Doğuma Hazırlık Yalancı Doğum Sancısı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Nuhra2

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2019
1.516
2.594
83
Herkese merhabalar, keyifli sağlıklı hamilelik dilerim 😍
Kızlar, zaman zaman belimde ve kasımlarımda adet olacakmışım gibi ağrı hissediyorum. Çok zorlayıcı sancılar değil . Yalancı doğum sancısı bu mu acaba? Yoksa bu basit bir rahim kasılması mı? Bilenler, tecrübe edenler cevaplarsa sevinirim.
Zaman zaman karında sertleşme de yaşıyorum fakat eş zamanlı değil.

Dogum Haftası yaklaştıkca yalancı sancılar sizi rahatsız edecektir. Ebem bana sancın geldiğinde duşa gir geçerse yalancıdır,gecmezse dogum sancısıdır demişti :) emin olmadığınız zamanlarda deneyebilirsiniz bu yöntemi.

Dogum Haftası yaklaştıkca yalancı sancılar sizi rahatsız edecektir. Ebem bana sancın geldiğinde duşa gir geçerse yalancıdır,gecmezse dogum sancısıdır demişti :) emin olmadığınız zamanlarda deneyebilirsiniz bu yöntemi.
Teşekkür ederim cevabınız için. Yok yok yalancı eminim de sancı mı başka birşey mi emin olamadım . Yani yalancı ya da gerçek doğum sancısı yukarda anlattığım gibi mı geliyor 🤣

Tamamiyle değişik geliyor 😂 hiç bu yalancılara benzemiyor. 😂😂😂😂 Ahanda bu dogum sancısı diyebiliyorsun vede düzenli gelir.

Pozisyon değiştirdiğinde geçmeli. Bir de kasılmalar ritmik mi buna dikkat etmelisin. Bana 10 dk da 1 olursa bekleme gel dediler.

Pozisyon değiştirdiğinde geçmeli. Bir de kasılmalar ritmik mi buna dikkat etmelisin. Bana 10 dk da 1 olursa bekleme gel dediler.
Mesela aralıksız 10 dk dır adet ağrısı gibi var. Üşüttüm mu acaba anlamadım ki

10 dakika sonra tekrar oluyor mi acaba? Suyu Cok iciyorsun degil mi? Eger gecmiyorsa doktorunla gorusmelisin.
yok tekrarlamıyor yani gün içinde 3-4 defa oluyor farklı zaman dilimlerinde. teşekkür ederim cevabın için:anneadayı:

Bende de sancı yok ama,ara ara sertleşme var karnımda,kasılma dediğimiz o mu oluyor acaba? Düzenli mi değil mi diye ona mı bakmalıyım? Ben daha 35. Haftanın içindeyim ama,erken gelecekmiş gibi hissediyorum,sanki aşağıda ve her an çıkıvericekmiş gibi

Bende de sancı yok ama,ara ara sertleşme var karnımda,kasılma dediğimiz o mu oluyor acaba? Düzenli mi değil mi diye ona mı bakmalıyım? Ben daha 35. Haftanın içindeyim ama,erken gelecekmiş gibi hissediyorum,sanki aşağıda ve her an çıkıvericekmiş gibi
Tüm vücudu kaplayan bir sertleşme ise kasılmadır o. Ben de 33+2 deyim, aşağı doğru baskı var aynı şeyi ben de yaşıyorum

Tüm vücudu kaplayan bir sertleşme ise kasılmadır o. Ben de 33+2 deyim, aşağı doğru baskı var aynı şeyi ben de yaşıyorum
Tüm vücutta bir şey yok,karnım taş gibi oluyor,biraz öyle kalıyor.aslında ikinci çocuğum ama,birincide de kasılma hatırlamıyorum,ateşim vardı hastanede serum takılıyken,suyum gelmişti,arkasından sancılar başlamıştı,hiç sancı sıklığına falan bakmamıştık,ebeler sürekli açılmaya bakmaya galiyorlardı

Bana denilmişti bir gün önce muayene olup gün aldığım için daha 1 haftadan fazla var diye söylendiğinden 36.haftamin sonunda sabaha doğru az daha çocuğu banyoda doğuruyormusum acılı cigkofte karnımı agritti saniodum Allah dan çocuk klozete düşmedi 😨😁😁

Herkese merhabalar, keyifli sağlıklı hamilelik dilerim 😍
Kızlar, zaman zaman belimde ve kasımlarımda adet olacakmışım gibi ağrı hissediyorum. Çok zorlayıcı sancılar değil . Yalancı doğum sancısı bu mu acaba? Yoksa bu basit bir rahim kasılması mı? Bilenler, tecrübe edenler cevaplarsa sevinirim.
Zaman zaman karında sertleşme de yaşıyorum fakat eş zamanlı değil.
Canım o sancı geldiği zaman bilirsin sezeryanla doğum yaptım ama az daha normal doguruyordum son anda yetistik karnın ağrıyor bacakların ve belinde.Karnın sertlesiyor ama sancıların arası azalınca sertlik falan bilmezsin

Sertleşme değil, belinden kasıklarını saran bir sancı oluyor doğum sancısı.
Ritmikse mesela 15dk da bir vuruyorsa doğum sancısıdır. Sancılar uzun değil, ritmik.
Bacak bacak üstüne atabiliyorsan henüz karnın aşağıda değildir. Bir de göğüslerinin ortasından parmaklarınla kontrol edebilirsin aşağıya inip inmediğini. Benim karnım ile göğüslerim arası 3 parmak mesela şimdi, 4 olduğunda inmiş olacak 🤗 😉

Tüm vücutta bir şey yok,karnım taş gibi oluyor,biraz öyle kalıyor.aslında ikinci çocuğum ama,birincide de kasılma hatırlamıyorum,ateşim vardı hastanede serum takılıyken,suyum gelmişti,arkasından sancılar başlamıştı,hiç sancı sıklığına falan bakmamıştık,ebeler sürekli açılmaya bakmaya galiyorlardı
Magnezyum eksikliği de karında sertleşme ve kasılmaya yol.açıyor. doktorunuza danışın bence iyi olur.

Ben doğuramayangillerdenim 😒 Açılma yok, bebek yukarda, arada sancım oluyo ama yalancı. Günde 4-5 defa oluyo sonra geçiyo. Bu hafta yaşadığım farklı tek şey aşağıda baskı hissi. O kadar sıkıldım ki hamilelikten. Bi de bu sıcakları İzmir'de karşılamak hiç eğlenceli değil. 15inde kontrol var yine. Ama benim umudum yok. Sanırım askere gidene kadar içimde kalıcak bu çocuk...

merhaba kizlar bende 38. haftasindayim bel ve kasik agrim oluyor ara ara kramp giriyor bacagima kalcama sancimi anlamiyorum agrinin arasini dakkasini tutun diolar ama neye gore tutcam anlamadm yardimci olurmusunuz

Ben ilk doğumumu suni sanciyla yaptığım için, suni sancı da tarif edilemez bir sancı olduğu için
Şuan hiçbir sancimi ciddiye alamıyorum
Suni sancı gibi yüksek dozda olmasını bekliyorum.
38/3 deyim.
Bende hem regl ağrısı,hem sırt- bel, hem de kalcama baskı şeklinde vuran ağrı hissediyorum.

Yalancı sancı dakikalara baktiğında 20 dakikada 1 saatte falan gelir ama gercek sancıda dakikalara baktiğında aynıdır hemen hemen mesela bende yalanci sanci olmadı direk belden kasıklara vuran iki kere 15 dakikada 1 sonra direk 5 dakikaya düştü..bu sekilde olmasi gerekiyor..sakın 5 dakikaya duşene kadar hastaneye gitme tatlim zaten doktorunda buyük ihtimal oyle diyecektir..hayirli doğumlar

Back
X