• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalan

birelif

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2019
27
5
1
29
Hepinize merhaba

Ben 8.ayda nişanlandım(nişanlima berk diyelim). Berkle 3 yıl once tanıstık. Ozamanlar kötü bir dönemden geçiyordum ve berk beni kendime getirdi,yaralarımı sardı. Gerçekten ona okadar çok deger veriyorum ki benim icin çok önemli birisi ve asla onu bilerek kırmak ve ya üzmek istemem.
Berkin ailesi varlıkli bir aile. Şirketleri falan var.Ama hani deniyor ya parayla saadet olmaz, okadar doğru ki. Cok iyi durumda da olsalar bile aile baglari yok. Herkes birbirinin kuyusunu kazmaya uğraşıyor. Berkın ailede tek deger verdigi kisı ablası.aralarinda 2 yaş falan var ve birbirlerine çok düskünler. (ismine merve diyelim) şu hayatta berkin affedemiyecegi bir sey varsa oda yalandır.
Merveyle ben cok yakın arkadasiz.
Bundan yaklaşık 5ay once merve aglayarak beni aradı ve yanına gelmemi ve berke söylemememi istedi.her nekadar berkten birsey saklamak istemesemde gittim. Çünkü merve kolay kolay berkten gizli bir şey yapmamı istemez.
Bana kocasanın onu aldattığını ve son günlerde ona ve bebegine (7aylik bir kızı var)siddet uygulamaya basladıgını anlattı. Ben tabi hemen berke soyleyelim onla daha iyi cözeriz dedim ama merve bu olayı ondan saklamamı istedi.(çunku berk ögrenınce esine birsey yapmasindan ve kardesinin başına bir şey gelmesinden korkuyordu)bu yüzden sakladık.dün mervenın canına tak etmiş ve valizini hazırlayip evi terk etmis. Benim yanıma geldi. Tabi berk sordu neden geldiğini buyuzden mervede olanları anlatmak zorunda kaldı. Berk benim onceden bildiğimi de ogrenmis oldu. Bana onun yalandan hoslanmadıgını bildigimi,bunu ona nasıl yaptığımı,aramızdaki bağı yalanla bitirdigimi,en güvendiği ve en deger verdigı kişilerden oldugumu ama bunun boşa çıktığını...vb.ve sonunda yüzügü çıkarıp bana verdi. Evden çıktı gitti. Arıyorum açmıyor mesajlarıma cevap vermiyor napıcagimı bilemedim bir akıl verin bana nolur.

Ya onu yazmayi unuttum onu duyunca ilk yarin bosanma davası aciyosun dedi sorna bana sataştı

sağolsun valla baya iyi akıl vermiş. sakladığınıza değmezmiş ki adam öğrenince de zaten doğru dürüst tepki vermemiş. beyni kullanıma açılınca saçmaladığını anlar.

Merve çok yanlış yapmış burada. Siz de şöyle yapabilirdiniz; şiddet ve aldatma olayına girmeden, anlaşamadıklarını, kendisinden saklamasını istediğini ama içinizin rahat etmediğini söyleyebilirdiniz. Eşim de kardeşimle ilgili bir sır saklasa, Benim de güvenin sarsılırdı kesin.

Berkin bu olay bahanesi olmus sanki ayrilmak icin. Yalan degil, sır bu. Arada fark var. Ve ablasi aile icinde olan bir seyi kendince soylememeyi sonuna kadar mucadele etmeyi secmis, olmamis. Ama ablasinin valizini alip gidecegi yer siz degil ailesi olmaliydi. Sorunun asil kaynagi ablasi, o duzeltmeli bu durumu. Berk e gelince olaylari bir sindirsin kendi icinde donecegi varsa doner merak etmeyin. Ayrilacagi varsa da bu bahanesi olur uzulmeyin. Cunku oyle ise uzulmeye degmez.
Ha bu arada ablasinin durumu icin ne yapariz telasina dusmemis, yalan soyledinin derdine dusmus; bu da cok sacma.

Merve çok yanlış yapmış burada. Siz de şöyle yapabilirdiniz; şiddet ve aldatma olayına girmeden, anlaşamadıklarını, kendisinden saklamasını istediğini ama içinizin rahat etmediğini söyleyebilirdiniz. Eşim de kardeşimle ilgili bir sır saklasa, Benim de güvenin sarsılırdı kesin.
Umarım düzelir :KK43:

Berkin bu olay bahanesi olmus sanki ayrilmak icin. Yalan degil, sır bu. Arada fark var. Ve ablasi aile icinde olan bir seyin kendince soylememeyi sonuna kadar mucadele etmeyi secmis, olmamis. Ama ablasinin valizini alip gidecegi yer siz degil ailesi olmaliydi. Sorunun asil kaynagi ablasi, o duzeltmeli bu durumu. Berk e gelince olaylari bir sindirsin kendi icinde donecegi varsa doner merak etmeyin. Ayrilacagi varsa da bu bahanesi olur uzulmeyin. Cunku oyle ise uzulmeye degmez.
Ha bu arada ablasinin durumu icin ne yapariz telasina dusmemis, yalan soyledinin derdine dusmus; bu da cok sacma.
Ablasinın olayında tek dediği yarın bosancaksın oldu sonra iste bana sardı

Sen nişanlına yalan söylemedin ki. Ablasının ricası üzerine sırrını sakladın.

Nişanlın biraz fazla abartmış. Tavrı hoşuma gitmedi. İllaki ablası ona durumu anlatacaktır ve sakinleşecektir. Özür dilemeye geldiğinde kolay kolay kabul etmemeni öneririm.

Ablasinın olayında tek dediği yarın bosancaksın oldu sonra iste bana sardı
Bu kadar mi? Alip ablasini goturmedi mi? Ablasini teselki edecegine size mi sardi? Cok da mantikli biri degil gibi. Donmezse de uzulmeyin. Belki de bu Allah in size gostermek istedigi bir isaret.

Back