Yakın okul mu , uzak okul mu ?

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
23.265
91.874
1.123
Bana acil yardım edin hanımlar.
Uzatmandan soruyorum. Kızım 5.
sınıfa geçti. Umraniye'de ikamet ediyorum.
Yakın olan okulum Umraniye'de donanım ve eğitimi aldigim duyumlara göre iyi.
Gidip konuştugumda olumsuz bir durum yoktu.
Sosyal aktiviteler, etkinlikler tatmin edici derecede var.
Uzak olan okul ise daha köklü olan bir okul ve Acibadem'de.
Donanım, sosyal etkinlikler ve dil konusunda daha kaliteli bir eğitime sahip.
Sorunum ise saat 8.00 de olan ders saati için servise 6.30 ya da 7.00 gibi binmesi lazım.
Yakınımda olan okulun ders saati 9.00 kendim arabayla 5 -10 dakikada okuldayim. Sabah 8 de uyansa kahvaltisini bile edebilme imkani var cunku cok erken kalktiginda asla kahvalti etmiyor.
Dün öğretmenimize danistim ve Acibadem'deki (uzak olan) okulu tercih etmemizi söyledi.
Önerileri bekliyorum.
Bugün kayıt etttirecegim.

Son düzenleme:
Bence kızıniza sorun, o hangisini istiyor?
5. Sınıfta yaşadığım neredeyse herşeyi ve duygularımi hatırlıyorum. Gayet aklibasinda bir yaş, bazı tercihler yapmak için.
İki iyi arasında tercih yapacak olsam ben kızıma durumu anlatır , onun seçimine saygı duyar, ileride bir aksilik yaşanırsa da hiç başına kakmazdim

*Lisedeyken annem beni evimin yakınlarındaki kendi istediğim dersaneye değil hem eve hem okula 2 araba mesafede , çok daha pahalli bir dersaneye yazdırmıştı. Her gün, git gel en az 2bucuk saatim yolda geçerdi. Okul çıkışı da üşenir gidemezdim genelce onca yolu.
Sonuç olarak kendince iyi yaptı ama benim bir buçuk senemi kabusa çevirdi. Ders çalışmam gereken saatlerde yollarda süründüm, küçük olduğum için hep yer vermem gerekti insanlara ve her onca saat ayakta durunca insanın daha da beyni kaldirmiyordu dersi...

Yakin okul tabiki.1 yil degil 2 yil degil 3 degil tam 4 sene...Neredeyse ulkeler arasi yol kat edecek.Cok ekstrem okullar disinda velilere sunulanlarin tamamen makyaj oldugunu dusunuyorum.Sosyal etkinl
Her zaman derim is cocukta bitiyork,dil vs vs.Imkanininz varsa bu 4 yilda.kizinizi her turlu sosyal etkinlige yonlendirebilirsiniz.Bir de bu artik ortaokul.Ilkokuldaki gibi aktiviteler cok yogun degil.Siz h.sonu telafisini yaparsiniz.
Ortaokul temel atma isi degil her zaman soylerim.Var olanin ustume koyma isi ve bunu yapacak olan da okul degil cocuk ve veli.Ogretmenin katkisi %30 u gecmez.

Yakın okul.
En iyi okul evine en yakın okuldur.
Diğer okulda arkadaşları da aynı civarda oturacak, buluşmalar, sosyal aktiviteler olduğunda kızınız hep uzaktan gelen olacak.

5.siniftan cocugun hayatini bu kadar kasmayin bence yazik gunah ya.. biraz buyusun kendi kararini verir. Ogretmen her yerde ogretmendir inanin. Belki de uzaktaki okuldakiler nasil olsa ozeliz adimiz duyuldu para icindeyiz vs vs onemsemeyecekler belki ticarethaneye dondu ne biliyorsunuz. En iyi hastane dedikleri hastanelerde olay bu cunku benim gordugum kadariyla ...
Bence yakina gitsin. Cocuhunuzun ustunde olur bi eliniz,gozunuz kulaginiz. Birsey olsa size ulasabilir oldugunu bilir kiziniz.. bir de yatma yeme icme duzeniyle oynamamis olursunuz. Cocuklugunu yasasin birakin biraz..

Bana acil yardım edin hanımlar.
Uzatmandan soruyorum. Kızım 5.
sınıfa geçti. Umraniye'de ikamet ediyorum.
Yakın olan okulum Umraniye'de donanım ve eğitimi aldigim duyumlara göre iyi.
Gidip konuştugumda olumsuz bir durum yoktu.
Sosyal aktiviteler, etkinlikler tatmin edici derecede var.
Uzak olan okul ise daha köklü olan bir okul ve Acibadem'de.
Donanım, sosyal etkinlikler ve dil konusunda daha kaliteli bir eğitime sahip.
Sorunum ise saat 8.00 de olan ders saati için servise 6.30 ya da 7.00 gibi binmesi lazım.
Yakınımda olan okulun ders saati 9.00 kendim arabayla 5 -10 dakikada okuldayim. Sabah 8 de uyansa kahvaltisini bile edebilme imkani var cunku cok erken kalktiginda asla kahvalti etmiyor.
Dün öğretmenimize danistim ve Acibadem'deki (uzak olan) okulu tercih etmemizi söyledi.
Önerileri bekliyorum.
Bugün kayıt etttirecegim.
Eğer yakındaki okul kötü değilse yakına gönderin. Çocuklara uzun yol eziyet oluyor, okuldaki verim düşüyor. Öğretmen olarak yazıyorum ;)

Merhaba,diğer konumda da yorum yapmıştım.ben de Şerifali oturuyorum.bizim de şu an okul seçim döneminiz.ne kadar da zor.allah kolaylık versin o yüzden.
Ataşehir emlak konut ortaokuluna da çok iyi diyorlar.dusunmez misin orayı?

Şimdiden uzun yolları çeke çeke okula gitmesinin bir manası yok, sırf okul iyi diye. Çocuğun sabah saatleri rezil olmasın gereksiz yere. Eve gelince çocuğun bütün verimi alt üst olur. Hayattan keyif almaz yani. Bence hem arkadaşlık ilişkileri için hem de rahat rahat gidip gelebilmesi için yakın okulu tercih edin.

Yakın okul diyorum.
Bizim okul evimize 1 km.
Hayatta verdiğim en doğru karar.

Sizin yakındaki okul kötü olsa belki diğer alternatif düşünülür ama o da iyiymiş, hem eğitim hem sosyal aktiviteler açısından.

Ayrıca uzak okulun ders başlangıç saati fazla erken.

Merhaba,diğer konumda da yorum yapmıştım.ben de Şerifali oturuyorum.bizim de şu an okul seçim döneminiz.ne kadar da zor.allah kolaylık versin o yüzden.
Ataşehir emlak konut ortaokuluna da çok iyi diyorlar.dusunmez misin orayı?
Sınıf mevcutlari hakkında çok kalabalık olduğunu söylediler.
45 kişiden bahsediliyor.

Eğitim kalitesi önemli ama çocukların yollarda perişan olmaması, çok fazla trafiğe çıkmamaları, daha fazla uyuyabilmeleri de önemli. Uzak okul belki birkaç tık daha kaliteli bir okuldur ama yakın okul da kötü değilmiş, güzel bir okulmuş. Bu durumda ben yakın olanı tercih eder, çocuğumun eğitimiyle konforunu dengeleme çalışırdım. Her şey okulla bitmiyor, belli kalitede bir eğitim almaları yeterli, gerisini çocuğun potansiyeli zaten halledip, onu daha güzel yerlere götürür diye düşünüyorum.

Back
X