Yal ciltlerdeki siyah nokta sorununa bi zm?

dixie

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2009
34
1
86
İzmir
selam arkadaşlar ..
yağlı olan ciltlern gözenekleri daha açık oldugu için malesef o LANET siyah noktalar çok sorun yaratıyor:

aranızda peeling veya başka bi yöntemi düzenli kullanıp işe yarayan varsa paylaşırsa çok sevinirim:)

veya sıkarak yok ediyor bazıları o siyah noktaları..
ne yapsam blmiyorum....:uhm:

düzenli buharla temas yani banyo..
banyoda sert bir yüz kesesi ile keselemek..
uygun bir sabun veya köpükle temizlemek...
banyodan hemen sonra peeling..

bunlar işe yarıyor...
tabii kısa vadede.. zemuszemus

sıkıp içini boşalttıktan sonra tonikle temizlersen gözenekler sıkılaşır tekrar dolmaz diye düşünüyorum. Siyah nokta sivilce gibi değil sıkmazsan geçmez bir şekilde oradan çıkartman gerek. bazıları çok yüzeysel olup kolayca çıkıyor. yüzünü buhara tutup kolayca çıkartabilirsin. Burun üstündekilerinse bir çoğu minik kıl kökleriymiş, cilt doktoru söylemişti. oraya da ağda yapabilirsin çıkıyor hepsi. ama en önemlisi tonikle sıkılaştır ki dolmasın tekrar.

arkadaşlarım türk kahvesi telvesini sürüyolardı.iyi oluyo diyolardı.
bende nivea visage kullanıyorum oda iyi yapıyo.

Yengem söyleyeliden beri yani 2 haftadır siyah noktalar için, bir çay kaşığı toz şeker ve bir çay kaşığı tuzu karıştırıp, yüzümü hafifçe suyla nemlendrip bu karışıma parmaklarımı batırıyorum ve ovuyorum yüzümü. Her yerini. Ama en çok burnumu ve çenemi. Bir iki dakika bekliyorum ovduktan sonra ve ılık suyla yıkıyorum. Sonuca inanamayacaksınız :)))

sahidende iyi bi çözümmüş şu tuz+şeker:)))) hergün yapılabilecek kolalıkta:)))) ve etkili:))))

Yengem söyleyeliden beri yani 2 haftadır siyah noktalar için, bir çay kaşığı toz şeker ve bir çay kaşığı tuzu karıştırıp, yüzümü hafifçe suyla nemlendrip bu karışıma parmaklarımı batırıyorum ve ovuyorum yüzümü. Her yerini. Ama en çok burnumu ve çenemi. Bir iki dakika bekliyorum ovduktan sonra ve ılık suyla yıkıyorum. Sonuca inanamayacaksınız :)))

ilginçCADIARZUhergünmü yapıyosun?

evet bende duymuştum...tuz daha küçük taneckli ve en küçük yerlere peeling etkisi yapıor, şeker ise daha büyük gözeneklere..

Arkadaşlar her gün değil. Ben haftada bir yapıyorum. Çok faydasını gördüm tavsiye ederim. Umarım sizde faydasını görürsünüz. 30 yaşındayım şuana kadar doğru dürüst hiçbirşey yapmamıştım ben cildime. Yaklaşık 2 aydır düzenli bakımını yapıyorum. Bu tuz ve şekerin cilde çok faydası var emin olabilirsiniz. Çok çok hassas cildiniz var ise çok bastırmayın ovarken. Sevgiler...a.s.

siyah noktalar bi cilt sorunu bitkisel yada kulaktan doğma bir çok öneri oluoyo ama birine olumlu etki eden diğerine yaramayabilir cilt tipi kullanım şekli miktarı herkeste aynı olmasa gerek die düşünüorum bn sivilce ve siyah nokta için doktora gittiğimde bir çok karışımlı ufak şişede bi su vermişti 25 liraydı 2007 yılında içinde akolde vardı recetede yazıo ama doktor yazısı malüm anlaşılmıo sizde doktora gidip bahsederseniz faydalı olur yaşınıza göre verilio bn faydasını gördüm cildide o ilaçtan sonra düzenli olarak temizlemek gerekio nüksetmesin iki üç tane deil burnumun üstü aralıksız siyah nokta doludu ilç çok azlttı 2.şişede ise tamamen yok oldu ve bi ii yönü daha delik dleik bırakmıo bazı losyonlar gibi. pürüssüz oluo .ilaçın belli bi adı yok recetede yazıo dedim ama sadece içinde olcaklar yazıo ve ezcahene bi günde ilcı hazrlatıo ertesi günü alıosun

bu tuz ve şeker yüzü çizmezmi??:uhm:

zaten tüm peelingler buharla cilt açıldıktan, yumuşadıktan enazından banyodan sonra yapılmalıdır iri taneciklerle ölü deri temizlensin derken cilt yüzeyi çizilir erken yaşlanma kırışıklıklar kaçınılmaz olur

yenikçim dediğni şeyi merak ettim yarın doktora gidicem başka bişe için cildiyeye de uğrasam diorm..bunu doktor yazıor dimi yani özele mi gttn sen?
ben şu aralar kuzenmn amerikadan getrdii bi ürünü kullanıorm baya iyi geldi sıkılaştı gözeneklerm ve azaldı sanki siyah nokta görünümü...
"St.ives Apricot Scrub" ... tavsie ederimm çok ta hoş kokusu var..içinde ezilmş ufak kayısı parçacıkları var sanırsam .gayet güzeel peeling yapıor

Ben her banyoda yüzümü lifliyorum,çok iyi geliyor.Ayrıca olgunlaşmış lifle çıkmayacak büyüklükte olanları da sıkıyorum,ardından gülsuyu sürüyorum.

gözenekleri keselemek cok yanlıs bence banyodan sonra cok güzel oluyor orası kesin ama sonra gözenekler daha da belirginlesiyor yanaklara kadar yayılıyor (bende yaglı+gözenekli cilde sahibim)..denedim biliyorum ama alın kısmı keselenince pırıl pırıl oluyor...

bnde annmden görmstm gercekten işe yarıyo..
tuz+şekerden sonra bir kaşık yaş maya ve birazcık sütle gözenekleri sıkılaştırabiliosnz :)a.s.

Back
X