• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ya sütüm gelmezse kaygısı

Leviosaa

Gül, güldür, güzelleştir 🪷
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2022
1.320
1.299
63
28
Merhaba, 28 haftalık hamileyim.
Saçma belki ama ya sütüm gelmezse korkusu aldı beni gidiyor. Bu korkum rüyalarıma yansıyor artık. Bebeğim aç kalırsa, ya hazır mamaya alışır da beni hiç emmezse vs. vs. bir sürü şey.

Her doğum sonrası süt gelir değil mi?

Gelir. Hiç canınızı sıkmayın bebişinizin mis kokusunu koklayacağınızı düşünün sadece. Mama da piskaka değil kesinlikle. Birini 4 ay birini 20 ay emzirdim, mama içen çocuğumla aramdaki bağ daha az olmadı ya da bağışıklığı daha düşük değil. Hiç stres yapmayın. 💖

Saçma belki ama ya sütüm gelmezse korkusu aldı beni gidiyor. Bu korkum rüyalarıma yansıyor artık. Bebeğim aç kalırsa, ya hazır mamaya alışır da beni hiç emmezse vs. vs. bir sürü şey.

Çok normal hisler bunlar.
Sütünüz olacaktır elbette normali bu.
Ama Bazı annenin olmaz işler planlandığı gibi gitmeyebilir. Bu da ölüm değil. Mama diye bir şey var iyi ki. 💗
Kucağınıza sarıp sarmaladığınız bebeğinizi biberonla beslemek de emzirmekten çok farklı bir his değil emin olun.

Ya ne saçmalıyor bunlar falan derdim ama dünyaları yedim içtim sütü en çok etkileyen şey uyku ve stressizlik hali.
Sezaryen olursanız geç inebilir süt. Ama bu da bir sorun sayılmaz.
Ayrıca benim bebeğim beni emmiyor. 2. Ayda safra kesesi ameliyatı oldum o dönem meme reddi oldu şuan 4,5 aylık emmiyor. 4-6 saatlik periyotlarda süt sağıp veriyorum.

Böyle şeyleri kendinize stres etmeyin. İlla ki sütünüz gelir ama Dünya hali azalabilir, kesilebilir. Benim de sütüm güzel geliyordu ama 2.ayda ameliyat olmak zorunda kaldım ve azaldı. Azalınca emmek istemedi mamaya döndük. Bı sure sagip verdim sonra da tamamen mamaya döndük :) ne zaman ne olacağı belli olmuyor. Muhtemel senaryolarla boş yere canınızı sıkmayın. Bebeğinizin sütten çok sizin sevginize ve sefkatinize ihtiyacı var kendinizi bebeğinize odaklayin 🩷

Back
X