Cilt Bakımı Ürünleri Yağlı Ciltlere Tavsiyesi Olan

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri

koalayim

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2007
961
332
43
Kızlar olağanüstü yağlı bir cildim var
malum yaz sıcakları parıl parıl parlıyor yüzüm
elimden geldiğince sabunla sık sık yıkıyorum ama
yine de çok fayda etmiyor
Pratik fikri olan var mı acabaa.s.

Kızlar olağanüstü yağlı bir cildim var
malum yaz sıcakları parıl parıl parlıyor yüzüm
elimden geldiğince sabunla sık sık yıkıyorum ama
yine de çok fayda etmiyor
Pratik fikri olan var mı acabaa.s.

TEMİZLEYİCİ JEL KULLANDINMI HİÇ
BENİMDE YAĞLI BİR CİLDİM VARDI.
BEN UZUN SÜREDİR JEL KULLANIYORUM.
CİLDİMİN NEM ORANI ÇOK DENGELENDİ...

BEN NIVEANIN ve LOREALİN JELİNİ KULLANIYORUM.

TEMİZLEYİCİ JEL KULLANDINMI HİÇ
BENİMDE YAĞLI BİR CİLDİM VARDI.
BEN UZUN SÜREDİR JEL KULLANIYORUM.
CİLDİMİN NEM ORANI ÇOK DENGELENDİ...

BEN NIVEANIN ve LOREALİN JELİNİ KULLANIYORUM.

cnm ya ben de loreal pure zone aldım onu kullanıyorum şimdilerde
ama geçmiyor
sinir ediyor beni
2 saat sonra aynı nazlı ya
suratımı yıkamaktan bir hal oluyorum:çok üzgünüm:

benim de cildim aşırı yağlı ve akneli.her türlü temizleyiciden kullandım.sana tavsiyem cildinle fazla oynamamak.anlıyorum yaz sıcak sen de sürekli cildini yıkama ihtiyacı duyuyorsundur.ama unutma ne kadar çok yıkarsan o kadar yağ üretimi oluyor cildinde.ben sabah sadece su ile yüzümü yıkıyorum ,akşam da imex yada sebamedin sabunu ile bir kez yıkıyorum.haftada bir kez yeşil kil maskesi uygulayabilirsin.ne kadar fazla yıkarsan o kadr yağlanıyor,bunu denedim yani.sana da bunu denemeni tavsiye ederim.

bende o dertten muzdariptim ama amwayin jelini ve toniğini aldım işe yaradı sayılır digerlerine oranla, haftada 1-2 maske yap kil+mısır ununu gül suyu yada yeşil çayla karıştır sür yüzüne 20-30 dk beklet yıka, bide akşamları limonlu su sür yüzüne hem siyah noktalara hem yagı dengeliyo okadar küçülüyo ki siyah noktalar şok oluyosun...çok yıkama yüzünüde arkadaşların dediği gibi dahada artar yağ üretimin...

benden tawsiye sabah akşam gül suyu ile te3mizleyin çok iyi gelio cilde.deneyin en iyi temizleme formülü GÜL SUYU...

tek çaresi cildini yağlıdan kuruya çevirmek bunun için şunu yap 1 -2 hafta boyunca yüzünü nem dengesi olmayan sabunla yıka köpük köpük olsun yüzünü öyle köpüklü bırak kendi kendine kurusun her gece yap öyle uyu sabah kalktığında yüzüne nemlendirici sür veya sütle yüzünü sil ki bu sefer de tam bir kuru cildin olmasın bunu dene

5 yil lorealin pure zone setini kullandim güzel temizliyor sivilcelere de iyi geliyor ama cok yaglandiriyor cildi..cildimin parlamasindan bikmistim sürekli pudra kullaniyordum en azindan yagi emip parlamasini önlüyordu..

3 aydir CLINIQUE in yagli ciltler icin olan temizleme jelini kullaniyorum ve nemlendirici olarak da LOREAL HAPPY-DERM kullaniyorum..yaglanma o kadar azaldi ki cok memnunum,niye yillarca hep ayni ürünü kullanmisim diyorum..ve 1 aydir da dogum kontrol hapi kullaniyorum onun da etkisi var sanirim cünkü sacimda cok yaglanmiyor..

diger arkadaslarin dedigi gibi cok sik yikama cildini ,cildin üzerinde kendi koruma tabakasi var ona zarar verirsin ve daha cok yaglanmasina sebeb olursun ,sabah ve aksam günde iki kez yeterli bence..

cildinizdeki yagi dengeleyici urunler kullanmanizi tavsiye ederim...
mesela yagli ciltliyseniz ya da karma ciltli iseniz ve t bolgenizin parlakligindan sikayet ediyorsaniz yagsiz nemlendiriciler kullanmalisiniz...
tavsiye edebilecegim nemlendiriciler sunlar:
dermalogica-active moist
ddf- Ultra-Lite Oil-Free Moisturizing Dew (bu markanin benzer yagsiz kreminin spf 15lisi de var, ama 2 krem arasinda icerik olarak fark var ona dikkat edin). Denedim bu kremi harika…
akne sorununuz varsa yine ddf’in akne serisinin yagsiz nemlendiricisini oneririm (bunu da denedim, super bir krem)
Clinique-superdefence oil free krem var karmadan yagli ciltlere donuk ciltler icin…spf 25li bir krem yani gunes korumasi oldukca yuksek…ozellikle yagli ve karma ciltlilere kis icin oneriyorlar…
Daha bugun denedim icime sinmedi cunku spfi fazla oldugu icin digger yazdigim kremlere gore daha yagli bir his veriyor…ama baska bir forumda yazilanlar aklimi celdi, kisin mutlaka alip kullamayi dusunuyorum nemlendirmesi cok guzelmis hem de spf I oldukca yuksek bu bazli bi krem…o yuzden bir deneyecegim…

bu yazdigim markalarin disinda la roche, shiseido, murad, md, phytomer urunlerinin “yagsiz”nemlendiricilerini de tavsiye edebilirim ama hepsinin kullanmadim…

eger kesenizi bu urunler yakiyorsa Neutrogena'nin oil free yani yagsiz su bazli nemlendiricilerini tavsiye ederim (pompali plastik sisede olanlardan, cilt tipine gore degisiyor bunlar, ben karma ciltler icin olanini kullaniyorum bazen cunku cep yakmiyor. bir de oil free spf 15li krem de var). Neutrogena cep yakmayan ama kozmetik olarak guvenilir bir marka.
Cilt temizleyici olarak ta yukarida verdigim markalarin temizliyicilerini kullanabilirsiniz bence, karma ciltli biri olarak benim de yag sorunum var.
Ddf’in sensitive skin gel’ini denedim cok iyi bir sey kurutmadan temizliyor, yaglanma da yapmadi…
Murad c vitaminli gel’I denedim harika bir urundur kurutmuyor yaglandirmiyor…
Onemli olan cildinize uygun urunler secmek 
Eger bu yazdigim markalar pahali geliyorsa korkmayin, alacaginiz bir jel aylarca gidiyor, krem de aynen…bitsin de degistirio baska sey alayim diye fazla fazla kullaniyorum ben bazen…
Kirk yilda bir paraya kiyin guzel urunler alin derim

Sik sik yuzunuzu yikamayin cildinizin dengesini bozarsiniz.
Size verdigimiz tavsiyelerin yaninda bir dermatologa da gitmenizi oneririm, belki baska bir nedeni olabilir…hem doktordan urun tavsiyesi de alirsiniz, onerdigini begenmezseniz bizim onerdiklerimizi denersiniz…

Son düzenleme:
eger orta yasli ya da daha yasi olan bir bayansaniz kinerase urunlerini kesinlikle deneyin derim cildi genclestiren bir marka. mesela nukhet duru bu markayi kullaniyormus kaniti karsimizda :KK53:

cildinizdeki yagi dengeleyici urunler kullanmanizi tavsiye ederim...
mesela yagli ciltliyseniz ya da karma ciltli iseniz ve t bolgenizin parlakligindan sikayet ediyorsaniz yagsiz nemlendiriciler kullanmalisiniz...
tavsiye edebilecegim nemlendiriciler sunlar:
dermalogica-active moist
ddf- Ultra-Lite Oil-Free Moisturizing Dew (bu markanin benzer yagsiz kreminin spf 15lisi de var, ama 2 krem arasinda icerik olarak fark var ona dikkat edin). Denedim bu kremi harika…
akne sorununuz varsa yine ddf’in akne serisinin yagsiz nemlendiricisini oneririm (bunu da denedim, super bir krem)
Clinique-superdefence oil free krem var karmadan yagli ciltlere donuk ciltler icin…spf 25li bir krem yani gunes korumasi oldukca yuksek…ozellikle yagli ve karma ciltlilere kis icin oneriyorlar…
Daha bugun denedim icime sinmedi cunku spfi fazla oldugu icin digger yazdigim kremlere gore daha yagli bir his veriyor…ama baska bir forumda yazilanlar aklimi celdi, kisin mutlaka alip kullamayi dusunuyorum nemlendirmesi cok guzelmis hem de spf I oldukca yuksek bu bazli bi krem…o yuzden bir deneyecegim…

bu yazdigim markalarin disinda la roche, shiseido, murad, md, phytomer urunlerinin “yagsiz”nemlendiricilerini de tavsiye edebilirim ama hepsinin kullanmadim…

eger kesenizi bu urunler yakiyorsa Neutrogena'nin oil free yani yagsiz su bazli nemlendiricilerini tavsiye ederim (pompali plastik sisede olanlardan, cilt tipine gore degisiyor bunlar, ben karma ciltler icin olanini kullaniyorum bazen cunku cep yakmiyor. bir de oil free spf 15li krem de var). Neutrogena cep yakmayan ama kozmetik olarak guvenilir bir marka.
Cilt temizleyici olarak ta yukarida verdigim markalarin temizliyicilerini kullanabilirsiniz bence, karma ciltli biri olarak benim de yag sorunum var.
Ddf’in sensitive skin gel’ini denedim cok iyi bir sey kurutmadan temizliyor, yaglanma da yapmadi…
Murad c vitaminli gel’I denedim harika bir urundur kurutmuyor yaglandirmiyor…
Onemli olan cildinize uygun urunler secmek 
Eger bu yazdigim markalar pahali geliyorsa korkmayin, alacaginiz bir jel aylarca gidiyor, krem de aynen…bitsin de degistirio baska sey alayim diye fazla fazla kullaniyorum ben bazen…
Kirk yilda bir paraya kiyin guzel urunler alin derim

Sik sik yuzunuzu yikamayin cildinizin dengesini bozarsiniz.
Size verdigimiz tavsiyelerin yaninda bir dermatologa da gitmenizi oneririm, belki baska bir nedeni olabilir…hem doktordan urun tavsiyesi de alirsiniz, onerdigini begenmezseniz bizim onerdiklerimizi denersiniz…

Bilgiler için teşekkürler :)

rica ederim:)
yorumumu siz alinti yapinca bir daha okudum, bu bazli yazmisim bir krem icin :KK53: :KK53: su bazli demek istemistim :KK60:
bebekler suya buu derler ya ayni onun gibi olmus :emir_bebek:

Son düzenleme:
X