- 20 Mart 2008
- 141.526
- 212.993
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
yazıklık durum yok
ahahahahaha:)))
Evet evet aynen öyleymis:)
Yahu su netten buldugunuz her bilgiyi ahanda buldum diye paylasmayin arastirin..
Iki dakika arastirip buldugunuz bir bilgiyi paylasmayin..
Derinlemesine arastirin.
Türkiye de ki icra islemlerinin cogalmasinin nedeni kredi karti degil, genellikle alinan ev borcunu ödeyememe yüzündendir.
Bir arastirinda sonra konusun.
Kredi karti borcu ve bazi kamu kurum ve kruluslarina olan borcun ödenmemesi sonucu icra islemi ise ev kredisinin yarisindan bile azdir!
Yani konuyu anlayin, iyi arastirin ve artik 50 kez söyledim 50 kez daha söyletmeyin ofsayt osman olmayin..
Konu kredi karti...
Nerdeyse kalmamış zaten,
İcra dosyası sayısının 15 milyona dayanmış olması ortalama her 4 haneden üçünün icra ile yüz yüze olduğu anlamına geliyor.
Bencede gerçekler konuşulsun artık.
2012 verileri
Türkiyede yaklaşık bin icra dairesindeki icra dosyası sayısı açıklanan son verilere göre 15 milyona yaklaştı. Adalet Bakanı Sadullah Erginin açıkladığı verilere göre, 2002 yılında 6 milyon civarında olan icra dosyası sayısının 10 yılda 2.5 katına çıkarak 15 milyonaulaştı. Gelişmeyi Dünyaya değerlendiren uzmanlar başlıca üç nedene dikkat çekiyor: Öz kaynak sıkıntısı yaşayan firmaların borçlanarak yatırım yapması, karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılması, kredi ve kredi kartı kullanımının artması.DÜNYAnın görüşlerine başvurnduğu uzmanların çözüm önerileriise ekonomideki nakit sıkıntısının giderilmesi ve ödeme alışkanlıklarının değişmesi.
10 yılda 2.5 katına çıktı
Ülke genelindeki 985 icra dairesinde icra dosyasının sayısı 15 milyona dayandı. MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycının icra dosyaları ve icra dairelerine ilişkin yazılı soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, son durumu açıkladı. Bakan Erginin verdiği bilgiye göre, ülke genelindeki toplam icra dosya sayısı, 2002 yıl sonu itibarıyla 5 milyon 933 bin 630 iken 2012 yıl sonu itibarıyla 14 milyon 992 bin 987ye dayandı. Bakan Ergin, CHP Kars Milletvekili Enser Öğütün 24 Eylüldeki bir soru önergesine verdiği yanıtta da 2012 sonu itibariyle işlem görmeyi bekleyen icra takip dosyası sayısının ise 19 milyon 98 bin 705 olduğunu açıklamıştı. Bakan Sadullah Ergin, 2013 yılına ait veriler 31 Aralık 2013 itibariyle derleneceği için 2013 yılına dair Bakanlıkta bir veri bulunmadığını kaydetti. 2002 yılında 236 bin 815 ilamlı, 2 milyon 964 bin 125 ilamsız icra dosyası bulunurken, dosya sayısı 2005 yılında 273 bin 284 ilamlı, 3 milyon 216 bin 364 ilamsız dosya olarak gerçekleşti. İcra dosyalarının sayısı 2007 yılında 373 bin 913 ilamlı, 3 milyon 649 bin 596 ilamsız; 2009 yılında 460 bin 806 ilamlı,6 milyon 705 bin 988 ilamsız, 2010da 518 bin 974 ilamlı, 6 milyon 56 bin 808 ilamsız şeklinde tespit edildi. 2011de açılan dosya sayısı 513 bin 225i ilamlı, 4 milyon 996 bin 971i ilamsız olmak üzere 5 milyon 510 bin 196 oldu. 2012de ise bu sayılar 583 bin 520 ilamlı, 5 milyon 834 bin 59u ilamsız toplam 6 milyon 417 bin 579 olarak açıklandı.
Kalaycı: Rakamlar alarm veriyor
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Erginin yanıtlarını DÜNYAya değerlendirdi. son iki üç yıldır ekonomide bir durgunluk yaşandığını savunan Kalaycı, İcra dosya sayısında 2012 yılında, 2002 yılına göre üç katı bir artış var. Durgunluk nedeniyle işletmeler sorun yaşıyor, güven ortamı kalmadı. Alacaklı işletmeler, karşı taraf hileli iflas ederde alacağımı tahsil edemem korkusu içinde. Protestolu senetlerde de,
çekte de aynı sorun var dedi. Kalaycı, işletmelerin önünü görmekte zorlanır hale geldiğini ve ekonomi yönetiminin gerekli önlemleri alması gerektiğini dile getirdi.
Adalet Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre icra dosyası sayısı 2002'ye göre neredeyse üçe katlanmış durumda. İcra dosyası sayısının 15 milyona dayanmış olması ortalama her 4 haneden üçünün icra ile yüz yüze olduğu anlamına geliyor. Bu, aynı zamanda her beş kişiden birisinin icralık olması demek.
finansgündem.
Siz beni başkalarıyla karıştırmayın olurmu?
kırmızı var mavi var yeşil yok:26:Bulamamış olanlara yeşil ile renklendirdim.
ne bakımdan ben konuyu kapattıkça siz uzatıyorsunuz...sorun nerde..bence sizin egonuz yüksek
BİM marketlerinin Başbakanın oğlunun olduğunu, gemi filolarını bilmiyorsanız biz öğretelim, gösterelim. Herkesin malumu olan şeyler bunlar. Kaldı ki aylar geçti üzerinden meşhur ses kayıtlarının montaj olduğunun belgesi yok biz de onun belgesini istiyoruz ne olacak şimdi? kızı Sümeyye danışman olarak girdi gerekli miydi memlekette başka danışman mı kalmamıştı? Oğulları nasıl bu kadar ihya oldu ne mesleği yapıyorlar başka bilen var mı? babasının kurduğu şeyleri yönetmekten başka?
Parayı hiç etmemiş biriktirmiş de bilmem ne ile ev almış güldürmeyin insanı biriktirmeyle alınabilecek evler mi onlar siz bunlara mı inanıyorsunuz. Diğerlerini nasıl almış ayy tabi gemiciklerini market zincirlerilerini de biriktirerek aldılar ay acıdım şimdi bak ağlarımm.. Daha ses kayıtlarının montaj olduğunu ipatlayamayan, yerel seçim öncesi nasıl gizleyeceğini şaşıran, sosyal medyaya yasaklar koyan birine mi yapmamıştır karalamadır diyorsunuz. Çok gülüyorum şu an. Ama doğru diğer hükümetlerin hep bir açığı var hep onlar yedi, hep onlar yolsuzluk yaptı Erdoğan ak süt gibi tertemiz tabi tabii. Seçim zamanında bile bizi vergilerimizde gösteriş yaptı hazine parası oldu onlarda. Mübarek Ramazan gününde bile gösteriş yaptı kart renklerine göre koltuklar filan nedir bu abartı?
Eğer gerçekten hak yemeyen bir adam olsa sözünün eri olur dün dediğini bugün unutmaz dün neyse bugünde o olur. Bedelli askerlik çıkartmam yok efendim kimsesizlerin kimsesiyim derken sonra bedelliyi sözümü yiyerek çıkartmam.
İmralı ile görüşmedik görüşmeyeceğiz derken sonra tabii görüştük diyemem.
Libya Natoya giremez derken sonra tabii ki girecekler diyemem.
Barzani'ye kafa tutarken hadi gelip bölsünler kursunlar Kürdistan'ı kurdurtmam derken, onunla birlikte şarkı söyleyip ağlamam.
Bu liste uzar gider ama şunu unutmayın tarih her zaman tekerrürden ibarettir ve ne söylersen söyle anlattıkların karşındakinin anlamak istediği kadardır!
Buyursun Cumhurbaşkanı da olsun ben bu oy verip bu oyunlara iştirakçı olmayacağım için vicdanen çok ama çok rahatım. Ölen insanlar üzerinden siyaset yapan insanlar bu ülkede el üstünde tutuluyorsa ben bu oyunda yokum. NOKTA..
Allah kimseyi bir partiye din gibi bağlanma tehlikesine düşürmesin
millet vekili olurken 1 tane yüzügü olan, ama bu mal varlıgını 790 katına çıkaran bir boşbakanımız var..
allah ona oy verenleri vicdanını sorgulasın başka birşey demiyorum...
Ahahha yok o kadar komik ki:))
Kredi karti kullanimin olmayan para harcama oldugunu iddia eden ve Türkiye deki bütün icra islemlerini kredi karti borcu zanneden iki kisi :)))
Yine söylüyorum, internetten buldugunuz bilgileri getirip paylasmayin komik oluyor.
Türkiye deki icra sebepleri konut ve araba kredisi yüzünden artmaktadir.
Icra sebeplerinin en azi kamu kurum ve kuruluslarina olan borc ve kredi karti borcu yüzündendir:))
Insanlar kredi karti kullaniyor ama olmayan parayi degil olan parayi harciyor:)
Aksi takdirde o icralarin hepsi kredi karti borcu yüzünden olurdu:))
Ayrica hemen nasil kurtaririm derine düsüp " aaa konut kredisi yüzünden olsa bile hani Türkiye rafah icindeydi bak millet konut kredisini ödüyemiyormus" moduna gecmeyin bununda, 2 si ihmalden kaynaklanan 3 ana sebebi var.
Hadi bunuda siz ögrenin arastirin:))
Kredi kartı varsa neden hep senet yapılıyordu her yerde. Kredi kartı makinesi bile yoktu hiçbir dükkanda ne diyorsunuz siz. İnsanlara bunu tanıtan, özendiren, reklamlarını yapan kim? olsa ve yaygınlaşsa zaten herkes kullanırdı bir anda öyle bir duruma getirildi ki insanlar cüzdanlarında para yerine kredi kartı taşımaya başladı kredi kartının var olması ayrı şey, yaygın olarak kullanılması ayrı şey. Aylarca yapılan taksitlendirmeler insanları özendirdi. Hangi bankanın kredi kartı sistemi vardı Erdoğan'dan önce. Benim annem asla kredi kartı kullanmadı mesela eskiden Erdoğan öncesi olduğu gibi herşeyimiz senetli sepetli yapıldı elimizde varsa harcadık yoksa harcamadık ben 18 li yaşlarıma kadar hiçbir ailenin kredi kartı kullandığını onunla alışveriş yaptığını, eşya aldığını görmedim komşularımız herkes sener yaptırır yorganına göre ayağını uzatırdı yani biz bu ülkede yaşamıyoruz bilmiyoruz neyin en zaman başladığını yaygınlaştığını bir siz biliyorsunuz hem de bu ülkede bile yaşamadan. Elimizde varsa giyer alır yerdik şimdi ver kredi kartını nasılsa sonra ödeyeceğiz diyerek borç üstüne borç eklendi. Tabbi ekonomi çok iyi milletvekilleri parasına para attı zenginler daha da zengin oldu fakirinse cebinden gitti şimdi evde birkaç kişi çalışmadan geçinin geçinebiliyorsanız ben çok zor şartlarda yetiştim hanımefendi Erdoğan olmadığı dönemde de annem tek başına gayet iyi yetiştirdi bizi. Şimdi bir alınan maaşa bir de gelen zamlara bakın ayy ama doğru siz bilmezsiniz ki burada neye ne kadar zam geliyor bir marketten alışveriş kaça mal alıyor, insanlar et alabiliyor mu yiyebiliyor mu dimi siz burada yaşamıyorsunuz ki.
Ahahha yok o kadar komik ki:))
Kredi karti kullanimin olmayan para harcama oldugunu iddia eden ve Türkiye deki bütün icra islemlerini kredi karti borcu zanneden iki kisi :)))
Yine söylüyorum, internetten buldugunuz bilgileri getirip paylasmayin komik oluyor.
Türkiye deki icra sebepleri konut ve araba kredisi yüzünden artmaktadir.
Icra sebeplerinin en azi kamu kurum ve kuruluslarina olan borc ve kredi karti borcu yüzündendir:))
Insanlar kredi karti kullaniyor ama olmayan parayi degil olan parayi harciyor:)
Aksi takdirde o icralarin hepsi kredi karti borcu yüzünden olurdu:))
Ayrica hemen nasil kurtaririm derine düsüp " aaa konut kredisi yüzünden olsa bile hani Türkiye rafah icindeydi bak millet konut kredisini ödüyemiyormus" moduna gecmeyin bununda, 2 si ihmalden kaynaklanan 3 ana sebebi var.
Hadi bunuda siz ögrenin arastirin:))
Müslüman biri bir partiyi bu derece sancılı savunmamalıYanliz bir parite bağlanmak sadece AKP lilere özgü bir durum değil meryem.. Yillardir bütün oylarimi CHP den yada mhp den yana kullandim diyenlerin sayisi da hic az değil onlarinda farki yok
amin meryemcim..kusursuz olan Allahdır..hiç bir insan hatasız olamaz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?