• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vücudumun her yerinde ince tüyler var

prenses_06

sağlık ver ya allah
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2012
46
1
16
Diğer
selamlar; 19 yaşıma girdiğimde 3 ay adet olmadım.doktora gittim.cildiye-kadın doğum ve endokrin.değerlerim 2 değer fazla çıktı.
d.kontrol hapı kullandım.(7 ay) daha sonra bıraktım.şimdi doğal yollarla adet görüyorum.

ama vücudumun her yerinde ince tüyler var.göbeğim-göğsüm-kollarımın bacaklarımın yukarısı.

ve tabiki çene.çene tüylerimden çok çok rahatsızım :(:(:(çok mu değil ama 3-4 tane siyah tüy var.ve ince tüyler var çenemde.

neden benim başıma geldi.çok ağlıyorum.utanıyorum insanların yüzüne bakamıyorum.hep saklamak istiyorum.
almayı düşünüyorum ama çenemdeki tüyler daha berbat olursa diye korkuyorum.

ne yapayım?çoğalırmı alsam? :( yada ilerde dökülürmü?hamile kaldığımda evlendiğimde felan :(:(:( çok utanıyorum...

bende tüysüz olmak isterdim...elim ayağım sağlam çok şükür ama bununla yaşamak çok zor :(:(

hangi deger fazla çikti? bendede 2 sene once prolaktin fazla çikti kollarim ve gobegimde tuyler olustu endokrinologum kan testi yaptirdi sonradan hersey duzeldi dedi ben tuylendim dedim o da oyle birsey yok kan testi iyi çikti dedi acabi psykolojikmi diye dusunuyorum ama bilmiyorum

hangi deger fazla çikti? bendede 2 sene once prolaktin fazla çikti kollarim ve gobegimde tuyler olustu endokrinologum kan testi yaptirdi sonradan hersey duzeldi dedi ben tuylendim dedim o da oyle birsey yok kan testi iyi çikti dedi acabi psykolojikmi diye dusunuyorum ama bilmiyorum

testestoron hormonu 2 değer yüksek çıktı sadece.diğerleri normal.

Canım benim üzülme başka dert vermesin rabbim.İmkanın varsa tüyler için epilasyona gidebilirsin.Doktorunu iyi seçtiysen özellikle üniversite devlet hastanelerini tercih et sıkıntı fazla olmaz.ilaç kullanımı ve dr a danışarak yapacağın ek yöntemlerle sorunsuz hayatın olur.Teyzemin kızı aynı durumdaydı şuan 45 yaşında evli çocuğu var eşi çok seviyor inanki gayet huzrlu epilasyona gidiyor .Tüylerini bazen sarartır ama o çoğaltabilir biraz yani hayatta daha acı olayları düşün canım kesin çözümler çıkar tıp gelişti gelişiyorda hayatını zindan etme stres yaparsan gözüne daha çok batar ters teper.

iple alsam çoğalırmı:( alan varmı iple çoğalıyormu?

sakın alma yuzunu asla bas edemezsın dıyım sana kuaforluk kursunada gıttım ala ala kıl koklerı sertlesıyo,adam sakalı gıbı oluyo zamanla benımde yuzumde tuyler var ben hafıften cakmakla yakıyorum memnunum en azından kokunden alıpta kudurtmuyorum baska caresı yok cunku

selamlar; 19 yaşıma girdiğimde 3 ay adet olmadım.doktora gittim.cildiye-kadın doğum ve endokrin.değerlerim 2 değer fazla çıktı.
d.kontrol hapı kullandım.(7 ay) daha sonra bıraktım.şimdi doğal yollarla adet görüyorum.

ama vücudumun her yerinde ince tüyler var.göbeğim-göğsüm-kollarımın bacaklarımın yukarısı.

ve tabiki çene.çene tüylerimden çok çok rahatsızım :(:(:(çok mu değil ama 3-4 tane siyah tüy var.ve ince tüyler var çenemde.

neden benim başıma geldi.çok ağlıyorum.utanıyorum insanların yüzüne bakamıyorum.hep saklamak istiyorum.

ne yapayım?çoğalırmı alsam? :( yada ilerde dökülürmü?hamile kaldığımda evlendiğimde felan :(:(:( çok utanıyorum...

bende tüysüz olmak isterdim...elim ayağım sağlam çok şükür ama bununla yaşamak çok zor :(:(

walla arkadas senınkısı dert degıl ya kusura bakma da.kıl bu ya olsa ne olur olmasa ne olur.hamıle kalsan cogalsa ne olacak hangı devırde yasıyoruz...

Cımbızla sakın alma setleşir. Şayet çenedekiler kalın siyah kıl şeklindeyse lazer epilasyonla kurtulabilirsin. Ama eğer ince ince tüy gibi ise bu kıllar lazer de çözüm olmuyor hatta kıl köklerinin tetikleyip koyulaşmasına ve çoğalmasına neden oluyor.( Bende aynen öyle oldu.)İnce tüyler şeklindeyse kuaförde sir ağdayla aldır, en azından tamamen yok olmasa bile bir ay çözüm olur ve de çoğalmaz.

Benimde her yanım tüylü canım :23: Alıştım ama eskiden çok kafaya takıyordum artık pek üzülmüyorum.Seneye iğneli epilasyon deniyeceğim kısmetse.Lazer yayıyor diye yaptırmayacağım.Bir de niye benim başıma geldi filan deme canım isyana girer.Kurtuluruz inşallah

canım ben de zamanında hormonal problemlerimden dolayı aynı senin durumundaydım aşırı derecede tüylenmiştim... ben de aynen senin gibi utanıyordum zaten o aralar ya senin yaşlarındaydım ya da senden 1-2 yaş küçüktüm... ileride evlenmek bile istemiyordum kocam tüylermi görecek benimle dalga geçicek diye... herkesten utanıyordum...ama sonra ne mi oldu?? çenemdeki tüyleri lazer yaptırttım ve o kadar başarılı oldu ki tamamen bitti artık...tek tük çıkıyor kuaföre kaşımı aldırmaya gittiğimde iple aldırtıveriyorum çenemdeki 1-2 kılı... çenene lazer yaptır sen de benim gibi...lazere maddi imkanın yoksa şimdilik sir ağda yaptırt ileride lazer yaptırtısın...vucudundaki tüylere gelince onlara da lazer yaptırt...şuanda teknoloji o kadar gelişti ki...zaten adetin de oluyormuş artık yeni tüy oluşumun olmaz sadece eski tüylerinden kurtulmak gerekecek...vucüt lazeri biraz pahalıya gelebilir maddi durumundan dolayı istersen vucuduna da sir ağdayla başlayıp ileride lazer yaptırtabilirsin...inan çok güç yetmicek rakamlar değil...çalışınca işe başladığında çok rahat karşılayabilirsin... ben Allaha şükür lazerle kurtuldum tüylerimden adetim düzene girdiği için de yeni tüy oluşumum yok...en güzeli de erkek arkadaşım benim çok tüysüz olduğumu düşünüyor olması... aslında lazer yaptığımı hormonal problemler yaşadığım için geçmişte tüy problemim olduğunu anlatmıştım ama o şuandaki halimi gördüğüm için geçmişteki halimi bilmediği için ben hep böyle tüysüzmüşüm gibi geliyor ona hatta bana sen ne kadar tüysüzsün diyo :)) canım wallahi bak inan bana senden daha kötüydü durumum ama allaha şükür düzeldim...yazın bikinimi de giyebiliyorum...eskiden rüya gibi gelirdi bikini giymek bana...

Ben şimdi seni yanlış yönlendirmek istemem ama kendi başımdan geçenleri anlatayım. Kıl problemi yüzünden kadın doğuma ben de başvurmuştum. Değerler falan filan derken bana da doğum kontrol hapı yazdılar ve altı ay kullandım. Bu haplar bendeki genetik yatkınlıkla birlikte derin ven trombozu adlı hastalığa sebebiyet verdiler. Bir buçuk senedir tedavi görüyorum, çok zor günlerim oldu. Bunları senden daha kötü durumda olanların olduğunu bil diye anlatıyorum, ki yıpratma kendini. Ve çene altı tüyleri bende de çok fazla. Ama benimkiler öyle üç dört tane de değildi hani ve çok fazla uzuyorlardı. Ben de çene altını komple almaya başladım iki senedir falan da alıyorum. Benimkiler artık eskisi kadar uzamıyorlar ve eskisi kadar siyah değiller. Ben sarışın olmama rağmen siyah çıkıyorlardı bir de... Her neyse. Haftada 1 kere almak yetiyor bana. Eğer çok rahatsızsan sen de al iğneli ya da lazer epilasyon yaptırıncaya kadar. Kollarını da alabilirsin, ben de düzenli olarak alıyorum kollarımı. En azından özgüvenin yerine gelir.

canımm arkadaşlar ne yazmış bakmadım ama üzülme . bende 19 yaşındayım ve beimde vücdmda tüyler var. takmıyorum ben incecikler . çenemde var benimde aynı seninki gibi alıyorum kalın siyah olanları . yanaklarımda da haif hafif var yarın bi estetik merkezine gidip sorcaktm zaten ne yapılabilir diye sana da bilgi veririm ama üzülme utancak bişey yok insanlık hali bu senin isteğinle olan bişey değil kötü bişey değil. üzülme ne olur =)

Allah başka dert vermesin.. bnm de her tarafım kıl tüy dolu... seni çok iyi anlıyorum..ben de çok dertliydim..üstelik senn yeni olmuş, ben kendimi bildim bileli öyle.. ergenlikten önce bile kollarım bacaklarım hep tüylüydü.. çorap giymeden etek giyemezdim, kısa kollu giyinmek istemezdim.. çok şükür çaresi var artık.. bacaklarımdakilerden lazerle kurtuldum.. ama yüzümde kollarımda pek işe yaramadı..üstelik yüzümde bırak azaltmayı, sadece çenemdeyken yanaklarıma da yayıldı.. iğneli epilasyon yaptıracağım onlara da.. çok moralim bozuluyor bazen düşününce, hatta erkek arkadaşımın yanındayken çok çekiniyordum acaba almadığım bi yer var mı yüzümde, görür mü vs diye, arada gördü de, ama o da sorun etmiyor.. hatta bnm üzüldüğümü görünce kızıyor bile, çaresiz değil ya diyor... Allah dermansız dert vermesin... hiiç sıkma canını..

canımm arkadaşlar ne yazmış bakmadım ama üzülme . bende 19 yaşındayım ve beimde vücdmda tüyler var. takmıyorum ben incecikler . çenemde var benimde aynı seninki gibi alıyorum kalın siyah olanları . yanaklarımda da haif hafif var yarın bi estetik merkezine gidip sorcaktm zaten ne yapılabilir diye sana da bilgi veririm ama üzülme utancak bişey yok insanlık hali bu senin isteğinle olan bişey değil kötü bişey değil. üzülme ne olur =)

yıllardır her yolu denemiş biri olarak söyleyeyim, sakın lazer yaptırma yüzüne..insanı bir şekilde ikna ediyorlar yok bu cihaz iyi, yok bu farklı diye.. hepsini denedim..lazer çare değil yüz için... ama bacak, koltukaltı, genital düşünürsen yaptır, onlarda işe yarıyor.. yüz için tek çare iğneli sanırım... sanırım diyorum çünkü daha bir seans gittim..

Canım ben de 1,5 yıl d.kontrol hapı kullandım bekarken. Ben de de sarı tüyler kararmıştı :43:

Jilet, ip, epilatör vs. sakın kullanma. Karınca yağı hikaye, hiç bir etkisi yok. Sir ağda bir miktar azaltıyor ama bitirmiyor.

Lazer iyi bir çözüm. Henüz tamamen kurtulamadım ama o kötü görüntüden kurtuldum. Tavsiye ederim

Back