Benimde sütüm az ama sana şöyle soyliyim ilk bı kaç hafta bunu hiç dert etmedim bı damla bile gelse bizim için kâr gözüyle bakıyordum bide silikonla emiyordu cenesi güçlü değildi sütü getirene kadar yorulup bırakıyordu. Halada emerken zorlanıyoruz şekilden şekle giriyoruz. gittiğim doktor az kilo almış silikonu birak diyip emzirme danışmanına yönlendirdi hemşire göğsümü sikti süt çıksın diye basladi bana sütün çok az yetmiyor aşırı az kilo almış bilmem ne falan demeye.mama takviyesine başladık zaten veriyodum ama cogalttik yani. Sonra kaynanam başladı sütün dolup tasmasi lazımdı demeye. Ay ben bı taktım bı gogsumden tamamen kesildi. Çünkü sürekli sütüm yok sütüm gelmiyor kafasına soktular beni.
Sütüm yetmiyor deme. Ben şimdi süt veriyorum baktım doymadı mama hazırlıyorum bebeğimle konuşuyorum sütüm az gelmiş annecim ama cogalicak zamanla simdi birazda mama vericem sana sütüm yeterli olunca mamayı birakicaz diyorum. Hissettiğine anladığına eminim..
Bir sürü şey önerdiler ama ben şuan için su, kimyon çayı, reyhan şerbeti, tahin pekmez,marul ağırlıklı tuketebildim. Dereotu, rezene, helvada iyi geliyormuş. Emzirme öncesi masaj yapmaya çalış göğsüne sıcak su(duş) veya sıcak havlu uygulamakta iyi geliyor bunlarin haricinde dinlenmek ve uykuyu alabilmekte önemli ama bu kısım bana pek uymuyor tek baktığım için yapabildiğim kadarını yapmaya çalışıyorum. Bide çörekotu iyiymiş onu bı kere deneyebildim düzenli yapmaya calisicam sütü yaglandiriyormus en azından az gelse bile belki daha doyurucu olur diye düşünüyorum.
Dene yine yetmiyorsa doktor önerisi ile ekstra mama verirsin önemli olan elinden geleni yapıp ac bırakmamak.
Kusura bakma uzun oldu ama emzirme konusunda cok magdur oldum konunu görünce dayanamadim yazayım dedim.