Yabancı Dil

LadyMarmelad

Unnecessarry
Kayıtlı Üye
1 Mart 2013
17.211
319
198
kızlarrr aranızda almanca bilen var mı ?
ünide hocamız vize yerine ödev verdi de yardımcı olabilicek var mı ?
çok az bşi ödev dediğimde odamı almanca tanıtıcam :53:

bir zamanlar biliyordum(5 yıl önce kadar falan) ama unuttum unutmasam yardımcı olurdum.

ama şöyle bir tavsiye verebilirim cümle kurma şekillerini falan biliyorsan yani bir temel almancan varsa google çeviriden yararlanabilirsin.

tabi ki orada gramer çok doğru olmuyor ama kelime anlamında falan sana yardımcı olur.

benim orayı kullanarak almanca cümle kurmuşluğum var ki şuan çok az kelime hatırlıyorum.:118:

bir zamanlar biliyordum(5 yıl önce kadar falan) ama unuttum unutmasam yardımcı olurdum.

ama şöyle bir tavsiye verebilirim cümle kurma şekillerini falan biliyorsan yani bir temel almancan varsa google çeviriden yararlanabilirsin.

tabi ki orada gramer çok doğru olmuyor ama kelime anlamında falan sana yardımcı olur.

benim orayı kullanarak almanca cümle kurmuşluğum var ki şuan çok az kelime hatırlıyorum.:118:

işte o kdar bile yok :14:
hoca derse girmedi bende hiç girmedim dolayısıyla bilmiyorm hiç yani:50:

işte o kdar bile yok :14:
hoca derse girmedi bende hiç girmedim dolayısıyla bilmiyorm hiç yani:50:

kötü olmuş o zaman valla hatırlasam yardımcı olurdum.

bu aralar zaten ben de almancayı unuttum diye üzülüyordum.

önemli bir şey miydi?ingilizce biliyorsan yapı olarak ona benzer bir tek artikeller var.mesela oda zimmer demekse artikeli das mesela cümleye das zimmer diye başlarsın geri yapı olarak ingilizceye benziyor.

bence sen yine kelimelere bakarak ingilizce yapısında cümle kurmaya çalış.inşallah buradan bilen biri çıkar.

e ödevi başkasına yaptırıp iyi not almanın ne mantığı var peki :26:

başkasına yaptırmak mı bu mu senin anlayışın yardım istiyorum işte kendim bilmediğim için ?

Keşke bilseydim yardımcı olmaya çalışırdım :26:

teşekkür ederm yine de :29:

kötü olmuş o zaman valla hatırlasam yardımcı olurdum.

bu aralar zaten ben de almancayı unuttum diye üzülüyordum.

önemli bir şey miydi?ingilizce biliyorsan yapı olarak ona benzer bir tek artikeller var.mesela oda zimmer demekse artikeli das mesela cümleye das zimmer diye başlarsın geri yapı olarak ingilizceye benziyor.

bence sen yine kelimelere bakarak ingilizce yapısında cümle kurmaya çalış.inşallah buradan bilen biri çıkar.

ya yapmıştım netten araştırıp ama burdan da bilenler çıkarsa daha iyi olr diye dşünmüştüm :50:

başkasına yaptırmak mı bu mu senin anlayışın yardım istiyorum işte kendim bilmediğim için ?

teşekkür ederm yine de :29:

ya yapmıştım netten araştırıp ama burdan da bilenler çıkarsa daha iyi olr diye dşünmüştüm :50:

ben de sana cümle kurdum bir tane.doğruluğundan tam emin değilim ama işine yarar umarım ama yapmışsın sen zaten.yine de yazıyım.

Mein Zimmer hat einen Tisch. benim odam bir masaya sahip gibi bir şey demek istedim ama emin değilim.

Son düzenleme:
ben de sana cümle kurdum bir tane.doğruluğundan tam emin değilim ama işine yarar umarım ama yapmışsın sen zaten.yine de yazıyım.

Mein Zimmer hat einen Tisch. benim odam bir masaya sahip gibi bir şey demek istedim ama emin değilim.

evet yaptım da hoca ne der hiç bilemiyorum yine de tşkler canım yaaa :29::29:

mesela şey de diyebilirsin mein zimmer ist klein(küçük). ya da groß(büyük) dersin.

bunun dışında mein Zimmer hat einen Teppich.

mein Zimmer hat ein Bett.

gibi cümleler kurabilirsin.

mesela şey de diyebilirsin mein zimmer ist klein(küçük). ya da groß(büyük) dersin.

bunun dışında mein Zimmer hat einen Teppich.

mein Zimmer hat ein Bett.

gibi cümleler kurabilirsin.

tamam canım cümlem çok kısa oldu zaten ama hiç bilmiyorum napiyim bi çözüm bulamadım yani artk göstericem hocam bu kdar yapabldm diye:51:

ben biraz biliyorum

ancak kurdugunuz cümle bana yanli$ gibi geldi, ben $öyle derdim

In menem Zimmer gibt es einen Teppich

hatta einen den sonra renginide ekliyebilirsin mesela "einen blauen Teppich"

inşallah beğenir hocan zaten derse bile gelmiyormuş bir şey dememesi lazım.

inşallah bişey derse de cvbını veririm artk

ben biraz biliyorum

ya mesela bi boy aynası
giysi dolabım
yatağım çalışma masam ve tekli koltuğum var dicem

meiner Zimmer ist Klein. Es ist Gelb. Ich habe einen Schreibtisch und Stuhl. Es gibt ein Regal mit Bücher.

ne bileyim bunlar aklima geldi :)

ben biraz biliyorum

ben zaten yanlış olabilir dedim de o cümlelerin aynısı internette vardı.ben tischli cümleyi kurdum internette aradım diğer teppich ve bett liler internetten çıktı ben biliyordum ama unuttum zaten gramer kurallarını yanlış olabilir tabi ki:13:

Ich habe einen Spiegel neben meinem Büro

çali$ma masamin yaninda aynam var

Es gibt ein Scrank neben der Tür

Giysi dolabim var kapinin yaninda

genelde hocalar $unun yaninda $u var $u renk denince seviyorlar bu yüzden böyle detay verdim :)

ben zaten yanlış olabilir dedim de o cümlelerin aynısı internette vardı.ben tischli cümleyi kurdum internette aradım diğer teppich ve bett liler internetten çıktı ben biliyordum ama unuttum zaten gramer kurallarını yanlış olabilir tabi ki:13:

hmmm, bende bildigim kadarini yazdim ama benim kurdugum cümle bana daha dogru gibi geldi :)

bende eskiden iyi biliyordum ama unuttum :(

Ich habe einen Spiegel neben meinem Büro

çali$ma masamin yaninda aynam var

Es gibt ein Scrank neben der Tür

Giysi dolabim var kapinin yaninda

genelde hocalar $unun yaninda $u var $u renk denince seviyorlar bu yüzden böyle detay verdim :)

siz böyle yazdıkça hatırlıyorum ya çok özledim almancayı yeniden öğrenicem valla.:118:

Back