Silvişim bi'tanem emeklerine sağlık.. Yine her zamanki gibi özenlisin.. a.s.
Hangi konuyla ilgilendiğim malum.. "Kalça"
Kilomun 65'in altına inmesi aile bireylerince şiddetle yasaklandığı için, artık terazi yerine mezura kullanmaya başladım.. ;p
Burada kalçayla ilgili 4 hareket vermişsin. Dambılla yapılan hariç, hepsi de uyguladığım hareketler.. Bunlara ilave olarak, bisiklet ve titreşim makinesine girmemi de ekle.. Ama neredeyse sabitledim ölçümü.. Yani gören zayıflamak için değil de artık muhafaza etmek için spor yaptığımı düşünecek..)
Şimdi bunca yazıyı niye yazdım.. Son zamanlarda, sporla yakından ilgilenmen dikkatimi çekti. O yüzden sana sormak istedim. Belki bu konuya dair bir şeyler biliyorsundur..
Vücutta belli bir yağ kütlesi varken, kas çalıştırıcı hareketleri yapmak, yağın kasa dönüşmesini sağlarmış. Yani, sahip olduğun sevgili yağ kütlesini vücuttan atmıyorsun, aksine kas olarak yerini sabitliyorsun. Dolayısı ile de belli bir noktadan sonra, gerek strecthing, gerek kardiyo ve elbette ısınma ile desteklenmediği sürece kalıbımızı, ölçülerimizi koruyoruz.. (muş)
Şimdi.. son bir yıldır, her ay ölçülerim düzenli olarak azalmakla beraber, neredeyse son 3 aydır milim değişme yok.
Hareketlere alıştığımı ve vücudumun artık tepki göstermediğini düşünerek zaten 2 ayda bir hareket portföyümü (ay sanki yatırım portföyü) değiştiriyorum. Ama tık yok..
Bu konuya ilişkin bir bilgin var mı, diye merak ettim... Gitmeden bi'de sarmaş bırakayım.. Şeniz
Haklısın Silvişim.. Benim için de kafa karıştırıcı bir laf.. Söyleyeh spor hocası olmasa zaten hiç aldırış etmezdim.. Yıllar önce aile boyu spora giderken, ben aerobik yapmak istediğimi söyleyince, hoca şöyle bi'bakıp (nereye baktığını senin hayal gücüne bırakmak istiyorum) öncelikle yağları eritmemiz lazım, yoksa bunlar kasa dönüşür, hiç eritmezsiniz demişti.. Senin konu üzerine geliştirdiğin varsayım daha mantıklı geldi bana..öncelikle yağın kasa dönüşmesi ifadesini mantık olarak kabul etmediğimi söylemek istiyorum.yağ yağdır kas ta kas..
sen beni güldürdün Allah ta seni güldürsün püsküütüm :roflol: (mesajını dün gece okudum ama o kafayla yazmak istemedim ama gecenin yarısı bastım kahkahayı sırnaşık şey)3- Benim insanlardan oluşan bir gruba katılmam, hele hele onlarla öyle yakın ilişkiler içinde olmam falan teknik olarak mümkün değil. Eğer bi'gün gelip de köpekler pilates yaparlarsa kesin katılırım.. :roflol:
Silvişim.. Bayılıyorum cevaplarına.. Allah seni de güldürsün.. Hep beraber gülelim, gülmeye devam edelim..
Şimdi sıkı dur... Çünkü elimde olmayan nedenlerden ötürü(!) seni tekrar güldüreceğim.. Okumaya başladım mesajını.. diyorum ki neden Silvişim aerobikten bahsediyo ki.. Sonra bi'de ne göreyim.. Ben aerobik yazarsam barıl barıl, Silvişim de öyle cevap verir. Kocaman özürlerimi sunarak aerobik sözcüğünün, step ile değişmesini rica ediyorum. Lütfen kayıtlara geçsin hakim bey! :roflol:
Bütün tavsiyelerin için teşekkürler canım.. Ben var olan programıma 2 hareketi ekledim bugün.. Leg crul alet olmadan faydalı olmayacak gibi geldi. Pıtı pıtı yaptım çünkü..
Am squat öyle değil.. ağırlık olmadan aynı hareketi, ellerimi belime koyarak zaten her gün yapıyordum. (30 kez) Ağırlık olunca sanki merkez nokta kalçadan üst bacağa geçti gibi hissettim. Buradan.... kalçamdaki fazlalığın 5 kilo olduğu sonucunu çıkarttım. Dumbell lar 5 kilo olduğuna göre, ağırlık değişiyorsa demek ki ve hatta kalçamdaki yağ 5 kilodan da azmış.. Tamam.. bunu da kayıtlara alsınlar. yerimseniben
Yüzme.... :teytey: Benim bir yıldır kendime ödül olarak verme kararında olduğum yüzme... Hala o ödüle layık bulmuyorum kendimi. Malum sigaradan sonra kilo aldım az da olsa.. 65 otursun.. koşa koşa yüzmeye başlıyorum. O zaman zaten bitecek bu sıkıntılar Silvişim..
Verdiğin destek için minnettarım.. Şeniz
...istediğiniz hatlara en kısa zamanda sahip olmanızı dilerim.saygılar efenim a.s.
ya bişe sorayım bu da kayıtlara geçsin:)) bu aletlerin mi olması lazım nerden bulacağız ya evde yapabileceğimiz ve söylediğin ölçüler kadar fark edecek hareketler yok mu
goguslerım sarkık ve cok yumusak lutfen yardım edın
ya benim aslinda birkac sorum olucakti bana yardim ederseniz cok mutlu olurum.
ben 16 yasindayim ama 44 kilom var yani cok zayifim herturlu sey yaptim sismanlamak icin ama yine ayni simdi de egzersis yapmaya basladim cunku kas yapiyormus dediler ve yemek yedikten sonra 20-30 dakika yapmayi dusunuyorum ama bilmiyorum egzersiz yapmak beni daha fazla zayiflatmasin ? o yuzden sizi sormayi dusundum ne yapmaliyim ki olumlu sonuclara gelim? eger ki egzersiz yapmaliysam hangilerini ve kac gun kac dakika yapmaliyim? ve benim en buyuk sorunum kalcalarim ve bacaklarim kalcalarim cok dar veq hic jok :çok üzgünüm: veq bacaklarim da cok zayif yani bu sorunlar icin yardimci olun lutfen.
TESEKUREDERIM.