• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cilt Bakımı Ürünleri Yağlı, hassas ve pul pul dükülen (hepsi bir arada) ciltler için cilt bakım ürünleri?

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri
temizlemeileilgili yeni tecrübeler.bioderma sensibi 2 denen temizleme suyuçokgüzel ama beni kuruttu.ben de gündüzleri estee lauder light lotion cleanser(cleansing lotion) a başladım.hem yıkanabilen hem istenirse mendille çıkarılabilen bir temizleyici.akşamsa ya bunu bana foam yani mousse yazan köpük niteliğinde olduğu için (bunlar jelden hafif ancak cleansing lotion,milklerdense ağırdır) lancome galate mousse a tekrar başladım ama ilginçtir normalde temizleme suları (bioderma,caudelie gibi markalarda var.face wash değil,cleansing water lar) daha hafif olması gerekirken lancome un galate mousse u iki derece ağır kategoride beni bioderma sensibio su temizleyiciden çok daha az kuruttu.ben verite den önce jojoba yağı(cildi kuru olmayanlar yüzde 10 veya 20 oranında castor oille karıştırabilir) sürüp havlu bekletip pamukla veya havluyla silip sonra ikinci aşama temizliğe geçiyorum (veriteye veya akşam bazen galate a)ama .dedim ya sivilce yapmazsa,ürünlerinizin emilimini etkilemezse sorun yok.yüz temizliğinde biraz japonum da:)

Son düzenleme:
konuyu açana ve bana cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.umarım sayımız artar çünkübu herşey varcilt kombinasyon denip geçilmiyor.pullanma ve sertlikiçin bu mesajım.daha önce belirttim yanakta kuruluk olmasa gözeneklerin tıkalı olmadığı anlamına gelmiyor.önce bunu öğrenmeni tavsiye ederim tabii eğer varsa işin benim gibi daha zor olur yok eğer yoksa iyi.ben yanaklarımdakisertlik ve pullanmayı "jel" temizleyicilerden ki foam yani köpük yazanlar bile kaçınarak önledimhayatımda ilk kez.ingilizcem ile netten öğrenmiştim benzer problemleriolan kişilerden.ne yaptın dersen benimiçin zor gözeneklerim tıkalı hala ama ben sabah buna rağmen kesinlikle yıkamıyorum su bile tahriş edebilir bazı ciltleri.yağlar evet kaşındırır sivilce çıkarır ben kullanıyorum ama markaların yağları jellerin ve köpüğün azıdır yanioilcleanser yazanlardan bahsediyorum.japonlar bunun bile bazı ciltlerde susuzluğa yolaçabileceğini söylüyor.balm kurucilte iyi ama ben nefes aldırmama ve sonraki ürünlerimin emilimini etkilemesi olasığı ile sıcak bakmadım temizlikte.uygulayan çok ama.sütler iyi ama residue denilen kalıntıları bırakmayan (nette araştırabilmen için böyle yazdım) olsa ve temizliği kuvvetli olsa iyi olur araştırıyorum darphin ve clarins aklımda ama emin değilim.bu arada sütlerle temizlik elbette diğerleri gibi olmaz.ben iki iaşama yapıyorum.sabah temizleme yağlarından biri(doğal) cilde yedirip (alerji yapmayanı zamanla bulursun) üzerine ılık havlu koyup 5 10 dakika bekleyip sonra siliyorum.ikinci aşama tercihime kalmış.sabahları micellar,novidermin veya başka markaların su gerektirmeyen aslında makyaj için olan ama bizim gibiciltlere de genelde temizlikte önerilebilen sular bunlar izotonic veya micellar.bu markayı deneyeceğimkurutup kurutmadığına bakmak için.Tolariene Jel veya foam bende Kuruluk yapıyor dikkat derim.akşam yine ikiaşama ya aynı başayıp veya süt veya micellar ile başlayıp kurutmayan bir Cream Cleanser veya kurutursa sadece izotonik veya micellar da kalacağım.ama ben antiaging takıntılıyım bu sebeple haftada iki kez exfoliate yapıyorum normalde olmamalı diyen çok.bitkisel olabilir veya granülsüzisteyene.kurutmayan.tabnizor bulmak.deneyimlerimi paylaşırım.exfoliate veya peel şart yoksa pullanma gitmez gibi geliyor tabi herkesin farklı ama ağır olmamalıişte.yulaf bile olur ama en azından bir kere yapılmalı bence.akşamiçin hafif cleanser ve suyla isteyen temizlik veya yüzümde tortı kalması önemli değil yeter ki kurutmasın diyen cetaphill,cerave hydaring cleanser ları veya burada olmayan aveeno balancing soothing cleanser ı deneyebilir ki ben bunun daha az kuruttuğunu okudum tabii bunlar çok uzun süreleraraştırmamdan öğrendiğim.yani vakit kaybetmeyin diye.ancak herkesin cilti farklı deneyerek görmeli ben denemelerle kendimiçin doğru olanı bulmaya çalışıyorum.bu arada curell firmasının kaşıntı için nemlendirici çok övülüyor ama denemek lazım herkesin tepkisi farklı.nemlendirciiçin sevgili arkadaşım sonra konuşuruz özelden yazma hakkımolunca deneyeceklerimi paylaşırım.yanaklarında gözenekler tıkalı değilse clinique repairwair,clarins extra firming day,caudelie (çok serisi var )vinoperfect,cetaphill,cerave,elisabeth arden ceramide,skinmedica repaircream,sisley hydra lobal,çok paran varsa denese gross hydra pure moisturizer,la mer(ben alamadım haha),elemis olabilir.cetaphill,cerave,aquaphor en kuruluğa iyi ama nefes aldırmayabilecek cilde maddeler var ama ara ara bile olabilir ki benimmetodum bu mesela hava soğuk burada değilamaistanbulda çıkarken olabilir.yokeğer yanaklarında da gözeneklerin tıkalıysa veya nem değil susuzluksa problemin oil in water veya water based su bazlı öneriyorlar ama dikkat yaşın çok küçük değilse su bazlı ek olabilir zira asla yetmez ne kadar iddia etseler bile.yaşın 30dan büyükse bir bariyer kremle tamamlama veya lotion mesela md veya estee lauder day wear üzerine bariyer kullanma deneyebilirsin.bariyer kremdecildin kaldırıyorsaa lacticacid veya türevleri,veya ceramide,colestphorol,fatty acidler(bunları borage,hodan vb yağlardan da takviye edebilirsin).bariyer kremyerine elisabeth arden in ceramideserisi veya skinmedica bile alternatif.su bazlı nemlendircilerdeyetersiz bulanlar olsa da en çokövülen clarins hydra quench.çoköptümherkesi.umarımokurken sıkılmazsınız.devamederiz

YAZDIĞIM HERŞEY SADECE DOKTORLUK DURUMDA OLMAYANLAR İÇİN YOKSA TABİİ HERŞEY TEPKİ VEREBİLİR.
AMA KISACA
BU TARZ CİLTLER TEMİZLEME AŞAMASINDA HELE CİLTTE SERTLİK VARSA KURUTMAMALI.BAZEN SU BİLE KURUTUR BU DURUMDA SADECE AKŞAM YIKAMA GÜNDÜZ YIKAMADAN AMA TEMİZLİK ŞART.HER KURU HASSAS TEMİZLEYİCİYE ALDANMAYIN BEN ÇOK ŞAŞIRDIM DENEYİN.
HASSASSA MUTLAKA BARİYER GÜÇLENDİRME.HER BARİYER KREMİNE ATLAMAYIN ÇOK YAĞLI VEYA BAZILARIMIZIN TERCİH ETMEYEBİLECEĞİ MİNERAL OİL,PARAFİNİUM TARZI ŞEYLER OLABİLİR.
SLS OLAN TEMİZLEYİCİLERİ KULLANMAYIN HASSAS ÜRÜNLERDE BİLE VAR ECZACI VERDİ BANA KULLANMADIM FARKEDİNCE.
SİVİLCELERİNİZ İÇİN BİLE OLSA BENZOİL PEROKSİT,HASSASLIK İÇİN KORTİZONLU KREMLER KULLANMAYIN BAŞKA ÇARE KALMADIYSA ANCAK.SALİSİLİK ASİT KURUTUR AMA BENZOİL ÇOK KURUTUR.
NEMLENDİRİCİLERDE CERAMİDE ,CHOLESTROL ,AŞIRI YAĞLI DEĞİLSE CİLDİNİZ LİNOLEİC ACİD ARAYIN.GERİSİ CİLT TİPİNİZE GÖRE.
CİLT YAĞSIZ BAŞKA ŞEY SUSUZ BAŞKA.SUSUZSA WATER BASED YAZAN SU BAZLI NEMLENDİRİCİ(AMA CİLDİNİZ ÇOK YAĞLI DEĞİLSE EK NEMLENDİRİCİNİZLE).
NEMSİZ VEYA SUSUZ CİLT HYALURONİC ACİD ,B5.
ENZİM BAZLI PEELİN DAHA HAFİF AMA AŞIRI YAĞ FALAN VARSA MECBUREN KİMYASAL VEYA KİMYASAL ARTI KİL MASKE.
SÜLFÜR MASKESİ İNATÇI SİVİLCEDE İYİ AMA BEN DENEMİYORUM ZARAR VEREBİLİR DENİYOR.
BANA TONİK HARİCİ GÜL SUYU,VERİTE CREAM CLEANSER VE BURNUMDA SİYAH NOKTA ÇIKARAN ORADA RTIK KULLANMADIĞIM AMA ETKİLENDİĞİM JOJOBA YAĞI ÇOK İYİ GELDİ
GLİKOLİK ASİT.AYDINLATIR GENÇLEŞTİRİ.TEMİZLER AMA BEN KULLANSAM BİLE CİLDİNİZİN HASSASLIĞINI ARTTIRIR.BEN EXFOLİATER VE PEELİNG İMİ HAFİFLETECEĞİM MECBUREN ÜRÜN ALACAĞIM.
KURUTAN ANTİBİYOTİKLERE KARŞIYIM SON ÇARE.ÇİNKO TABLET,KREM(KURUTUCU AMA SALİSİLİK GİBİ OLMAZ BİLEN VARSA YAZSIN )DENEYEBİLİRSİNİZ.
İLTİHAP İÇİNSE KESİNLİKLE 500 ZENCEFİL,ZERDEÇAL HEM TABLET HEM ALERJİ VERMEZSE maskeyle.
PARANIZ VARSA ERNO LAZLİO KARMA VB CİLTLERDE YAĞLILARDA İYİ.QUEEN HELEN MİNT JALEP MASK AMA KURUTUR BİRAZ
SORUN ÇOK BÜYÜKSE GÖZENEK SİVİLCE AMA ÇOKSA ACNEFREE (KESİNLİKLE KURUTACAK AMA İYİ ÜRÜN GİBİ) PROACTİİV SEVMEYENLER BUNU DENİYOR YURTDIŞI.SENSİTİVE HASSAS ÜRÜNLERİ YİNE KURUTUR AMA HAFİFLETİLMİŞ.TÜRKİYEDE YOK VAR DERLERSE O BAŞKA ÜRÜN
CİLT KARMAYSA HASSASSA ZOR BEN KENDİ BAKIMIMI YAZMIŞTIM
CİLT KURU HASSASSA ÜSTTE YAZDIĞIM NOKTLAR.LOTİON CLEANSER,MİL CLEANSER LAR.AMA DENEME YANILMA.CLARİNS SANTAL YAĞI DENEYİN
MİNERAL OİL,PARAFİNİUM İÇERMEDEN (PARABEN KULLANIYORUM NE ÇELİŞKİ),GÖZENEK TIKAMADAN NEMLENDİREN ÜRÜN BULURSANIZ PAYLAŞIN LÜTFEN

Kızlar selam. Tam da başlıkta yazdığım gibi yağlı ve hassas bir cildim var. Kılcal damarlar cildime yakın. Kızarıklıklar oluyor. Aynı zamanda da doğru nemlendirme yapmadığımda pul pul dökülüyor. Ben de habire yoluyorum yüzümü. Bana buna uygun yıkama jeli, nemlendirici, maske ve güneş kremi vb. ürünler önerebilir misiniz?? Şu an uriage creme lavante yüz yıkama jelini, clinique nemlendirici kullanıyorum ama cildimde hala pullanma oluyor. Bir de sivilce izlerim ve kahverengi lekelerim var, bunlara çare olursa ne güzel olur ya. Hadi bir el verin kızlar !. akannehiropuyorumnanaktan
[/QUO
Merhaba cildinize çözüm buldunuz mu

Back
X