- 27 Mayıs 2013
- 4.845
- 8.803
- 248
- Konu Sahibi bogurtlenkusu
-
MerhabaAyakta ödem böbrek sorunlarının habercisidir genelde. Bir dahiliye hekimine görünün öncelikle. O sizi muhtemelen nefrolojiye sevk eder zaten.
Doğum kontrol hapı bende ödem yapıyordu, yeşil çay iyi geliyor. Ama böbrekte sorun varsa özellikle yeşil çay gibi diüretik içecekler daha büyük problemlere sebep olabilir. Önce doktor, bişey çıkmazsa bitkisel şeylere bakarsınız.
Sizdeki çok şiş değilmiş sanırım, başlangıcı olabilir demişler.Ayakta ödem, daha doğrusu genel olarak vücutta yoğun ödem hali böbrek hastalıklarının belirtisi olabilir. Ama şu da var ki ayak bileği etrafındaki yoğun şişlikler kalp ve damar hastalıklarına da işaret edebilir.
Ben böbrek hastasıyım ama ayak bileklerim genelde çok ayakta kaldıysam, çok oturduysam ya da bedenen yorgun hissediyorsam şişer. Dr.a göstermiştim (kan değerlerimde sorun yoktu) kalp damar uzmanına da görün varis başlangıcı olabilir demişti.
Sen yine başka bi dahiliyecşye daha götür. Bazen doktorlar ilgilenmeyebiliyor. Böbrek tahlilleri ve ultrason isteyin.Merhaba
Teşekkürler öncelikle. Anlattığına göre dahiliyeye gitmiş kendisi. Kan tahlili yapılmış, ona bakarak doktor 'tuzlu yağlı asitli yeme, yürüyüş yap, ayaklarını yukarı dik' filan demiş.
Ama ben baktım ayaklarına, öyle yukarı dikmelik seviyeyi çoktan geçmiş. Yorgunluktan şişmek gibi değil, onun on katı en az. Ben görünce çok panikledim o kadar şiş ayak bileği görmemiştim hiç yani.
Bizimki çok az su içiyor bak o da gözümden kaçmadı. Fazla içince midesi bulanıyormuş.Canim ayni sorun bendede var sebebi icin bir cok bolume gitmeniz gerekiyor benimki damar yolarim inceymis yani kan akisim yavasmis bir gunde 4 kilo fazla ertesi gun 4 kilo az cikabiliyorum dusun sisi artik.doktora danis ben yesil cay icince ve su cok icip tualete cok cikinca sismiyorum
Evet, zaten ben de pek güvenmedim anlatışına. Dahiliyeden başkayalım o zaman.Sen yine başka bi dahiliyecşye daha götür. Bazen doktorlar ilgilenmeyebiliyor. Böbrek tahlilleri ve ultrason isteyin.
Benimki cidden çok şişiyor yani bileklerim yanlara doğru genişliyor spor ayakkabısı bile sıkıyor ama kan tahlillerimde sorun olmadığı için çok fazla sorun etmiyorumSizdeki çok şiş değilmiş sanırım, başlangıcı olabilir demişler.
Bizimki dahiliyeye gitmiş kendisi, kan tahlili temiz çıkmış doktor da kalp damara yönlendirip yuruyuş fln önermiş. Ama çok şiş ayakları balon gibi bildiğin.
Susuzluk da ödem yapar canı içmek istemyorsa ayran içsin çorba yapsın suyun içine meyve nane limon suyu gibi şeyler ekleyerek tatlandırılabilirBizimki çok az su içiyor bak o da gözümden kaçmadı. Fazla içince midesi bulanıyormuş.
Benimki cidden çok şişiyor yani bileklerim yanlara doğru genişliyor spor ayakkabısı bile sıkıyor ama kan tahlillerimde sorun olmadığı için çok fazla sorun etmiyorum
Bir de devamlı oturmak da iyi değil yürüyüş şart ve dr kalp damara göndermiş zaten
Kan akışı yetersiz olabilir yani venöz yetmezlik deniyor tabii uzaktan teşhis konamaz dr muayenesi şart
Susuzluk da ödem yapar canı içmek istemyorsa ayran içsin çorba yapsın suyun içine meyve nane limon suyu gibi şeyler ekleyerek tatlandırılabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?