Saç Uzatma Yöntemleri Yağlı saç çabuk uzar mı ?

medusarap

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
58
1
96
Kızlar benim bi sorum var, temiz -her gün düzenli olarak yıkanan- saç mı yoksa yağlı, haftada 2-3 kere yıkanan saç mı daha çabuk uzar.
Anneannemler yağlı saçın daha çabuk uzadığını söylediler size danışayım dedim.
Yardımcı olursanız sevinirim :)

bunu bende çok merak ediyorum..bizim dükkandaki abla saçını fazla sık yıkamıyor.. ama röfle olduğu halde dipleri çok çabuk geliyo ve çok çabuk saçı uzuyor.. acaba ilgisi olabilir mi? saç kendi yağından besleniyo olabilir mi??

kızlar bunu bende duydum yaglı saç uzuyor kesnlkle kıvırcık saçlı arkadşlarım denemişti geç yağlanıyo ve yağlanıncada belli olmuyo diye ama düz ve dalgalı saçlar için zor bi durum öyle gezinilmezz:S ama uzattıgını biliyorum

Saç kendi yağıyla beslenir tabi çok yağlı bırakmakta saçı döker saç tipinize bağlı bu ama normal saçlılar için söyliyeyim 3 günde 1 yıkamak en sağlıklısıymış banada kuaför söylemişti

saçımı bir ay önce kestim ve bütün yıpranmış kısımları gitti sadece uçlarında 5 cm lik bi kısmında boya kaldı artık boyamamaya karar verdim çünkü ince telli saçlar boyadan çok yıpranıyo ve uzamıyorlar, bir aydır da saçımı her gün yıkıyorum ve kendi halinde kurumaya bırakıyorum saçımda normalden hızlı bir uzama var fakat bu kez de biraz uçlarında kuruma oldu onun önüne nasıl geçecem bilemiyorum

Kim ne derse desin kuru saç uzamıyor.
4 sene önce saçlarım çok yağlanırdı.Sürekli kestirirdim kısa sürede boyutuna dönerdi. Saç analizi yaptırdım yağlanma için bi şampuan verdiler. Onu kullandıktan sonra saçlarımda yağdan eser kalmadı. Birde buna sürekli yapılan düzleştirici eklenince iyice kurudu. İlk başta yağdan kurtulduguma sevindim ama sonradan anladım asıl problemini. 2 düzleştirmeyle kırılan kestirince önceki boyunu özleten saç olur mu yaa 1 sene de sadece 3-5 cm uzama gösteriyor sürekli kırılıyor kopuyor uçları kırık kırık gözüküyor sürekli kestirmek istiyorsun ama uzamadıgı için korkuyorsun. Kırıklarını aldırıyorsun bir hafta sonra bakıyorsun yine her yeri kırık. Süpürge gibi saçlar.
Saç kesinlikle yağlı olmalı. Hem doğal besleniyor. Tabi çok yağlı kalmayacak. Saçlarım yeni yeni yağlanmaya başladı ve son yıllardır bu kadar uzadıgını hatırlamıyorum.

canım en iyisi haftada 2-3 kez yıkamak. hergün yıkarsan saç kurur nemini yitirir yağlı bırakırsan gözenekler tıkanır saç dökülmeleri artar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…