yalan mı?

Sadece kayipsa neden sinava giriyor yahu yok oyle bir sey...

Evet canım ehliyet sınavını kazandıktan sonra uzun bi süre emniyette kaldı şehir falan değişmişti o sıralar kalmıştı öyle daha sonra gittiğinde tekrar girmeniz gerek dediler birdaha girdi
Arkadaşın durumu farklı canım,kocasının ehliyeti varmış ama kaybetmiş o yüzden yeniden sınava girmesine gerek yok,kayıp bedeli vs para ödeyerek alır zaten.

Şöyle soyliyim 390 tl yi ancak direksiyon kursları kayıt ucretı alıyor işte :)

Arkadaşın durumu farklı canım,kocasının ehliyeti varmış ama kaybetmiş o yüzden yeniden sınava girmesine gerek yok,kayıp bedeli vs para ödeyerek alır zaten.
Orasını bilmiyorum canım , emniyette böyle diyolar diye söyledim. o_O

ben yurtdisinda cuzdanimi caldirdim icinde turk ehliyetimde vardi..artik hirsiz nereye attiysa cuzdani,biri bulmus ve konsolosluga ulastirmis..konsolosluk bu ehliyeti Turkiye`ye gondermis,ehliyetimin kayitli oldugu karakola..:-)ben ehliyet icin emniyete yeniden basvurdugumda adamlar kaybolan ehliyetimi bana geri verdi:KK73:ama normalde yeni ehliyet icin 100 lira bisey aliyorlarmis..
yani esinizin dedigi mantikli degil,oluru yok..:oops:

Şöyle bir şey var. Ehliyet almaya hak kazanmış ama almaya gitmemiştir onun süresi dolmuştur ehliyet var gözükür ama yeniden sınava girmesi gerekir ve bu 390 lira.

Olsada olmasada buyutmeyin kapatin konuyu derim. Agzinizin tadi bozulmasin.

Esinizin ehliyeti yok. Araba kullanmasini ehliyet olmadan da bilir bunda bisey yok. Araba kullanmayi biliyor ehliyeti vardir mantigi yanlis.
alabilmek icin muhtemelen bir kursa kaydolmus. En dusuk kurs ucretleri o civarlarda. Kursta da katilim zorunlulugu yok. Once yazili sonra direksiyon sinavundan gecmeniz yeterli. Beyefendi kendinden emin oldugu icin sinavlara girip ehliyetini alacak.

Kursa gitmeye gerek yok ki bende gitmedim sınava girdim sadece bence ehliyeti yok ve utandigi için öyle demiştir ayrıca araba kullanmayi çoğu kişi kursta ogrenmezki

kendince yedi beni yani..daha sevgili oldugumuz dönemde kaybettim demişti..bidahada dogruyu söylemeyi yediremedi demekki..kaybolalı 12 yılı geçtiği için ve basvuru yapmadıgı için sadece sınava giricem dedi bana da çok mantıksız geldi,sizin açıklamalarınızlada emin oldum sayılır..ne gerek var böyle yalanlara boşuna guven kaybı yaşıyorum sinir harbi yaşıyorum resmen

Kursa gitmeden sınava girmesi neden gereksin bence eşiniz size aöylemeye utanmış ehliyetinin olmamasını
Erkekler genelde araba sürmeyi bilirler Babaları öğretir hemen ondan biliyordur ya da başka bir yakını öğretmiştir

bu kurs fiyatı olabilir..size yalan söylüyor..tekrar kursa girip ehliyet almaya çalışacak sizi uyutarak..bi kere yalan söylediyse..yalanını düzeltiyor..

kurs fiyatları hakkında bilginiz var mi peki..bu kadar düşük olabilir mi,

Valla tuhaf geldi, ama yalan olsa ne yazar, sen yuttum numarasi yap, belkide utandı doğruyu söylemedi. Allah çaresiz dert vermesin canım

Şöyle bir şey var. Ehliyet almaya hak kazanmış ama almaya gitmemiştir onun süresi dolmuştur ehliyet var gözükür ama yeniden sınava girmesi gerekir ve bu 390 lira.

Ben de bunu diyecektim.
Bence yine hallederiz hallederiz diye geçiştirmiş eşin.
Sonra da sana söylemeye yüzü olmadığından çıkardım kaybettim numarası çekmiş.

Bende ehliyetimi 18 yaşında almıştım. Birkaç seneyi birlikte geçirebildik sadece sonra kaybettim o gün bugündür ehliyetimden haber alamıyorum. Bende çok ihmal ediyorum gidip yeniden çıkarmam gerekiyor ama nedense hiç üstünde durmadım. Eşim de gidip kayıp başvurusu yapıp yeniden çıkarsana diyor bende ha bugün ha yarın erteleyip duruyorum. Zaten araba kullanmasını da unuttum deyip geçiştiriyorum. Acaba eşimde benim ehliyetimin olup olmadığı konusunda böyle mi düşünüyordur. Hiç aklıma gelmemişti bu.

ehliyetini emniyetten hiç almamış olabilir. Ehliyet almaya hak kazanıpta ehliyeti ihtiyaç olmaz diye emniyetten almazsan zaman aşımına uğruyor. ve zaten emniyete öle bi miktar ödeniyor.. bunun için yalan söylenmez , takılma bence..

X