- 1 Mart 2013
- 17.211
- 319
- 198
- Konu Sahibi LadyMarmelad
-
bir zamanlar biliyordum(5 yıl önce kadar falan) ama unuttum unutmasam yardımcı olurdum.
ama şöyle bir tavsiye verebilirim cümle kurma şekillerini falan biliyorsan yani bir temel almancan varsa google çeviriden yararlanabilirsin.
tabi ki orada gramer çok doğru olmuyor ama kelime anlamında falan sana yardımcı olur.
benim orayı kullanarak almanca cümle kurmuşluğum var ki şuan çok az kelime hatırlıyorum.:118:
işte o kdar bile yok
hoca derse girmedi bende hiç girmedim dolayısıyla bilmiyorm hiç yani
e ödevi başkasına yaptırıp iyi not almanın ne mantığı var peki :26:
Keşke bilseydim yardımcı olmaya çalışırdım :26:
kötü olmuş o zaman valla hatırlasam yardımcı olurdum.
bu aralar zaten ben de almancayı unuttum diye üzülüyordum.
önemli bir şey miydi?ingilizce biliyorsan yapı olarak ona benzer bir tek artikeller var.mesela oda zimmer demekse artikeli das mesela cümleye das zimmer diye başlarsın geri yapı olarak ingilizceye benziyor.
bence sen yine kelimelere bakarak ingilizce yapısında cümle kurmaya çalış.inşallah buradan bilen biri çıkar.
başkasına yaptırmak mı bu mu senin anlayışın yardım istiyorum işte kendim bilmediğim için ?
teşekkür ederm yine de
ya yapmıştım netten araştırıp ama burdan da bilenler çıkarsa daha iyi olr diye dşünmüştüm
ben de sana cümle kurdum bir tane.doğruluğundan tam emin değilim ama işine yarar umarım ama yapmışsın sen zaten.yine de yazıyım.
Mein Zimmer hat einen Tisch. benim odam bir masaya sahip gibi bir şey demek istedim ama emin değilim.
evet yaptım da hoca ne der hiç bilemiyorum yine de tşkler canım yaaa
mesela şey de diyebilirsin mein zimmer ist klein(küçük). ya da groß(büyük) dersin.
bunun dışında mein Zimmer hat einen Teppich.
mein Zimmer hat ein Bett.
gibi cümleler kurabilirsin.
tamam canım cümlem çok kısa oldu zaten ama hiç bilmiyorum napiyim bi çözüm bulamadım yani artk göstericem hocam bu kdar yapabldm diye
inşallah beğenir hocan zaten derse bile gelmiyormuş bir şey dememesi lazım.
ben biraz biliyorum
ancak kurdugunuz cümle bana yanli$ gibi geldi, ben $öyle derdim
In menem Zimmer gibt es einen Teppich
hatta einen den sonra renginide ekliyebilirsin mesela "einen blauen Teppich"
ben biraz biliyorum
ancak kurdugunuz cümle bana yanli$ gibi geldi, ben $öyle derdim
In menem Zimmer gibt es einen Teppich
hatta einen den sonra renginide ekliyebilirsin mesela "einen blauen Teppich"
ben zaten yanlış olabilir dedim de o cümlelerin aynısı internette vardı.ben tischli cümleyi kurdum internette aradım diğer teppich ve bett liler internetten çıktı ben biliyordum ama unuttum zaten gramer kurallarını yanlış olabilir tabi ki:13:
Ich habe einen Spiegel neben meinem Büro
çali$ma masamin yaninda aynam var
Es gibt ein Scrank neben der Tür
Giysi dolabim var kapinin yaninda
genelde hocalar $unun yaninda $u var $u renk denince seviyorlar bu yüzden böyle detay verdim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?