebege vermemek gerekıyornmus. o sut eksı oluyormus ve bebek ondan almıyormus memeyı.

gün içinde sag yada sol farketmez bir memeyi hiç emmediyse ılık duş yapın ve o göğüsünüzü yukardan aşağıya dogru sıvazlayarak sütünüzü akıtıp o memenizi boşaltın. Ayrıca süt gelmeyen memeniz olursa bebeğinizin bu göğsü 1-2 dk emmesi yeterli gün içinde yine sütle dolacaktır,bebeğiniz boş memeyi emmek istemezse eşinizden yardım alın

benim de bebeğim 4 aylık dünden beri sağ göğsümü almıyor, sabahtan beri deniyorum solu da almamaya başladı.5 saattir emmiyor olmasına rağmen yine de almıyor inat.

hepinize teşekkür ederim ama şimdi diğer göğsümü de almamaya başladı ikisini de gün çinde veriyorum 3-5dk emio sonra bir çığlık bir bağırma göğsüme kafasını görümüyo çok kasılıo galiba gazı olduğu için öyle oluyo onu anladım geceleri sorun yok çünkü öyle olsa gece de almaz di mi?

Benim bebeğim 5 aylık, iki ay önce bizde de başladı sağ memeyi reddetme. Birkaç gün sağı almadı, sonra solu da almamaya başladı. Birgün akşama kadar hiç emmedi, acile götürdüm. Hiçbirşey çıkmadı. En sonunda doktor "Bazen bebekler böyle huy değiştirir; sütün kalitesi miktarı değiştikçe, bebek büyüdükçe alışkanlıkları değişebilir." dedi.
Şimdi hala genelde solu daha iştahlı alıyor. Yapacak birşey yok. Ama sinirlense de sağı da vermeye çalışın, süt kesilmesin.
Büyüdükçe azalıyor yadırgamalar. :)))

çok şükür aynı gün emmeye başladı iki göğsümü de. sanırım yercekimlikaranfil 'in dediği gibi huy değişikliği, çocuk büyütmek ne zor işmiş :)

arkadaşlar ilimizdeki ünlü ve güvendiğim bir doktor bebeğin sağ memeden emmemesinin bebekte reflü olabileceğinin belirtisi olduğunu söylemişti. reflüsü olan bebekler sol tarafına yatmaktan hoşlanmazmış rahatsız olurmuş. oğlumda reflü var ve sağ memeden emmek istemiyor bazı zamanlar gerçekten. tabii tüm bebekler için böyledir diyemem ama bunu da değerlendirmekte fayda var.

bizimki ilk başlarda sol göğsümü emmiyordu. ama bizde ağzında tutamama gibi bir sorun vardı bende tersten emzirdim öyle daha iyi kazrıyordu. emmeye başlayınca meme ucuda belirginleşti böylece sol göğsümüde emmeye başladı. eğer sağ tarafına yatmakta zorlanıyorsa problem bu ise sende tersten emzirmeyi deneyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…