cildinizdeki yagi dengeleyici urunler kullanmanizi tavsiye ederim...
mesela yagli ciltliyseniz ya da karma ciltli iseniz ve t bolgenizin parlakligindan sikayet ediyorsaniz yagsiz nemlendiriciler kullanmalisiniz...
tavsiye edebilecegim nemlendiriciler sunlar:
dermalogica-active moist
ddf- Ultra-Lite Oil-Free Moisturizing Dew (bu markanin benzer yagsiz kreminin spf 15lisi de var, ama 2 krem arasinda icerik olarak fark var ona dikkat edin). Denedim bu kremi harika
akne sorununuz varsa yine ddfin akne serisinin yagsiz nemlendiricisini oneririm (bunu da denedim, super bir krem)
Clinique-superdefence oil free krem var karmadan yagli ciltlere donuk ciltler icin
spf 25li bir krem yani gunes korumasi oldukca yuksek
ozellikle yagli ve karma ciltlilere kis icin oneriyorlar
Daha bugun denedim icime sinmedi cunku spfi fazla oldugu icin digger yazdigim kremlere gore daha yagli bir his veriyor
ama baska bir forumda yazilanlar aklimi celdi, kisin mutlaka alip kullamayi dusunuyorum nemlendirmesi cok guzelmis hem de spf I oldukca yuksek bu bazli bi krem
o yuzden bir deneyecegim
bu yazdigim markalarin disinda la roche, shiseido, murad, md, phytomer urunlerinin yagsiznemlendiricilerini de tavsiye edebilirim ama hepsinin kullanmadim
eger kesenizi bu urunler yakiyorsa Neutrogena'nin oil free yani yagsiz su bazli nemlendiricilerini tavsiye ederim (pompali plastik sisede olanlardan, cilt tipine gore degisiyor bunlar, ben karma ciltler icin olanini kullaniyorum bazen cunku cep yakmiyor. bir de oil free spf 15li krem de var). Neutrogena cep yakmayan ama kozmetik olarak guvenilir bir marka.
Cilt temizleyici olarak ta yukarida verdigim markalarin temizliyicilerini kullanabilirsiniz bence, karma ciltli biri olarak benim de yag sorunum var.
Ddfin sensitive skin gelini denedim cok iyi bir sey kurutmadan temizliyor, yaglanma da yapmadi
Murad c vitaminli gelI denedim harika bir urundur kurutmuyor yaglandirmiyor
Onemli olan cildinize uygun urunler secmek 
Eger bu yazdigim markalar pahali geliyorsa korkmayin, alacaginiz bir jel aylarca gidiyor, krem de aynen
bitsin de degistirio baska sey alayim diye fazla fazla kullaniyorum ben bazen
Kirk yilda bir paraya kiyin guzel urunler alin derim
Sik sik yuzunuzu yikamayin cildinizin dengesini bozarsiniz.
Size verdigimiz tavsiyelerin yaninda bir dermatologa da gitmenizi oneririm, belki baska bir nedeni olabilir
hem doktordan urun tavsiyesi de alirsiniz, onerdigini begenmezseniz bizim onerdiklerimizi denersiniz