• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaklaşan istanbul depremi

sedefinci

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2023
286
209
23
34
Ünlü deprem bilimciler ve astrologlar şehir değiştirmeye başladılar. Bugünde silivri de afad kontrynırları… korkuyorum çok korkuyorum. bulunduğum ilçenin zemini çok sağlam görünüyor haritalarda. Memurum tayin durumum yok bütün ailem akrabalarım burada. Bir yandan depremden kaçarak gidip nerede başımıza ne geleceği de belli değil. Öyle zor bir durum ki. İstifa edip gittim diyelim bütün ailemi nereye sürükleyeyim? Ne iş yapayım nasıl yapayım? Memur maaşıyla anca ay sonu geliyor. Çok daha iyi bir ev almak hayal bile değil artık biliyorsunuz. Mecburiyetler kaderimizi belirliyor ne acı… benim gibi olan var mı? Anksiyete mi yaşıyorum ne yapmalıyım? Çok üzülüyorum bu duruma.. konuyu niyr açtım onu da bilmiyorum sadece korkuyorum

Gece bu korkuyla uyumayan çok az kesim kaldı sanırım... Çoğu yer tehlike altında ama önlem yok, yapılan bir şey yok. İstanbul gibi bi yerde iyileşmeye nasıl gidilir nasıl toparlanır o şehir, meçhul. Doldu taştı artık. Korkmakta haklısınız ama ne yapılır bilemiyorum.

Eğer evleriniz saglam değilse aksaray konya karaman civarına taşının buralarda deprem riski fazla değil, hatta 99 depreminden sonra çoğu firma üretim yerlerini bu bölgelere taşıdı. Aksarayda oturuyorum hm ve zaranin üretim yerleri burada colins zaten aksaray markası doğal olarak üretimi de aksarayda ve sayabilecegim bir sürü bilindik marka hepsi depreme karşı fabrikalarını bu 3 şehre kurdu

Gece bu korkuyla uyumayan çok az kesim kaldı sanırım... Çoğu yer tehlike altında ama önlem yok, yapılan bir şey yok. İstanbul gibi bi yerde iyileşmeye nasıl gidilir nasıl toparlanır o şehir, meçhul. Doldu taştı artık. Korkmakta haklısınız ama ne yapılır bilemiyorum.
Ve turkiyede ki alınan vergilerin %50den fazlası İstanbuldan alınıyor Allah korusun büyük bir depremde ülke iyice yıkılır çok zor ayağa kalkar

Ben Adana'da yaşıyorum 6 Şubat depremine 13 katlı binanın 4 katında yakaladım 7.7 ve 7.0 iki depremi yaşadım. 15 gün sonra 6.7 olana yakalandım geçtiğimiz ay 6.0 a yakalandım diğer 4.5-5.5 yakalandıkları mi yazmiyorum bile hala Adana'da +6 üstü deprem olacak diyorlar ve ben yine 13 katlı apartmanin 4. Katindayim okuyorum duyuyorum İstanbul'da insanlar çürük binalarda yaşıyormuş kentsel dönüşüme gitmesi gereken apartamnlarin ev sahipleri büyüklüğünü oda sayısını begenmedigi için izin vermiyormuş eğer bizim bu yaşadığımızın binde birini yaşasalar di 1+1 eve Okey derlerdi size o kadar söylüyorum. Bir hafta düz yolda yuruyemedim yan yan yürüdüm ara ara girip hepsinde yakalanınca depreme 3 ay evime giremedim. Korkmakta haklisiniz ama size tavsiyem tedbirli olmanız telefonunuza deprem ağı uygulamasını indirin kurun deprem şiddetinde +4 üstü yapın km olayınida 100 km yapın deprem olmaya başlamadan önce çalıyor ve depremin geldiğine dair uyarı veriyor ben son adana kozanda olan 6.0 depremde sabah yatağımdaydim ve çalmaya başladı 15 saniye sonra bulunduğum alana depremin ulaşacağını söyledi ben en azından aile uyelerimi kaldırdım sonra zaten dehşet sallantı oldu durunca hemen indik sizde indirin tavsiye ederim

Ne kolay değil mi tüm sanayi buray yığılmış, İstanbul dışında iş kolları kısıtlıyken gidin demek. Sanki ben bayılıyorum 20 milyon insanla, Suriyelisiyle o da yetmez gibi turistiyle dip dibe yaşamaya. Ben bilmiyorum İzmir’de bir köy evi alıp yaşamayı. Biz buna çok yaklaştık eşim remote çalışıyordu bu evimizi satıp gidelim dedik ki belirli günler ofise gel dendi, üstüne saçma bir enflasyon oluştu ki tek maaş mümkün değil yetmedi yine kaldık buraya. Celal Şengör zaten yurtdışında yaşıyor yazlığı Çanakkale’de ayrıca Şengör yapar bunu Ortaylı yapar sen ben yapamayız. Bunları düşünmek insanı ancak kaygı sahibi yapar. Binanız sağlamsa Allah’a sığınıp yatacaksınız.

İstanbul depremini torunlarımız bile zor görür 🫣 bu da burda dursun..

Buna da katılıyorum da yazmaya üşendim komplo teorisi denmesin diye. Bana biraz da rant için yapılan işler gibi geliyor. Seçimlerin kaderini bu kentsel dönüşüm belirleyecek ve maliyetler yüzünden durmuş inşaat sektörüne hareket gelecek. Ahmet Ercan en erken 2045 diyor varın siz düşünün. Bu adam da profesör değil mi? Depremler doğuya kaydı dendi herkes İstanbul beklerken Maraş sallandı. Bilemiyorum yani bu konu çok tartışılır.

Ünlü deprem bilimciler ve astrologlar şehir değiştirmeye başladılar. Bugünde silivri de afad kontrynırları… korkuyorum çok korkuyorum. bulunduğum ilçenin zemini çok sağlam görünüyor haritalarda. Memurum tayin durumum yok bütün ailem akrabalarım burada. Bir yandan depremden kaçarak gidip nerede başımıza ne geleceği de belli değil. Öyle zor bir durum ki. İstifa edip gittim diyelim bütün ailemi nereye sürükleyeyim? Ne iş yapayım nasıl yapayım? Memur maaşıyla anca ay sonu geliyor. Çok daha iyi bir ev almak hayal bile değil artık biliyorsunuz. Mecburiyetler kaderimizi belirliyor ne acı… benim gibi olan var mı? Anksiyete mi yaşıyorum ne yapmalıyım? Çok üzülüyorum bu duruma.. konuyu niyr açtım onu da bilmiyorum sadece korkuyorum
Haliçe çok yakın oturuyorum.. haberleri gördükçe Haliç etrafının yerle bir olacağını içten çökecek şeklinde haberler görüyorum. Okumamayı tercih ediyorum

Buna da katılıyorum da yazmaya üşendim komplo teorisi denmesin diye. Bana biraz da rant için yapılan işler gibi geliyor. Seçimlerin kaderini bu kentsel dönüşüm belirleyecek ve maliyetler yüzünden durmuş inşaat sektörüne hareket gelecek. Ahmet Ercan en erken 2045 diyor varın siz düşünün. Bu adam da profesör değil mi? Depremler doğuya kaydı dendi herkes İstanbul beklerken Maraş sallandı. Bilemiyorum yani bu konu çok tartışılır.
Katılıyorum 20 sene boyunca sürekli İstanbul depremi konuşuldu. Beklenen İstanbul depremi diye yayınlar yapıldı. Sanki Türkiye'de deprem bölgesi sadece Marmara'ymış gibi oraya odaklandı tüm ülke. Ama bakın 11 ili vuran depremler doğuda gerçekleşti. O yüzden her şey tamamen rant kavgası veya gündem oluşturma çabası diyebiliriz.

Katılıyorum 20 sene boyunca sürekli İstanbul depremi konuşuldu. Beklenen İstanbul depremi diye yayınlar yapıldı. Sanki Türkiye'de deprem bölgesi sadece Marmara'ymış gibi oraya odaklandı tüm ülke. Ama bakın 11 ili vuran depremler doğuda gerçekleşti. O yüzden her şey tamamen rant kavgası veya gündem oluşturma çabası diyebiliriz.

Ekonomiyi unutturma çabası bile olabilir ben artık herşeyi bekliyorum. Depremi de bekliyorum elbette ama öyle bir senaryoda ölmüş olmak daha iyi olacağı için binama güvenip yaşantıma devam ediyorum. Çünkü benim bireysel önlemimin olası kabus senaryosunda bir etkisi yok.

İstanbul depremi olduğunda siyasi olarak ülke sınırlarının yeniden çizileceğine, depremin bizi sadece kendi etkisiyle değil geleceğimizi de şekillendireceğine inanıyorum.
Gelecek geldi geliyor, evet bir gün olacak bu.
Yarın da olabilir 25 sene sonra da.
Sürekli tedirginlikle yaşamak, maddi manevi İstanbul’un hakkını vermiyorsam orada bulunmak mantıklı gelmiyor.
Tayin durumum yok demişsiniz, evli misiniz?
Ya da ailenizde iş değişikliği yapabilecek kimse mi yok?

Ekonomiyi unutturma çabası bile olabilir ben artık herşeyi bekliyorum. Depremi de bekliyorum elbette ama öyle bir senaryoda ölmüş olmak daha iyi olacağı için binama güvenip yaşantıma devam ediyorum. Çünkü benim bireysel önlemimin olası kabus senaryosunda bir etkisi yok.
Ayrıca zemin sağlam olsa bile sağlam bina bulmak samanlıkta iğne aramak gibi. Bir web sitesinde okumuştum sanırım. Maraş'ta hasarlı bina için yıkılmasın diye denetime gelenlere iPhone hediye ediyor bina sahipleri. Ve o binayı tamir edip belki 20.000'den kiraya veriyorlar şu an. Yani kendisine acımayana hiç kimse acımaz. Kabullenmek zor gelse de paragöz bir milletiz. O yüzden çözüm çok zor.

Rabbim korusun inşallah, benim de yakınlarım yaşıyor İstanbul' da çok tedirginim 😔

Ben bildim bileli büyük İstanbul depreme olacak, her an olabilir deniyor. Gram önlem alınmadığı gibi toplanma alanlarına bile betondan evler yapılmış durumda. Ne hikmetse şu son zamanlarda pek bi gündemde. tabi sadece laf olarak yine betonlaşmaya 20 katlı binalar dikilmeye son hız devam ediliyor. Birileri sanki İstanbulu başka sebeplerden boşaltmak istiyor. Nedenini yazmayayım ama tarih atayım anlayın. 31 Mart 2024 Pazar günü:KK56:

Eğer evleriniz saglam değilse aksaray konya karaman civarına taşının buralarda deprem riski fazla değil, hatta 99 depreminden sonra çoğu firma üretim yerlerini bu bölgelere taşıdı. Aksarayda oturuyorum hm ve zaranin üretim yerleri burada colins zaten aksaray markası doğal olarak üretimi de aksarayda ve sayabilecegim bir sürü bilindik marka hepsi depreme karşı fabrikalarını bu 3 şehre kur

Back
X