Wc sorun oldu ? Tecrübeli anneler bir yardım edin lütfen.

lagrima

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
6.159
97
39
Merhaba arkadaslar,Oğlum 28 aylık. 9 gün önce poposu pisik oldu bezi açtım bir daha da Bağlama dim. Sorun şu 9 gündür ne lazimliga ne adaptöre yapmıyor üstüne yapmayı tercih ediyor. Yürümeye başladığından beri birlikte giriyoruz tuvalete hadi cisimiz kaka mızı yapalım diyoruz Güle güle yapıyoruz sifonu oğlum çekiyor hatta gün içerisinde sık sık wc girip sifonu çekiyor. Neyse ama gel annem tuvalete yapalım dediğimde ih ih diyip itiyor beni. Bir türlü otur tanıyorum ne lazimliga ne Klozete. Normal tuvalet yok evimizde maalesef olsa belki daha kolay olabilirdi.
Sticker aldım çizelge yaptım hikaye kitapları yok yok oturmak oraya yaomak istemiyor. Üstüne yaptığında iyye iyye diyor ve degistiriyor uz sürekli çamaşır yıkıyorum evde ve yer siliyorum. Gece 5 gün bezlemedim 1 2 kez yaptı ama gormem usur korkusuyla şimdi bezliyorum uyudugunda ama sabah uyandığında ilk cişini beze yaptıktan sonra açıyorum altını çünkü wc oturmak istemiyor ağlıyor uyandığında. Gece 2 kez kaldırmayı denedim ağladı istemedi.
Tekrar bez bağlıyim diyorum onuda istemiyor. Cişini falan tutuyor en son raddeye kadar 3 4 saat. Bezliyorken 1 kez kaka yapan çocuk 9 gündür 4 5 6 kez kaka yapıyor. Allah tan korkmuyor kaka sinan falan alıyoruz wc atıp Güle güle diyoruz sifonu gene oğlum çekiyor hatta wc atmak Isteyen de oğlum.
Tinki minki kukuli tuvalet şarkısı pepe tuvalet şarkısı dinliyoruz sürekli gülüyor ama kendisine geldimi yok.
Pes mi etmeliyim? Neden böyle yapıyor? Yeni bir lazimlik mi almalıyım? Ne yapmalıyım? Birde acaba pes etmesem eve yapa yapa tuvalete yapmasin gerektiğini ogrenirmi? Yok sa eve yapılması normal olarak mı beynine kazınir ?
Lütfen bi akıl verin
Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin.

9 günde hiç ilerleme kaydedemediyseniz çocuğunuz hazır değil demekki. Benim oğlum 3 yaşına girecek önümüzdeki ay 3 günde öğrendi çişini. Ne ben yıprandım ne de o. Etraftan çok geç kaldın diyenler oluyodu ama hiç takmadım çünkü zamanının gelmediğini biliyordum. Sizde daha sonra deneyin bence

Tekrar bez bağladım fakat gene pisik oldu bez hava da sicak ciş kaka hemen pisik oluyor mecbur bugün gene açtım. Bir kaç kez wc götürdüm Klozete oturdu bu sefer ama yapmadi.
Salonun ortasına yada yatağın üstüne çıkıp Çömelip ciş ciş diyip gülüyor be bana bakıyor bi ara. Resmen dalga geçiyor benimle.
Halı falan yok evde nasılsa açık dursun napim geceleri bezliyorum. Çok inat bir çocuk. Hayatımda gerçekten böyle inat bir çocuk görmedim.

Cevabınız için de ayrıca teşekkür ediyorum.

İnatla kakasını ayakta yapıyor. Çömelerek yapmıyor nasl alştrabilirim? Kücük çişini de ayakta yapıyor ve alştı. Klozette, lazmlkta hic bir sekilde oturmuyor otursa bile bosa bekliyoruz tık yok. Ne yapacagm bilmiyorum. Bir defa yapsa devamı gelir

popifiks tuvalet eğitim setini bir deneyin derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla hiç fikrim yok ne yapacağım 1 ay oldu hala ayni

Valla hiç fikrim yok ne yapacağım 1 ay oldu hala ayni

selamm lagrima, kuzum acaba çiş kaka saatleri tesbit etsen. o saatlerde wc ye götürsen ve ugraşsanız ??
yada saglamından bir kız, başlarım senin şarap canagına diyip bu da bir yöntemdir.
yada babası bir iki kere gösterecek yada cekindigi biri varsa etrafında o bişeyler diyecek?
yada sevdigi veya önem verdigi bişeyle onun yanlış yaptıgını anlat ?
1 ayda hiç bir ilerleme yoksa biraz sende yumuşak yüzlü ve gercekten ugraşmamış olabilir misin?

Ay cnmm seni görmek ne güzel. Nasılsın? Beni hatırladım umarım :) senin sayende Dr gitmiştim ben seni unutmam en azından :)
Neyse dediğini denemek lazım zaten son şansın artık.
Kızma falan ise yaramıyor o kadar inat ki anlatamam. Kilitliyor kendini ağla ağla bi tuhaf çocuk. Ödül hediye de ise yaramıyor.
Valla ben çok emek sarf ediyorum yumuşak yüzümüyum oğluma karşı evet ama tersine pis onuda biliyor. Eve ciş kaka yapmasını problem yapmıyorum ya onuda hissediyor olabilir.
O kadar çok makale yorum okudum ki bu konu ile alakali hepsinde denemeye çalışıyorum ama oğlum çok ciddi inat. Sana anlatamam inadıni.babasına diyorum sen götür görsün falan diye ama babası Ok uzun inde gideni adama laf anlatmak imkansız. Ben uğraşıyorum işte.
Ha bu arada benimle dalga geçiyor artık bu çocuk salona gelip halinin üstüne ciş ciş diyip ikiniyor bana bakıp gülüyor.
Anne sen napan san yap ben bildiğimi okurum misali :)
Başa sarmaktan korkuyorum aslında . 1 ay oldu hala gelisme yok. Aslında tuvalete yapılması gerektiğini biliyor oyuncaklarında tuvalete götürüp ciş diyor sifonu çekip Güle güle yapıyoruz biz girdiğimizde de aynı ama kendisine gelince ben fark edip götürmediy sem altına yapıyor. Hiç de rahatsız olmuyor iyye iyye diyor sadece.oyuna devam ediyor.lazimlik falan zaten kullanmıyor klozet işte tek şansımız dakikalarca oturmak gerekiyor onda da oturmuyor sıkılıyor. Şuan yazlıkdayım o sebeple de Bağlama dim hersey eski burada problem olmuyor çişi kakası ama ankaraya dönüşte hala öğrenmedi ise mecburen bağlayacagim bez. Hemen hemen 2 ayı geçecek çünkü.

hatırtlıyorum tabii
gecenlerde boşanma ile de bişeryler yazmıştım tesadüf okudum... sanırım boşanma olmadı. inşallah öküzün önde gideni biraz olsun toplamıştır kendini...
yumuşak yüzlü olma cocuklar bunu cok iyi kullnaıyor...dalga gecer gibi degil direkt dalga geciyor seninle...ne onu istiyor ne bunu küçük pipişe sopa lazım...:99:

Yok benim ki hala okuz. Dağ adamı hasta eder sağ adamı yeni sloganım :)
Bosayacagim da zamanı şimdi değil. Aslında çok yumuşak yüzlü değilim ama problem yapmıyorum sanırım o da anladıgından her yere yapıyor. Dün akşam sinirlendim mesela wc götürdüm yapmadı geldi salona koltuğa yaptı kızdım bu sefer. Daha eğilimis ciş ciş diyor bana dalga geçiyor. Saplattim poposunu bir tane.inat öyle bir inat ki anlatamam.
Sende ne var ne yok cnm?

bundan ne anlıyoruz lagrima wc de yarım saat duruyorsan bunu 45 dk cıkartacaksın. he yapmadı, salonu geldiniz gözün üzerinde olacak wc yapma moduna girdigi anda hayır diyip kucakladıgın igib wc ye götür. buraya de.. biraz set ol. sen onun uşagımı mısın, bir sürec vardır tamamlanır, ona katlanırsın. bu ne la böle..bugun wc diyon siliyon yarın başka şeyler olacak_? cocugun seni kullanmasına izin verme.... yazık degil mi sana ?

bende bebek yok. kısmetse tüpe niyetlendik. bakalım ne olacak... bu adetimle birlikte 2. randevumuza gidicez hayırlısı...

:) Ahh Rabbim sana da nasip etsin de bi gör. :)
Diyorum kucaklayan. Gibi götürüyorum tuvalet buraya yapılır diyorum hihihihi diye gülüyor yapmıyor tutuyor 5 saat tutuyor hiç yapmadan ınanirmisin. Ilginc bebe ya ugrasmiyiyim artık dün akşam bıraktım öğlen de bezliyorum artık zaten tatil dönüşüne hala da ogrenmez se hiç ugrasmicam.

Boyle durumlarda üstüne gitmeyin biraz ara verin tekrar deneyin diyo uzmanlar ama bilemiyorum wcdenmi korkuyor diycem belki hazır değildir öncesinde konuşup hazirladinizmi yoksa bezi cikario artik bez yokmu dediniz biz adeta parti yaptik bezi yollarken de:)

Wc den korkmuyor wc yapılması gerektiğini biliyor ciş kaka geldiğinde söylüyor fakat gidince yapmıyor tutuyor en son raddeye kadar.
Merasim falan olmadı poposu pisik oldu açtım 2 gün bezi kötüydü çünkü hadi aç misket wc alistira yim dedim öyle başladık. Oğlum ciddi inat bi çocuk benle inatlaşma ör suan saniyorum.suan tatildeyim dönüşüme kadar ogrenmez se inatlasirsa Bağlıcam artık. 2 ayı geçecek çünkü.

lagrima cok hoşşsıun yaa...ilk bebek olsun derdimiz var, soonrada çiş kaka kolay gelsin...

Acaba inadamı bindirdi olayı inatlaşan bi çocukmu normalde
Evet çok inat bir çocuk. Ben ömrü hayatımda bu kadar inat görmedim. Örnek mesela kapıyı kapat oğlum diyorum sallamiyor beni kalkıp kapatıyorum vy sen o kapıyı nasıl kapatirsim açıyor güm diye var gücüyle kapatıyor tekrar tekrar tekrar ediyor kapı kırılana kadar hızlı çarpıyor. Ve gözümün içine baka baka yapıyor.
Mesela merdiveni hızlı inelim diye kucağıma alıp indiriyorum geri cikiyor kendi iniyor. Çok inat ya. Nasıl Kırcam bu inadıni bilmiyorum
Koç Burcu yükselende koç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…