Data tutma alışkanlığı kazanın öncelikle ve gerçekten güvendiğiniz çevrenizdeki kişilerin kullanmadığı bilmediğiniz değil hap, bitki, mantarmış vs almayın kullanmayın.
Data nasıl tutarsınız;
Birsürü app store de diyetler için programlar var indirin birini ve ne yemişseniz yazın. 1 hafta sonra bakın bakalım meyvenizi, sebzenizi ne kadar miktarlarda tüketmişsiniz. Açığınız neler, günlük neleri fazla neleri az alıyorsunuz.
Mesela ceviz, badem tüketin. Muhteşem kaynaklardır, ucuzdur, heryerde bulabilirsiniz.
Kuru üzüm, siyah üzüm tüketin kanınızı kuvvetlendirin.
Vücudunuzu yoran besinleri tanıyın. kimine pirinç inanılmaz zor hazım yaşatırken kimine bulgur bunu yaşatır. Hangisi sizde hazmetmekte sorunlu ona yoğunlaşın ve miktar düşürün.
Hormonlu olduğundan şüphelendiğiniz sebzeleri tüketmeyin, bunlar ciddi bağışıklığı baskılar ve sizi halsiz bırakır birikme sonucunda.
Şampuan, saç boyası seçimlerinize dikkat edin. Neden derseniz;
Özellikle saç boyalarındaki kimyasallar deri aracılığıyla kana karışır, minik miktarlardır ama siz her ay boyadığınızda saçınızı birikme fazla olur.
C vitamini içeren sebzeler, meyveleri sıkmadan yiyerek tüketin. Sıkıldığında çünkü posada bir çoğu kalır.
Ben mesela senede 2 kez bemiks c vitamini alıyorum. Bahar ve kış başlangıcında. Ekstra bir yükleme olsun istiyorum.
Çok ağır ilaçlar kullanmak zorunda kalmışsam eğer 20 gün isveç iksiri içiyorum günde 1 tatlı kaşığı. İçerisinde onlarca bitki vardır ve özellikle antibiyotik sonrası vücudun toparlanmasını hizlandırıyor