wtfwtf'nin öyküsü

wtfwtf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2010
16
0
86
İstanbul
Herkese merhabalar.. Bu siteyi ve sizlerin başarı öykülerinizi birkaç aydır takip ediyorum. Zayıflamak için sizlerin başarılarını okumaktan daha çok hiçbir şey etkilemedi belki de beni. Benim öyküm çoğunuzunki gibi öyle pek başarılı değil ( henüz). 23 yaşındayım, boyum 1.65. Çocukluğumdan beri hep kiloluydum. 12 yaşındayken tiroid tedavisi gördüm. Tiroidle ilgili bir sıkıntım kalmadı çok şükür. Yine de 21 yaşına kadar kilo almaya devam ettim. Açıkçası bu süre zarfında sağlıklı beslenmedim. Bunun da kilo almamda etkisi oldu muhakkak ki.

Tabii hepimizin karşılaştığı gibi çevremde sürekli kilolarımla ilgili yorum yapan insanlar, dalga geçenler, sanki alay edermiş gibi bakan gözler.. Bir kıyafet almak için bir alışverişe bile çıkamıyordum. Yani düşünün böyle mesela yüksek bel, bol paça pantolonlar falan hep hayalimdi. Gerçi hala da hayalimdir.. Ne bileyim bir kazak beğenirdim, kolları dapdar olurdu, karnım yanlardan fışkırırdı resmen falan. En çok bozulduğum şey ise "size göre bedeni yok bu pantolonun vs." demeleri olurdu. Üzülürdüm, sinir stres olurdum giyecek bir şey almaya çıktığım vakitlerde. Anneme babama bağırırdım.. Bildiğiniz tipik şeyler. Yine birkaç avantajım vardı; etim sıkı ve daha öncesinde belli bir dönem boyunca yüzme ve bisikletle uğraştığım için biraz da olsa kaslara sahibim.

Tam 1 Eylül 2010'da karar verdim ve başladım. Dedim ki kendi kendime "Bundan böyle bir mağazaya girdiğimde istediğim bütün kıyafetler olmasa bile (neticede hiçbir zaman ipincecik bir kız olamayacağım, kemiklerim de oldukça kalın çünkü) en azından beğendiklerimin çoğunu alabileceğim". Bir sevgilim var bir de, evlenmeyi düşünüyoruz. Düşündüm; evlenirken giyeceğim elbise öyle bir yakışmalı ki bana, nikaha gelen herkes imrenerek bakmalı. Eşim yanımdayken benimle gurur duymalı her şeyimle, eksiksiz olarak. Bütün bunlar ve sizlerin de başarı öyküleri ile başladım zayıflamaya.

1 Eylül'e kadar sağlıksız, hiç yemeyerek kilo vermiştim 88 kilodan 83 kiloya düşmüştüm. Bu yöntemin yanlış olduğunun bilincine vardım bu kez başlamadan evvel. Önce yediklerimi kontrol altına almalıydım. Aşırı yiyen biri değildim fakat düzensiz ve geç saatlerde yiyordum. Tatlı krizlerim sadece çikolatadan ibaretti. Başka tatlı nerdeyse hiç sevmiyorum. Tam olarak saati saatine yiyemesem de yine de dikkat etmeye çalıştım, az ve sık ye kuralına sarıldım resmen. Evde kondisyon bisikleti de vardı. İlk 1 ay boyunca düzenli ve uygun nabız aralıklarıyla sadece toplamda 1-1,5 hafta falan spor yaptım. Sonra reglim girdi araya, biraz da başka sorunlar, spora ara verdim 2 hafta kadar. 1 Ekim'de tartıldığımda 77,5 kilo geliyordum. İnanamadım resmen. Bir kot pantolonum vardı üstüme tam otururdu, sıkardı falan, uzun süredir giyemiyordum. Onu bir giydim, pantolon belimde durmuyor, bacakları 1 beden kadar bollaşmıştı. Kendimi toparladım tekrar spora başladım. Bu hafta 4 gündür yine spor yapıyorum, 77,2 kilo olmuşum. Canım çikolata bile istemiyor, 2 haftadır dolapta 3 kalıp çikolata var, kendimi ödüllendireyim bir parça yiyeyim diye tam açacak gibi oluyorum pakedi, sonra canımın istemediğini anlayıp geri bırakıyorum.

Aslında biraz motivasyonum gitti bu son 1 haftadır. Sanki hiç istediğim gibi görünemeyecekmişim gibi geliyor bazen. Ama bu düşünceyle tutup da sporu aksatmıyorum veya yiyeceklere boğmuyorum kendimi. Aynı düzende devam ediyorum motivasyonum gitse bile. Bugün alışverişe gittik annemle. İç çamaşırı almam gerekiyordu, bir de bir kazak beğenmiştim onu. Hep o özendiğim içimde kalan ve alamadığım rengarenk iç çamaşırlarından aldım. Tam istediklerimden değil ama eskisi gibi çuvalımsı iç çamaşırlarından da değil. :) Hele bir tanesini özellikle oldukça küçük aldım ki bu benim en fazla 5 ay sonra giyeceğim iç çamaşırı olacak dedim kendi kendime. Sonra kazak almaya gittik. O beğendiğim kazağa tekrar baktım çok hoşuma gitmedi, başka bir kazak gördüm hani şu hep dedikleri standart beden kazaklardan, yani bir beden büyüğü olmayan riskli kazaklardan. :) Üstüme giydiğim anda şok oldum, kazak gayet rahat olmuştu üstüme ve yanlardan falan fışkıran yağlar yoktu. :) Hemen aldık o kazağı. Ordan çıkıp başka bir mağazaya gittik bu kez yine başka bir kazak gördüm, bu seferki ancak 50 kilo olan kardeşime rahat olabilecek bedende bir kazaktı fiyatı da çok ucuzdu. Onu da aldım. Eve gelip giydim, biraz kollardan sıkıyor sadece. 10 kilo daha verdiğim takdirde o kazağın üstümde mükemmel duracağını biliyorum artık çünkü bu kilodayken bile içine girebildim (ki en ufak bir ihtimal dahi vermiyordum o kazağa sığacağıma). Ama hala yeni pantolon almıyorum kendime, pantolon alışverişlerimi de 10 kilo sonrasına saklıyorum. :)

İşte benim öyküm bu hanımlar. Benim yolum daha pek kısa sayılmaz, o meşhur duraklama dönemlerine takılmazsam eğer 5 ayda falan 57-58 kiloya düşebileceğim. Hedef kilom da o zaten. Varsın olsun 1 senede bile 58'e düşebilsem razıyım. Yeter ki artık insanların kilo ver, şişmansın demelerinden ya da bunları ima edecek bakışlarından kurtulayım, istediğimi giyebileyim, cıvıl cıvıl dolaşayım öyle etrafta :) Uzun oldu biliyorum, umarım ki sıkılmazsınız bunları okurken çünkü paylaşmayı gerçekten çok istedim sizlerle.. Desteklerinize, motivasyonlarınıza, eleştirilerinize ihtiyacım var. Gelişmelerden sizleri mutlaka haberdar edeceğim. Hepinize başarılar diliyorum bu yolda, inanıyorum ki el birliğiyle bu kilo sorununu çözeceğiz. :)

Son düzenleme:
cnm çok sevindim bu yazını gördüğüme umarım kendine hep yeni yeni kıayafetler alırsın bu şekilde :) çok samimisin cnm ..

kilo verme ve kilonu koruma sınavında Allah yardımcın olsun.Bu yola çıkabilmen bile çok büyük başarı bence.ayrıca hikayenden hiç sıkılmadımalkisalkisalkis

çok güzel bir hikayeyli uzun da yazmamışsın daha da uzun olabilirdi
yılmadan başarını devamını diliyorum

Hepinize çok çok teşekkür ediyorum hanımlar. :) Birkaç gün spor yapamam büyük ihtimalle yine, reglim başladı. O bitince tam gaz devam yine. :) Önerileriniz olursa söyleyin mutlaka. Kendinize çok iyi bakın, öpüyorum..

Canım tebrıklerr.bu sekılde gıdersen zaten 5 6 aya kalmaz 55 56 kılo olursun.spor olarak ne yapıyorsun

canım ben regl olduğum dönemde de yürüyüş yapıyordum iyi geliyordu bana
çok sıkıntılı oluyosa bilemem tabi de sporunu ben de merak ettim

Bir tavsiyem olacak benim. Spor yaparken sauna esofman da giy. İnanilmaz kilo verdiriyor diye biliyorum. Tv de bir doktordan duymuştum yağlar vücuttan iki sekilde gider diyordu. 1. İdrar 2. Ter yoluyla. Sauna esofmanda cok terliyorsun. Tabi vücuttan su kaybı da oluyor bununicinde akabinde bol su içilmeli. Canım benim de kilo problemim var. Dogum yaptım 97 kilo ile. Su an 80 kiloyum. Emzirdigim için diyet yapmıyorum. Ama bebeğim 9 aylık oldu artik. Karar verdim. Kosu Bandi ve sauna esofman alacağım. 3 aydır internetten deli gibi araştırıyorum markaları. Bu konuda da yardımcı olabilirim istersen. Azmini tebrik ediyorum canım. Benim de hedefim 55. İnnnnnnnsallah gorucez o günleri

aysemmmmm; çok teşekkür ediyorum. :) Ortalama 150 nabız ile kondisyon bisikleti ile çalışıyorum. En az yarım saat sürüyorum bu nabız ile. Artık o günkü enerjime, ruh halime bağlı olarak arttırabiliyorum da. Örneğin bu hafta 4 gün bindim; ilk gün 30 dakika, 2. gün 35 dakika, 3. gün 40 dakika, 4. gün 45 dakika olmak üzere.

benben; bu seferki reglimde deneyeceğim yine bisiklete binmeyi. Çok kötü hissetmezsem 40 dakika falan planlıyorum.

ekinox; Allah bağışlasın bebeğini. :) Ben spor yaparken tişört ve şort giyiyorum ama görmen lazım ter damlıyor bütün vücudumdan buna rağmen. :) Bir süre daha böyle deneyeceğim ama kilo vermem yavaşlarsa senin bahsettiğin yöntemi de deneyeceğim ekstra olarak. Çok teşekkürler önerin için. Göreceğiz hep beraber o günleri hiç merak etme hiç sıkıntı yapma. :)

Evet hanımlar; 77.8 kilo idim en son yazdığımda, şimdi 75.9 kiloyum. 4 gün içinder spor yapamadım, reglim ağır geçti biraz, sadece yediklerime dikkat ettim o kadar..

çook güzel tebrik ederim herşey inanınca oluyor zaten:) çikolata o anlık mutlu eder zayıflık ise her zaman.) benimde başlığım var aynı durum gibiyiz:) inşallah 57-58 oluruz:)

başarılar cnm eminim ki hiç zorlanmadan vereceksin kilolarını çünkü sen beyinde bitirmişsin olayı tebrikler.yerimseniben

selinertan; evet inanınca oluyormuş sahiden de. :) Başlığını bulamadım, forumda yeniyim pek bilmiyorum, linkini falan kopyalarsan ben de senin başlığına yazmak isterim.. Ama çizelgende gördüğüm kadarıyla yanlış anlamadıysam 13 kilo vermişsin sen de ve bu çok iyi bir rakam, eminim ki hedeflediğin kiloya ulaşacaksın. :)

gizmocuk; gerçekten zorlanmıyorum, yani yediklerimi doğru dürüst saatlerde yemeye gayret ediyorum. Her zaman düzenli yiyemeyebiliyorum ama ölçüyü hiç kaçırmıyorum zaten kaçırmama da gerek kalmıyor, doyuyorum çünkü. :) Spor zaten hiç zorlamıyor, haftada 4-5 gün yapıyorum, eskiden de az buçuk spor geçmişim olduğundan spora ayak uydurmakta zorlanmadım hiç.. Ve spora başladıktan 2 hafta sonra yemin ederim ki vücudum sıkılaştı, annem dokundu falan inanamadı 2 haftada mı böyle oldun demişti. :)

angelsky; hepimiz başarabiliriz. Bak inan ki diyet falan değil bu olay. Hayatım boyunca o klasik, kalıplaşmış diyetlerden korktum kaçtım çünkü sanki hiç doyamayacakmışım gibi geliyordu. :) Ama bu kez başladığımdan beri canım bir kere bile kızartma istemedi, bir kere bile çikolata istemedi, bir kere bile hamur işi istemedi. Bunlar dışında da zaten ne istersem yiyorum (ekmek dahil, tam buğday ekmeği tabii yine de abartmadan). Sen de yapabilirsin, ben de sana yardımcı olmak isterim eğer ihtiyacın olursa. :)

Hanımlar; en güzel his ne biliyor musunuz? İlk denemede bir kıyafetin üzerinize olması, sizi topu topu birkaç ay görmemiş insanların bugün gelip de "ne kadar güzel bir kız olmuşsun" demeleri, düşünün ki ben yalnızca 7-8 kilo verdim henüz.. Bir yere giderken ne giyeceğim diye düşünmemek, saatlerimi buna harcamamak, stres olmamak.. 69 kilo olduğumda yeni pantolonlar almaya gideceğim bu arada, o hep çocukluğumdan beri imrendiğim kotlardan almaya. :) Ve şunu da söylemek istiyorum, benim annemde cushing hastalığı var. Beni doğurduktan sonra bile 45 kilo bir kadınmış, Bu hastalık ortaya çıkınca 92 kilo falan oldu. Ama 6 öğün beslenmeyle ve hiç spor yapmadan 1 yılda 10-12 kilo verdi. Bu onun için çok büyük bir başarıydı, hem hastaydı hem de spor yapamıyordu. Demek ki yalnızca beslenmemizi düzenlersek bile 1 yılda 10 kilo verebilirmişiz ortalama..

Dert etmiyoruz, sıkıntı yapmıyoruz, yalnızca dikkat ediyoruz vücudumuza ve hepimiz kilo veriyoruz. Her şeyden önce bizi psikolojik sorunlara iten bu kilolardan kurtuluyoruz. Hepinize güveniyorum, her zaman tam destek yanınızdayım. :)

Tebrik ederim canım, sen en önemli şeyi en başta başarmışsın, inanmak.

çook güzel tebrik ederim herşey inanınca oluyor zaten:) çikolata o anlık mutlu eder zayıflık ise her zaman.) benimde başlığım var aynı durum gibiyiz:) inşallah 57-58 oluruz:)

-------------------

ya cnm çok güzel söylemişsin....ÇİKOLATA O ANLIK MUTLU EDER ZAYIFLIK İSE HER ZAMAN...........alkisalkisalkis.bence bunu hiç aklımızdan çıkarmamalıyız...:lepi:

Ayrıca wtfwtf arkadaşım senin hikayeni okuduğum anda bende başarabilirim dedim...motivasyon oldu bana bu...inşallah istediğin kiloya ulaşırsın...

Son düzenleme:
Canımm beklerimm yardımcıı olmanıı inşallahh veririmm 7-8 kilo vermek istiyorum

keske bende senın kadar kendıme ınanabılsem yaklasık 3 haftadır tam
anlamıyla dıyet yapıyorum yanı dıyet degıl aslında senın dedıgın
gıbı yedıgım seylerın ölçusunu ayarlıyorum yada saatını . ve suan
gordugun uzere toplamda 3 kılo bıle veremedım ve yoruldum artık
hayatımda sureklı kılo verme
yarısı yapmaktan yoruldum kendımı bıldım bılelı hep kıloluyumm
daha hıcbır alsverısımdee ılk aldıgım sey olmadı utanıpta normal
bedenı soylemeden kabıne gırıp sonra bunun bır buyugunu bır buyugunu
ıstemenın ne kadar zor oldugunu anlatamam .nasıl basardın bılemıyorum
aslında kendıme bunu basarabılecegıme ınandıramıyorum artık cunku
hep husran hep husran . ınsallah ıstedgın kılya kadar ınersın canım
ıstedıgın gıbı dıledıgınce alısverıs yapabılıcegın gunler gecırmen dılegıyle

sweettym; çok teşekkür ediyorum. :)

karadut78; motive edebildiğime çok sevindim, inşallah hepimiz istediğimiz kiloya ulaşacağız..

angelsky; sormak istediğin bir şey olursa veya fikir almak istediğin, ben buralardayım. :) 7-8 kilo hiçbir şey değil, rahatça verebilirsin bence..

minnoş prenses; 3 haftada 2.7 kilo vermişsin, bu gayet iyi bir başarı bana göre. Ben şunu anladım ki; öyle gram gram ölçü ölçü yemek ayarladın mı moralin bozulabiliyor bir süre sonra. Ayarlama yapma bence.. Zaten bir süre sonra anlıyorsun doyduğunu. Hadi diyelim ki o an doymadığını hissettin, hemen 2 saat sonra yine bir şeyler daha yiyeceğini hatırla. Bunu zaten biliyorsundur ama söylemek istedim yine de. :) Bir de psikolojik midir nedir kilo vereceğim diye odaklanıp durduğun zaman sanki vücudun sana inat kilo vermeyi reddediyor, bana öyle geliyor nedense. O alışveriş kabuslarını ben çocukluğumdan beri yaşıyorum, nasıl hissettiğini o kadar iyi biliyorum ki.. Bol su, bol spor ve düzenli beslenme başka hiçbir şeye gerek yok. Birbirimize destek olarak bunları aşacağız, hiç canını sıkma e mi? :)

75.5 kiloyum hanımlar. Reglim başladıktan sonra spor yapamamıştım, üstüne bir de çok fena üşüttüm. Bugün iyileştim şükür, yarın akşamdan itibaren spora devam. 58 olana kadar durmak yok.. Şubat'a kadar ulaşmak zorundayım hedefime. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…