Vücutta Beyaz lekeler (Vitiligo)...Paylaşalım

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.006
30.350
60
Saçlı veya saçsız deride keskin veya çentik kenarlı düz beyaz lekelerdir. Vücudun her yerinde olabilir.
4Tipi vardır.

Plaklar Halinde
Yaygın
Universalin (bütün vücutta)
Halo Nevus


Her iki cinstede görülme sıklığı aynıdır. Normal popülasyonun %1'inde Vitiligo görülür. Travmaya maruz kalan yerlerde ve çok ağı r güneş yanığından sonra meydana çıkabilir. Genetik geçişi şüphelidir. Ancak aile vakası %30 oranındaki vakada görülür. Vitiligo hastalarında; tiroid hastalıklar, diabet, bazı kan hastalıkları, göz anomalileri, Alopecia Areata ve sedef hastalığı araştırılmalıdır. Sağlığı etkilemez ve yavaş yayılır. Doğuştan vitiligo rapor edilmiştir. Albinizimle ilgisi yoktur.


TEDAVİ

Birçok tedavi şekli vardır. Güzellik salonlarında, otlarla tedaviden kaçınılmalıdır.local ve sistematik PUVA tedavisi uygulanmalıdır.

 
Son düzenleyen: Moderatör:
elifçim, bende vitiligo var, nerden aklına geldi bunu yazmak, gerçi grupta benim gibi olanları tanımak isterdim. Ayrıca, 20 senelik vitiligo hastası olarak isteyenlere anlatacağım şeyler olabilir.
 
bendede 3 sene evvel çıktı fazla yayılmadan fark ettim doktorumun uyguladığı tedaviyle şu an daha iyi ama tamamen geçmedi geçmesi birazda zormuş elif arkadaşıma teşekkürler verdiği emekten dolayı
 
elifçim, bende vitiligo var, nerden aklına geldi bunu yazmak, gerçi grupta benim gibi olanları tanımak isterdim. Ayrıca, 20 senelik vitiligo hastası olarak isteyenlere anlatacağım şeyler olabilir.

Bugün gelen yakınımızın akrabası beyaz leke hastası.Tedavisini o nedenle araştırıyorum.Kendisi durumundan oldukça rahatsız.
Bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok iyi olacak.Şimdiden teşekkürlerimi yolluyorum,bekliyorum.
Hoş günleriniz olsun.:1hug:a.s.
 
Bugün gelen yakınımızın akrabası beyaz leke hastası.Tedavisini o nedenle araştırıyorum.Kendisi durumundan oldukça rahatsız.
Bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok iyi olacak.Şimdiden teşekkürlerimi yolluyorum,bekliyorum.
Hoş günleriniz olsun.:1hug:a.s.

Merhabalar,
en ayrıntılı bilgi için, ....sitesini ziyaret edebilirsiniz.

kesin olarak bir tedavisi yok, ama bir çok tedavi yöntemi var. Bunlardan biri size uyarsa bir süre için lekeler geçiyor, ancak stress, duygu değişiklikleri, üzüntüler, yaşam şartları vs. lekelerin hemen yeniden artmasına sebep oluyor. Kontrol edemiyorsunuz.

ben siteye yeşim adıyla üyeyim. sizleri de bekleriz.:içelim:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba bende vitiligo hastalığı var yüzümde küçük bir bölgede yeni teşhis konuldu tedavisi war mı biliyor musunuz
 
merhaba zülal bendede yeni çıktı yüzümün sağ tarafında eğer mümkünse nerede tedawi olduğunuzu öğrenebilir miyim
 
arkadaşlar bendede omuzumda ve kollarımda çıktı bu yaz farkettim küçük beyaz beyaz lekeler cilt doktoruna gittim güneş lekesi dedi ama pek ilgilenmedi malum burası küçük bir şehir ne yapabilirim aramızda hiç dermatolog üye yokmu yahu
 
slm bende 1 sene önce başladı göğüs arası bacak arası koltuk altı ve diz arkasında var nokta gibi ufacık oluyor sonra beyaz yer büyüyor doktora gittim vitamin birde antibiyotik krem verdi sorduğumdada stresten olduğunu söyledi hastalığın adını bilmiyorum ama beni çok tedirgin ediyorgün geçtikçede çoğalıyor :1no2:
 
merhaba arkadaşlar bende 14 senedir vitiligo hastasıyım...benim vucudumun birçok bölgesinde var..bende doktora gittim banada carovit ve apikobal verdi birde elidel krem..kremi pek kullanmadım ama diğer vitaminleri kullandığım süre zafında ilerleme durmuştu...hala ilerlemiyor fakat bir ay gibi süredir caroviti kullanamıyorum alamadım.sabahları aç karnına havuş suyu içiyorum bir haftadır..inşallah faydası olur..babamın bir arkadaşının oğlu havuç sayesinde kurtulmuş tabiki devam ediyor hastalığı ama carovit ve havuç suyu kullandığımız sürece artma olmayacaktır..vitiligo.blogcu.comdaki arkadaşlardan bazıları vitises adlı bir ilaç kullanıyorlar 395 ytl ben alamadım fakat iyi geldiğini vede kapandığını söylüyorlar...hepimize acil şifalar:teselli::1hug::enbuyukkk:
 
Slm canim Vitiligo, normal deri görünümünde, pigment kaybı nedeniyle düzensiz beyaz alanların bulunduğu bir deri durumudur. Genelde edinilmiş bir durum olarak görülen vitiligo, herhangi bir yaşta ortaya çıkabilir. Ancak, belirli genetik özelliklere sahip ailelerde hastalığa yatkınlık görülmektedir. Kontrasta bağlı olaraki koyu tenli kişilerde daha belirgindir. Vitiligo'nun nedeni tam bilinmemekle beraber pigment üreten melanosit hücreleri olan melanositlerin deri veya çevre dokulara hasar vermeksizin seçici kaybına bağlı olarak otoimmünite üzerinde durulmaktadır.
Lezyonlar düz, pigmentasyonsuz ve koyu sınırlı olarak görülmektedir. Sınırlar tam olarak tanımlanabilmektedir, ancak düzensizdir. Sıklıkla etkilenen bölgeler yüz, dirsekler ve dizler, eller ve ayaklar ve genital bölgedir. Ayrıca, travma ve basınç görmüş bölgeler de etkilenmektedir.
google girerek bakabilirsin. guzel aciklamislar.
 
babamda da var aynı hastalık birçok dr la görüştük bunun tedavisinin olmadığını ama görüntüyü bozması dışında da başka bi zararının olmadığını söyledilir bi komşumuzdada vardı o bi ilaç kullandı hiç güneşe çıkmadı tamamen beyaz oldu leke leke beyazlıklar kalmadı beyaz tenliymiş gibi görünüyor şuanda
 
mrb bu hastalık benim annemdede var.bugün duydum bi şurup varmış isveç şurubu diyorlar.o geçiriyormuş bu hastalığı.olan yerlere sürüyomuşsun 40 günde geçiyomuş.bende onu araştırıyorum
 
Deride tebeşir veya süt beyaz renkte, yuvarlak veya oval, keskin sınırlı yama tarzında lekelerle seyreden bir hastalıktır. Nokta kadar küçük ya da avuç içi kadar büyük olabilir. Genellikle simetriktir. Vücudun herhangi bir bölümü etkilenebilir. Sık tutulan alanlar: yüz, eller, kollar, bacaklar ve genital bölgedir.

Her yaşta görülebilen vitiligoya her yüz kişinin 1–2 sinde rastlanır. Hastaların yarısında 20 yaşından önce başlar.
Vitiligoda deri rengini meydana getiren hücrelerin kaybı ve derinin beyazlaşması söz konusudur. Birçok faktör üzerinde durulmakla birlikte hastalığın nedeni halen tam bilinmemektedir. Hastaların yüzde 30’unda, ailede vitiligosu olan biri bulunur.
Bazı mantar hastalıkları, ben türleri ve bazı deri hastalıkları da deride renk açılması yapabilir ve vitiligo ile karışabilirVücudun birkaç yerinde deri renginin beyazlaşması görülür. Koyu tenli kişilerde kolay fark edilebilir. Açık tenli kişiler ise özellikle yazın bronzlaşmanın ardından fark ederler. Hastalığın seyri ve şiddeti kişiden kişiye değişir. Vitiligolu alanlar çeşitli şekil ve büyüklükte olabilir. Yıllarca değişmeden kalabilir ya da bazen tüm vücudu etkileyebilir. Vitiligolu alandaki kıllar da beyazlaşabilir.
Sıkıntı, stres, ateşli hastalıklar ile çarpma ve güneş yanığı gibi nedenlerle meydana gelen deri travmaları hastalığın şiddetlenmesine ya da yeni vitiligo alanlarının oluşmasına neden olabilir.
sağlamaktır. Kremler, ultraviyole (ışık) tedavileri, bazı ağızdan alınan ilaçlar günümüzde en sık kullanılanlardır.Her tedavi, her hasta için uygun değildir. Hastanın yaşı, yaşam tarzı, vitiligonun tipi ve yaygınlığı, bulunduğu bölge, hastalığın aktivitesi, tedavinin yarar-zarar oranının bilinmesi tedavinin seçiminde etkilidir. Erken teşhis ve tedavi daha başarılıdır...
 
isveç şurubu eczanelerde satılıyo... ve bir çok hastalıkta kullanılabiliyo sadece vitiligoda değil..
 
Benim Kuzenimdede Var O şu An Dedox Diye Bir B12 Vitamin Iğnesi,
Antideprasan Ilaç,vitix Diye Bir Krem Kullaniyor 1 Ay Oldu Başlayali Ve Yeni Başlayan Yerler Kapanmaya Eskilerde Siyah çilleşmeye Başladi.ama Bu Hastalikta En önemli Olan Sinir Ve Stresten Uzak Durmak Sikintisiz Ve Rahat Bir Yaşam çok önemli.
Dr.kuzenime Vücudunu Yaralardan Uzak Tut,sir Yaptirma çünkü Yaraya Sebep Oluyor Oda Artmasina Sebep Oluyor,taki V.s Takma Vucudunu çizmesin Demiş.
 
Son düzenleme:
X