• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Yakinda birseyler olacak, insAllah :-)

öncelikle şimdiden hakkınızda hayırlısı olmasını dilerim. aile yapınızı sen bizden daha iyi bilirsin. ancak benim genel düşüncem, babanın, erkek arkadaşının aramasından önce, olanları bilmeli diye düşünüyorum. bu bölümde erkek arkadaşın aileye-babaya nasıl anlatılabileceği ile ilgili bir çok konu var. onları okuyarak nasıl söze girebileceğini, nasıl cesaretini toplayabileceğini kafanda şekillendirebilirsin. mesela, sen bu konuda emin misin, erkek arkadaşına, sevginize güveniyor musun? bunlardan eminsen, babanın keyifli olduğu bir anı kolla sevdiği yemekleri-tatlıyı yap ya da kahve yap, karşılıklı konuşurken sohbet ederken. lafa gir. görüştüğüm biri var diye. zaten sen lafa bir kere girince gerisi gelir. baban sana sorular sorar, erkek arkadaşını tanımaya çalışır. çok sinirli bir adamsa, ki hem annen hem sen bu kadar korkuyorsan ben bu sonuca varıyorum. hemen kabul etmeyebilir. sen ara ara sürekli anlatmaya çalış. Allah yardımcın olsun tatlım. bunlar çok güzel telaşlar :)

Çok heyecanlı bi durum:52:
Bence arasınlar babana söylesinler..Biz hayırlı bir iş icin gelecegiz falan diye:34:
Baban da yok gelmeyin demez herhalde,buyrun gelin der:27:
Hayırlı olur insallah:46:

Son düzenleme:
ah canımm...benim de erkek arkadaşım yurtdışında bu yaz gelecekler aynı derdi paylaşıyoruz seninle. benim babacım da çok sinirlidir çok zor insandır nasıl yapıcam nasıl edicem bilimiyorum bir haftadır gözüme uyku girmiyor kabus üstüne kabus görüyorum başımdan ağrı çıkmıyor. allah önce sana sonra bana kolaylık versin. bende buradaki babaya açılma tecrübelerini okuyorum kim nasıl açılmıiş diye. bende ona göre bir replik yazıcam artık. olacak ile öleceğe çare yok yapıcaz bir şekilde allah alnımızn akıyla çıkmayı nasip etsin.

Babanın gerileceğini sanmıyorum, bu kötü bir durum değil ki.
Tabi kız çocugusun zordur ama gelecek güzel günleri düşün. Annen çıtlatsın sonra sen konuş.
Hayırlı olsun şimdiden.

Askim yurtdisindan döndü, ve annesine anlatti benimle ciddi dusundugunu.
1-2 hafta icerisinde bizi aramayi düsünüyorlar, fakat babam henüz birsey bilmiyor.
Onlar aradiktan sonra anlatsak babama olur mu? Yani arayip deseler, gelmek istiyoruz falan - ondan sonra anlatsak olur mu?
Ne annemin var cesareti babama anlatmaya nede benim. Bide benim babamin ne yapip ne diyecegi pek belli olmaz, korkuyoruz.
Ne diyorsunuz? Cesaret edemiyoruz :-(

Burdan butun gelismeleri aktarmak istiyorum size. :)

onlar aramadan söylemen daha iyi bence , aynı hatayı biz yaptık annemle ne kadar önceden söyle desemde aradıklarında haberi oldu ki babam gayet sakin yumuşak huylu bir insan olmasına rağmen baya bi bocaladıı ve sonrasında çok kızdı annemle ikimize bostan korkuluğumuyum insan alıştırmazmı önceden diye bi süre konuşmadı bizle, ki ne yapacağı belli olmaz diyosun daha sonra daha çok kızabilir, bizde artık en son babalar duyar falan diyerek yumuşatmaya çalışmıştık ama nedese haklı :8:

Annem konusamadi babamla, is basa düstü :(
Söylemek istiyorum, kizsada rahatlarim anlattim diye.
Eve gelmesini bekliyorum babamin. Dua edin kizlar nolur :(
Ne desemm yaa :(
Babamin hep bi lafi vardi, ilk senden duymak isterim senin hakkinda baskalarindan duymak istemem bisey derdi.
Konuya o laf ile baslamayi dusunuyorum, sen hep derdin bana ilk senden duymak isterim diye, o yüzden anlatiyorum sana, derim - sonra baslarim heralde anlatmaya :(
Uf yaa... Cok zoooor!

ayy konuşunca hemen anlat bende çok korkuyorum yazın sonunda böyle birşey olacak gibii.nasıl anlatcas bilmiyom valla :50:

Anlattim.
Baba gel disarda dolasalim, seninle birseyler konusmam gerekiyor dedim. Sasirdi. Gel odada konusalim falan dedi. Bende yok olmaz, disarda konusalim dedim.
Disari ciktik, yürümeye basladik, 5 dakka hic bisey söylemeden öyle yürüdük.
Basladim birden anlatmaya.. Kendimi okadar cok hazirlamistimki.
Anlattim iste, konustugum biri var dedim. Baskasindan duyma, benden duy istedim, dedim. Kizma, ama yinede icinden kizmak geliyorsa kiz, cünkü size göre cok yanlis bisey dedim, ama simdi sana karsi dürüst olmak istiyorum dedim.
Konustuk, kim falan diye sordu. Taniyor zaten ailesini. Babasi annesi ayri. Ve babasi hakkinda hic iyi konusulmaz burda. Adamin bicok hatasi oldu. Babamda, baba nasilsa cocukta öyle olur diye konusmaya basladi. Bende dedim, önyargili olamazsin. Annesinin cektiklerini o cok iyi biliyor, o da gördü babasinin yaptigi hatalari - baskasinin yaptigi hatanin bedelini o niye ödemek zorunda kalsin falan dedim, babam önyargili konusmaya baslayinca.
Sonra basladi bana anlatmaya, iste ilerde pisman olursun, pisman olacagin seyler yapma diye.
Sonra eve geldik, dedim ki, baba sen sor arastir cocugu dedim, benim süphem yok dedim, senin icin rahat olsun diye arastir dedim.
Bidaha duymak istemiyorum bu konuyu dedi, konusmicaksiniz dedi.
Bende dedimki, seven zaten her istedigini yapar. Insan biseyi gercekten isterse yinede yapar dedim. Bi yolunu bulur yinede konusur dedim.
Ben sizin arkanizdanda isler cevirebilirdim dedim, ama laf olmasin diye sözlenmek istiyoruz, sizin adiniz kirlenmesin diye istiyoruz sözlenmeyi falan. Ortalikta beraber dolasiyorlar demesinler diye.
O da basladi tekrar konusmaya, iste yasin cok genc, daha kararlarini alamicak yasdasin, sevdigin icin boyle dusunuyorsun, bi tek yönden görebiliyorsun, gercekleri göremiyorsun, dedi.

:(
Bugünde ailesi aradi babami, hayirli bi is icin ugramak istiyoruz diye. Babam, kiz kucuk olmaz falan demis. Onlarda persembe tekrar arar konusuruz demisler :((((

Anlattim.
Baba gel disarda dolasalim, seninle birseyler konusmam gerekiyor dedim. Sasirdi. Gel odada konusalim falan dedi. Bende yok olmaz, disarda konusalim dedim.
Disari ciktik, yürümeye basladik, 5 dakka hic bisey söylemeden öyle yürüdük.
Basladim birden anlatmaya.. Kendimi okadar cok hazirlamistimki.
Anlattim iste, konustugum biri var dedim. Baskasindan duyma, benden duy istedim, dedim. Kizma, ama yinede icinden kizmak geliyorsa kiz, cünkü size göre cok yanlis bisey dedim, ama simdi sana karsi dürüst olmak istiyorum dedim.
Konustuk, kim falan diye sordu. Taniyor zaten ailesini. Babasi annesi ayri. Ve babasi hakkinda hic iyi konusulmaz burda. Adamin bicok hatasi oldu. Babamda, baba nasilsa cocukta öyle olur diye konusmaya basladi. Bende dedim, önyargili olamazsin. Annesinin cektiklerini o cok iyi biliyor, o da gördü babasinin yaptigi hatalari - baskasinin yaptigi hatanin bedelini o niye ödemek zorunda kalsin falan dedim, babam önyargili konusmaya baslayinca.
Sonra basladi bana anlatmaya, iste ilerde pisman olursun, pisman olacagin seyler yapma diye.
Sonra eve geldik, dedim ki, baba sen sor arastir cocugu dedim, benim süphem yok dedim, senin icin rahat olsun diye arastir dedim.
Bidaha duymak istemiyorum bu konuyu dedi, konusmicaksiniz dedi.
Bende dedimki, seven zaten her istedigini yapar. Insan biseyi gercekten isterse yinede yapar dedim. Bi yolunu bulur yinede konusur dedim.
Ben sizin arkanizdanda isler cevirebilirdim dedim, ama laf olmasin diye sözlenmek istiyoruz, sizin adiniz kirlenmesin diye istiyoruz sözlenmeyi falan. Ortalikta beraber dolasiyorlar demesinler diye.
O da basladi tekrar konusmaya, iste yasin cok genc, daha kararlarini alamicak yasdasin, sevdigin icin boyle dusunuyorsun, bi tek yönden görebiliyorsun, gercekleri göremiyorsun, dedi.

:(
Bugünde ailesi aradi babami, hayirli bi is icin ugramak istiyoruz diye. Babam, kiz kucuk olmaz falan demis. Onlarda persembe tekrar arar konusuruz demisler :((((

Canım ne güzel konuşmuşsun anlatmışsın herşeyi , babna biraz zaman tanı onunda düşünmek için haklı sebepleri var :)

cnm öncelikle bravo sen ilk adımı attın. sakın vazgeçme pes etme :) babacığına hak ver. biricik kızının ellere karışmasını kabbulenmesi çok zor olur. sen çok güzel çok yüreklice konuşmuşsun. kimsenin yaptığı hata kimseye mal edilemez. naçizane tavsiyem, babana sakın surat asma aksine daha çok ilgi göster, sırnaş, yemeğini servis et vs. her fırsat bulduğunda, yeri geldiğinde sevdiğini, sevginizi anlatmaya çalış. babana biraz zaman ver. hemen bir şeyler olsun diye sıkıştırmayın derim ben. benim babamda çok zor kabullenmişti. seni çok iyi anlıyorum. Allah yardımcın olsun. sevenler kavuşsun.

babalar icin cok zor bir durum onlarada hak vermek lazim. bir anda kestirip atmasi iyi olmamis babanin...ama olsun zamanla yumusayacaktir, tursunu kuracak degil ya :1: merak etme zamanla hersey hallolacak ve sen bu gunlerini gulumseyerek anacaksin :9:

Kızlar ufak bi sorum olacak.. konuştuğum kişi istemeye gelmeden önce ailesi ailemi aramalı değil mi? Yoksa benim aileme istemeye gelecekler demem yeterli mi? Aramazlarsa ayıp etmiş olurlar mı?

Kızlar ufak bi sorum olacak.. konuştuğum kişi istemeye gelmeden önce ailesi ailemi aramalı değil mi? Yoksa benim aileme istemeye gelecekler demem yeterli mi? Aramazlarsa ayıp etmiş olurlar mı?
bence gerekmez ne de olsa kiz oglan arasinda konusup zamani aileleriyle istisare ediyorlar. bence ayip olmaz.

Ben ayıp olacağı görüşündeyim , sonuçta kendilerinden duymak isterler anne baba olarak :) Öbür türlü biraz saygısızlığa girer

Ben ayıp olacağı görüşündeyim , sonuçta kendilerinden duymak isterler anne baba olarak :) Öbür türlü biraz saygısızlığa girer

Bir de benim ki bir kere geleceğiz dedi ortalığı velveleye verdi,ben gelecekler diye aileme söyledim onun taraftan arayan soran yok,sonra da önce bi evi alalım öyle gelelim en azından evimiz var deriz dedi vazgeçti gelmekten.. Şimdi ben ikincisine yine gelckler demek istemiyorum geleceklerse arasın babası ya da annesi dimi ama.. Öncekinde resmen kendi kendime gelin güvey olmuşum gibi oldum, bir hafta kavga ettik surat yaptım.. Bi de biz nişanı da o hafta yapcaktık gittim kıyafet baktım falan.. Bunlar vazgeçtik diyince kim olsa bozulur yani..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de benim ki bir kere geleceğiz dedi ortalığı velveleye verdi,ben gelecekler diye aileme söyledim onun taraftan arayan soran yok,sonra da önce bi evi alalım öyle gelelim en azından evimiz var deriz dedi vazgeçti gelmekten.. Şimdi ben ikincisine yine gelckler demek istemiyorum geleceklerse arasın babası ya da annesi dimi ama.. Öncekinde resmen kendi kendime gelin güvey olmuşum gibi oldum, bir hafta kavga ettik surat yaptım.. Bi de biz nişanı da o hafta yapcaktık gittim kıyafet baktım falan.. Bunlar vazgeçtik diyince kim olsa bozulur yani..

Böyle birşey de yaşadıysanız kesinlikle önce arasınlar, aramadan söylemem de

verilen bir soz var ortada bence...cokta fazla takilmiyorum bu tarz seylere ben. gelenin gideceginden ev sahibininde geleceklerinden haberi varsa bence sorun yok. lakin bu durumda kim olsa bozulur ve 2. bir defa guvenmez ve hastalik ve olum kaza vs disinda ne gibi bir bahanesi olabilirki erkek arkadasinin sozunu tutmasin? eger gecerli bir sebebi yoksa omur boyu bu adama guvenilir mi?

verilen bir soz var ortada bence...cokta fazla takilmiyorum bu tarz seylere ben. gelenin gideceginden ev sahibininde geleceklerinden haberi varsa bence sorun yok. lakin bu durumda kim olsa bozulur ve 2. bir defa guvenmez ve hastalik ve olum kaza vs disinda ne gibi bir bahanesi olabilirki erkek arkadasinin sozunu tutmasin? eger gecerli bir sebebi yoksa omur boyu bu adama guvenilir mi?

Birincisinde çok takmadım,aramadılar geliriz dediler söyledim bizimkilere tamam dediler.. Ama ikincisi için yüzüm kalmadı açıkçası.. Ev alıp öyle gelmesi gerektiğini söz vermedn önce düşünmesi gerekmez miydi? Bu çocuk oyuncağı değil ki.. Üstelik öyle bir üste çıktı ki abartıyo muyum diye düşündüm..

Back