• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maske Tarifleri bebek gibi bir cilt icin yag ile temizleme metodu

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
merhaba kizlar :34:

3 aydir uyguladigim ve ilk denemeden itibaren etkisini bariz gordugum bu yuz temizleme methodunu anlatacagim, amerikada yasiyorum buradaki asyali arkadaslarimdan(ciltleri bebek gibi) ogrendim ve cok memnunum, ozellikle siyah noktalar ve sivilceler icin birebir. simdiye kadar kullandigim tum temzleme urunlerden cok daha iyi ve ekonomik.
mantigi su: yag yagi cozer, yuzumuze kullandigimiz temizleme urunleri kir ile birlikte yuzumuzdeki faydali yaglari da temizliyor yuzumuzun yag dengesi bozuluyor ve kendini tamir etmek icin daha cok yag ureten cildimizde yer yer asiri yaglanmalar, siyah noktalar, kistler olusuyor.

uygulayis sekli cok basit, 2 cesit yag kullaniyoruz biri temin edebilirseniz hintyagi olmali cunku hint yaginin iltihap sokucu ozelligi var, ayni zamanda iyilestiri ve temizleyici ozellikleri var. 2. kullanicagimiz yag hint yagini seyrelticegimiz yag olucak zeytinyagindan tutun hindistancevizi hatta aycicegi yagina kadar herseyi kullanabilirsiniz burada. 4de 3u seyreltici yag kalan 4'de 1i hintygi olarak yag karismimizi hazirliyoruz. karisimdan biraz avucumuza alarak ovusturarak isitiyoruz ve yuzumuze yavas yavas masaj yaparak uyguluyoruz ne kadar yedirebilirseniz yagi o kadar iyi ozellikle ilk kez yaparken 10-15dk kadar sorunlu yerlere ekstra ozen gostererek yagi yedirin. daha sonra bir yuz havlusunu musluk suyunun en sicak derecesinde islatiyoruz ve direk hic sogumadan yuzumuzu havluyla kapatip o sekilde havlu soguyana kadar bekliyoruz. Su, buhari gozeneklerimizi acacak kadar sicak olmali, soguk olursa gozenekler acilmaz ama kaynar olmamasina dikkat edin. Havlu soguduktan sonra yuzumuzu siliyoruz, ayni islemi tamamen temiz hissedinceye dek 1-2 kere tekrarlayabilirsiniz. Su gecirmez maskaralar dahil her turlu kiri ve makyaji cildinizden sokuyor. Islem bittikten sonra yuzde kalan yagi cilde yagarak nemlendirebilirsinz. ciltte gerginlik hissi olursa bikac damla seyreltici yagimizdan yuzumuze dagitarak suruyoruz. hint yagi temin edemiyorsaniz tamamen zeytinyagi, hindistancevizi yagi, argan gibi yaglar kullanabilirsiniz. tek uyarim lavanta yagi kullanmamaniz cunku cilt hucrelerini oldurucu etkisi var.

yagdan korkmayin kizlar, ilk birkac gun gozenekleriniz acilmis oldugundan cildinizde fazla yaglanma olabilir ben de bu olmadi ama olsa da bikac gun iceriisinde toparliycaktir. harika bi yontem yag ve havludan baska hicbirseye ihtiyaciniz yok umarim dener ve memnun kalirsiniz..
Kullandığınız yağların markası nedir ??
Benim cildin karma..
Kullandığınız bu yağları miktar olarak mesela 'şu kadar kasik' şeklinde söyleyebilir misiniz ?
Sadece akşamları yatmadan önce mi yapcaz bu işlemleri her gün ?
Yağ sürdüğümüz zaman sivilce çıkmasından çekiniyorum asliından ama elimde malzemelr varken denemek istiyorum neler denemedik ki zaten hem çokda kolaymış ama yağ miktari önemli sanırım ..
Ben hint yağım 3 4 senelik sizce bozuldumusmudur ? Yenilemelimiyim ?

Son düzenleme:
Kullandığınız yağların markası nedir ??
Benim cildin karma..
Kullandığınız bu yağları miktar olarak mesela 'şu kadar kasik' şeklinde söyleyebilir misiniz ?
Sadece akşamları yatmadan önce mi yapcaz bu işlemleri her gün ?
Yağ sürdüğümüz zaman sivilce çıkmasından çekiniyorum asliından ama elimde malzemelr varken denemek istiyorum neler denemedik ki zaten hem çokda kolaymış ama yağ miktari önemli sanırım ..
Ben hint yağım 3 4 senelik sizce bozuldumusmudur ? Yenilemelimiyim ?

ben turkiyede yasamadigim icin marka tavsiye edemiyorum, en iyisi guvendigin markalari kullanmak
cildin karmaysa 1kasik hint yagina 4 kasik zeytinyagi seklinde uyguluyoruz. sivilcelere karsi cok iyi, islem bittikten sonra sivilceleirn uzerine nokta seklinde hint yagi surersen sabaha kurumus oluyorlar
ilk hafta hergun yatmadan once uygulamayi tavsiye ediyorum, cok kolay ve etkili siyah noktalarinda ilk uygulamadan sonra farki gormen laizm dogru uygularsan. yukarda video paylastim onu izlemekte fayda var.
3-4 senelik yag bozulmus olabilir, yaglar bekledikce besin degerlerini kaybediyolarlar ve icinde bakteri birikmis olabilir, sakladigin yerde onemli tabi. buzdolabinda sakladiysan bozuldugunu sanmiyorum. ben karisimi hazirlarken birkac hafta yeticek sekilde hazirliyorum. bol sans : )

I
ben turkiyede yasamadigim icin marka tavsiye edemiyorum, en iyisi guvendigin markalari kullanmak
cildin karmaysa 1kasik hint yagina 4 kasik zeytinyagi seklinde uyguluyoruz. sivilcelere karsi cok iyi, islem bittikten sonra sivilceleirn uzerine nokta seklinde hint yagi surersen sabaha kurumus oluyorlar
ilk hafta hergun yatmadan once uygulamayi tavsiye ediyorum, cok kolay ve etkili siyah noktalarinda ilk uygulamadan sonra farki gormen laizm dogru uygularsan. yukarda video paylastim onu izlemekte fayda var.
3-4 senelik yag bozulmus olabilir, yaglar bekledikce besin degerlerini kaybediyolarlar ve icinde bakteri birikmis olabilir, sakladigin yerde onemli tabi. buzdolabinda sakladiysan bozuldugunu sanmiyorum. ben karisimi hazirlarken birkac hafta yeticek sekilde hazirliyorum. bol sans : )

Tesekkur ederikm o halde yeni bi hint yagi alip yapacagim videoyu izleyemedim acilmadigi icin telden giriyorum pc den bakicam insallah
1 kasiktan kasit yemek kasigimi tatli kasigimi ?
hala uyguluyorsunuz sanirim insallah bende de ise yarar
ben siyah nokta ve sivioce lekelerim icin istiyirum yapmayi en kisa zmnda gozlemlerimi yazcam

I

Tesekkur ederikm o halde yeni bi hint yagi alip yapacagim videoyu izleyemedim acilmadigi icin telden giriyorum pc den bakicam insallah
1 kasiktan kasit yemek kasigimi tatli kasigimi ?
hala uyguluyorsunuz sanirim insallah bende de ise yarar
ben siyah nokta ve sivioce lekelerim icin istiyirum yapmayi en kisa zmnda gozlemlerimi yazcam

onu oran olarak yazmistim topluca hazirlamak istersen yarim su bardagi hint yagina 2 su bardagi zeytinyagi yaparsan baya bi kullanirsin. tek kullanim icin 1 tatli kasigi hintyagina 4 tatli kasigi zeytinyagi yeterli olur. ben hala uyguluyorum firsat olursa oncesi/sonrasi resimlerimi ekliycem

onu oran olarak yazmistim topluca hazirlamak istersen yarim su bardagi hint yagina 2 su bardagi zeytinyagi yaparsan baya bi kullanirsin. tek kullanim icin 1 tatli kasigi hintyagina 4 tatli kasigi zeytinyagi yeterli olur. ben hala uyguluyorum firsat olursa oncesi/sonrasi resimlerimi ekliycem

Simdilik deneme amacli tek kullanimlik uygulamayi dusunuyorum ne olur ne olmaz diye
benimde cildime iyi gelirse devam ettircem insallah
yalniz tek kullanimlik toplamda 5 tatli kasigi yag cok degil mi :53:

Simdilik deneme amacli tek kullanimlik uygulamayi dusunuyorum ne olur ne olmaz diye
benimde cildime iyi gelirse devam ettircem insallah
yalniz tek kullanimlik toplamda 5 tatli kasigi yag cok degil mi :53:

evet haklisin cok :) kalani sonraki kullanimlara saklarsin :) insallah cildine iyi gelir:nazar:

evet haklisin cok :) kalani sonraki kullanimlara saklarsin :) insallah cildine iyi gelir:nazar:
:-) inşallah cok tesekkurler
Tek kullanimlik için bi kaç damla hint yağı ve bi çay kasığından biraz az zeytinyağı nasıl olur sizce ?? Çok yağ sürmeye çekiniyorum :-)

Videoyu izleyemedim , açıkçası siyah noktalarım için denemek istiyorum . Tam da yeni temizleme jeli aldım ama olsun , siyah noktalarım gitsin de :23: :12:
Hint yağı geçen seneden kalma sorun olur mu , ona göre yenisine sipariş vereyim netten hazır evde saf zeytinyağı da var .

Videoyu izleyemedim , açıkçası siyah noktalarım için denemek istiyorum . Tam da yeni temizleme jeli aldım ama olsun , siyah noktalarım gitsin de :23: :12:
Hint yağı geçen seneden kalma sorun olur mu , ona göre yenisine sipariş vereyim netten hazır evde saf zeytinyağı da var .

sorun olucagini sanmiyorum kullanabilirsin :)

çok teşekkürler çok güzel bir konu açmışsın ellerine sağlık bende de siyah noktalar var denemediğim şey kalmadı bunu deneyecem inşaallah bunun vesilesiyle geçer sen yağları sürdükten sonra bütün işlem bittikten sonra buz falan sürüyormuydun? yüz ve vücut güzelliği için bildiğin başka yöntemler var mı? mesala benim diz arkalarımda ve göğüslerimin üst kısmında çatlaklar meydana geldi bunun için önereceğin bir şey var mı şimdiden teşekkürler...

Son düzenleme:
Back
X