Canım merhaba, benim de yaklaşık 1-2 haftadır okumadığım şey kalmadı sanırım OCM hakkında. Aslında fikir çok mantıklı geldi ve en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum ama Türkiyede satılan yağlara çok güvenemiyorum. İyi olanları da yurtdışından geldiği için çok pahalı oluyor. Bu yüzden kendim getirtirsem öyle başlayacağım kullanmaya.
Ben araştırırken bazı önemli bilgiler bulmuştum. Belki sen de okumuşsundur ama hatırlatmak istedim.
1) Öncelikle cildin kuruysa %30 hint yağı, %70 zeytinyağı; cildin normalse %50 hint yağı, %50 zeytinyağı; cildin yağlıysa da %70 hint yağı, %30 zeytinyağı kullanılıyor. Eğer cildinin çok yağlandığını düşünüyorsan belki normal orana geçebilirsin.
2) İkincisi akneye yatkın cilde sahip olanlar zeytinyağı kullandığında hep sorunla karşılaşmışlar. Zeytinyağının görevi cildi nemlendirmek ve hint yağının kurutucu etkisini azaltmak. Sen kendi cilt yapına göre farklı bir yağ kullanırsan daha iyi sonuç alırsın: üzüm çekirdeği yağı, jojoba yağı
3) Üçüncüsü bu yöntem uzun süre kimyasal maddelerle temizlenen bir cildin bir anda uyum sağlayabileceği bir durum değil bence. Bu nedenle bir süre haftada 2-3 kere derin temizlik yapmak için kullanılabilir ve cilt alıştıkça bu süreler artırılabilir.