• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yabanci uyruklu isim tescili

pembecicekli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2023
149
49
28
28
Selam arkadaslar
Bi akrabam evlendi, esinin soyadi yabanci, bunu nufusta kaydederken DAVIS olarak direk yazmislar, e devlette kucuk harfle "Davıs" olarak cikiyormus. Bu tip yabanci isimler soyisimler direk oldugu gibi mi tescil ediyor nufusa yoksa DAVİS olarak mi yazilmaliydi ?
Bilgisi olan var mi

Yani Türkçede büyük harfle nasıl yazılırsa küçükte de öyle yazıldığı için Davis’e dönüşmemiştir Davıs diye yazılan soyadı.

Selam arkadaslar
Bi akrabam evlendi, esinin soyadi yabanci, bunu nufusta kaydederken DAVIS olarak direk yazmislar, e devlette kucuk harfle "Davıs" olarak cikiyormus. Bu tip yabanci isimler soyisimler direk oldugu gibi mi tescil ediyor nufusa yoksa DAVİS olarak mi yazilmaliydi ?
Bilgisi olan var mi
O şekilde kalacak. Büyük harf olarak globalde i yok bu sebeple ı olarak yazıyor bendede öyle oldu. Aslında i olması veren harf ı olarak yazıldı

evet aynen boyle, o yuzden bunun dogrusu nedir bilen var mi?
Ben bir sorun olacağını düşünmüyorum ama resmi kurumdan görüş alın yine de. Çünkü bazen bizim alfabemizde olmayan harfleri bulunan isimlerin de benzer şekilde yazıldığını görmüştüm.

Back