• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yabancı Damat - Kavuşamayan aşıklar :( Peki ben ne yapabilirim?

Farklı bir millete ait oluşu :( Arkadaşlarım da ben de dua ediyoruz :( ama içim acıyor :( çok zor :(
38 yaşında bir kadın, niye hala karisiyorki?normalde bende hiç dogru bulmuyorum ama yaş epey geçince, bari yanliz başına yaşlanmazsin derim, ve görmemezlikden gelirim:1:

şaka maka bir yana, cok zor bir durum. Bence ablan ikna etmezsi için zamana hitiyaci var.

Hem korkma bir şey olmaz babana:)

damat bey sünnet ettirsenizde, dilide cat pat öğrensede baban kabul etmez.

bir gün kızının tek başında olduğunu görürse, belki kiyamaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
38 yaşında bir kadın, niye hala karisiyorki?normalde bende hiç dogru bulmuyorum ama yaş epey geçince, bari yanliz başına yaşlanmazsin derim, ve görmemezlikden gelirim:1:

şaka maka bir yana, cok zor bir durum. Bence ablan ikna etmezsi için zamana hitiyaci var.

Hem korkma bir şey olmaz babana:)

damat bey sünnet ettirsenizde, dilide cat pat öğrensede baban kabul etmez.

bir gün kızının tek başında olduğunu görürse, belki kiyamaz.

İnşallah o zamana kadar uzamaz da biran önce yumuşar babam :(

sen erkek olsan sevgilin italyan bir kız olsa baban koşa koşa gidip tanışırdı ama tersi olunca olmuyor işte halen aşamadık bazı şeyleri. dret arkadaşım kızından önemlimi de senin üzülmene kıyamaz elbet.

Söz konusu babam olunca malesef bu basit kapris değil. Duygu sömürüsü yaparak işlerin daha da sarpa sarmasından korkuyorum.

Yurtdışında yaşamadık. Lakin babam savcılık yaptı. Müsteşar yardımcılığı zamanında çok fazla yurt dışına gitti. Milliyetçi olmasının yanı sıra karşılaştığı bir şeyler olmuş. Tarihle çok fazla ilgili olduğu için de tarihimizle bağlantılı bu takıntısı.

Duygu sömürüsü derken, Babacım bak ne kadar üzülüyor x, seni asla çiğnemez biliyorsun ama hayatı boyunca siz yanında olamayacaksnız ne kadar istesekte, sırf seni kırmamak için, ona değer verecek, koruyup kollayacak birini geri çevirip yalnız kalsa iyi mi olucak. En azından bi tanısan, kötü bir insan diyorsan zaten çiğnemez sözünü gibi bir konuşma yapsan.

ANladım ama işte karşılaştığı ayrımcılığın sebebi de başkalarının milliyetçiliği, keşke milliyet, sınır kavramları olmasa Dünya şahane biryer olucak ama :) Tarihle ilgili olarakta İtalyanlarla ilgili şunu söyleyebilirim, çok barışçıl bir millettir, 1. DÜnya savaşında Osmanlı işgal edildiğinde, yağmalama, tecavüz gibi olaylara girmeyen tek asker İtalyan askeri Anadolu'da.

Aynı milleten olan insanlarda dahi sosyal- kültürel acıdan bircok uyuşmazlıklar görülürken babanızın millet ayrılığına bu kadar takılması garib.
Ablanızın evlenmek istediği kişinin müslüman olmaması daha büyük sorun olması gerekmezmi

Hayır,gerekmez!!
Kime göre,neye göre..?
Konu sahibinin anlattıklarına bakılırsa,sorun olan dini ayrılık değil..
Ablası zaten bunu aşmış ve 38 yaşında ve büyük ihtimal sosyal ve kültürel açıdan da uyuşuyorlar...

Konu babanın milliyetçiliği :34:
Ki bunu,kızını evlendirdikten sonra aşacağını düşünüyorum..
Ama bu noktaya gelene kadar babaya kızının ergen bir kız olmayıp,kararlarının ve tercihlerinin yerinde olabileceğine
ikna etmek!!!

Tek yol ikna..
Babayı eleştirmek sorunu yaşayana çözüm olmayacakl!!

Yapabilecek tek şey,hep beraber babanızı karşınıza alacak ve makul bir şekilde olanı biteni,herşeyi anlatacaksınız..
Anlamaya çalışmasını sağlayacaksınız..
Anlatacaksınız,o anlayana kadar...
Karşısındaki kızı 19 yaşında değil..

Onun kararlarına bir şekilde saygı duyacak ve onu anlayacaktır..

bende böyle bir sorun yasamistim. Babama bir Tunusluyla evlenmek istedigim söyledigimde oda karsi cikmisti. kültür farki var dedi, anlasamazsiniz dedi.. dedi de dedi. Hatta kardeslerine sordu, onlarda cok olumsuz bakti. Annemde hic istemedi.
Türk milleti önyargili oluyor nedense...

Ben direttim. Eve cagridim erkek arkadasimi. Babama "bak bu aksam gelecek tanismak icin" ... Babam "ben futbol bakacagim" deyip evden kaybolmustu. Iki aksam sonra kacamadi... Geldi, tanistilar ve benim zorlamamla sözlendik. Yani ben yine annemgile dedim "haftaya istemeye gelcekler".. Annemgil orali olmadilar pek. Yine telefonlasmalar basladi akrabalarla. Onlar hala olumlu bakmiyorlardi. Beni hic ilgilendirmedi dedikleri :)

simdi 2.5 yillik evliyim ve 2. cocugumuza hamileyim. Annemgil damatlarini cok seviyorlar :)

Ablan soru falan sormasin babana.. "Baba bu aksam gelcek tanisacaksiniz" desin.. gerisi olur biter :)

38 yaş 18 yaş değil ki...:26:
Babanın bu kadar baskıcı olmasını anlamıyorum.
Zaten büyüklere herzaman ufacık çocuk olarak görünürüz.
Birtürlü kabul etmezler büyüdüğümüzü evlilik çağına geldiğimizi.:44:
Ablanın da yaş kemale ermiş.Daha fazla geciktirmemek gerek.
Sevdiğinden vazgeçer babamdan geçmez demişin.
Sevdiğinden vazgeçmesi de kötü ama...
Ya birdaha sevemezse.Aşka küserse.Kalbinin kapılarını kapatırsa :26:
Babanızı ikna edeceksiniz.Zor gözükse de başarabilirsiniz ama.
Bak ne dicem babanın fikirlerini önemsediği bir arkadaşı abisi bacısı felan yok mu.
Ondn yardım isteseniz.
O gelip konuşsa babanla.Belki ikna olur bir başkasıyla konuşunca.
Bir de bu başkası sevdiği benimsediği biri olunca...

Ah bu babalar..
Benim sevgilim ne italyan, ne ispanyol has türk, 7 olmuş birlikteliğimi söylemişti teyzemler, şaşırdı ama belli etmedi şimdi sevgilimin memlektinden olan her tanıdığına benimkini ve ailesini soruyor, söz yapmıyor askerliğini henüz yapmadığı için. Anladık ki askerlik bahaneymiş, asıl amaç; eve gelip gidecekmiş, ona tersmiş ya bu durum, askere gidip gelince 6 ay içinde evlendirecekmiş! Yangından mal kaçırıyoruz sanki, bende hemen evlenmeyi düşünmüyorum en azından 6 ay çok kısa bir zaman dilimi, o kadar ani olsun istemiyorum..

Bazen babamı çözmekte zorlanıyorum..:ssz:

İnsan dünya gözüyle çocuklarının mürüvetini görmek ister benim bildiğim, koskocaman kız olmuş, 18 değil, 28 değil.. Bence daha fazla hayatını ertelemesin, bir şekilde babanınızı ikna etmeye çalışmalısınız.

Son düzenleme:
babanın sebep olarak ne gösteriyor? neden bu kadar katı?

Bence sabırlı olun .eninde sonunda kabul eder .hem damatta biraz Caba göstersin.benimde yabancı erkek arkadasım vardı.is evliliğe varmadan bitti.adam kıtalar asıyorum senin icin diyordu.olmadi iste

Back
X