Çocuk Hastalıkları Voiding sistoüretrografi-renal kortikal sintigrafi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

_KeLeBeK_

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2009
241
13
318
Merhaba arkadaşlar kızım 3 buçuk yaşında ve tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu geçirdik.ve şuan hala antibiyotik kullanmaya devam ediyoruz.doktorumuz ilaçlı sondalı filmleri bizden istedi. araştırmalarıma göre biraz zor acılı oluyor.biri yarım saat kadar sürüyormuş digeri kıssaymış.haftaya özel bir hastanede çektirmeyi düşünüyoruz.inş acısız sızısız ve sonuçlarımız da temiz çıkar .
benim sormak istediğim bizim gibi yaşayan oldumu neler yaptınız neler yaşadınız bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Canım ben de bu linkte anlattım yaşadıklarımı. Benim de sana bir sorum var. Biz şu an koruyucu antibiyotik kullanıyoruz ve ne zaman emzirmeye başlasam oğlum karın ağrısından kıvrım kıvrım kıvranıyor. Aynı şeyi yaşadınız mı antibiyotik kullanırken?

çok tşler.arkadaşlar.dün dmsa sintigrafisini çektirdik.çok şükür korktuğum gibi olmadı.sonuçları salı günü alıcağız inş.temiz çıkar da rahatlarız.
voding kaldı asıl ondan daha çok korkup endişeliniyorum..sondasıı nasıl takılcak canı yanıcak daha sonra psikolojisi bozulup altına kaçırcak mı daha bir sürü şey.çok hassas duygusal yavrum. bu aralar sürekli git gel doktora en sonunda da hastanede 4 gece kaldık ve kızım alt üst oldu.çok kötü günler geçirdik.kolları bacakları delik deşik oldu her bir kapı açılıp hemşire ablaları içeri girdikce ne olur abla gelme git diyordu.. şimdi her arabaya binip bir yerlere gidicek olsak anne iğneye hastaneye gitmiyoruz deme diyor ..Dün kendim hasta numarsı yapıp öyle götürdük.Rabbim tekrardan düşürmesin oralara ama oralarsız da etmesin.çocuklar hasta olunca çok kötü oluyor.Rabbim dertsiz dermansız bir hastalık vermesin kimselere..AMıN.

canım ben de bu linkte anlattım yaşadıklarımı. Benim de sana bir sorum var. Biz şu an koruyucu antibiyotik kullanıyoruz ve ne zaman emzirmeye başlasam oğlum karın ağrısından kıvrım kıvrım kıvranıyor. Aynı şeyi yaşadınız mı antibiyotik kullanırken?

canım çok geçmiş olsun sizede..benim iki kızım var.hasta olan büyük kızım.o yüzden bilemiycem.doktoruna bir sorsan iyi olur.

Tamam canım teşekkürler. Size de geçmiş olsun. ınşallah sonuçlar temiz çıkar. Doktorun söylediği evet karın ağrısı yapar. Ama ne çektiğimizi bir biz biliyoruz. :(

malesef sonuçlarımız temiz çıkmadı arkadaşlar.iki günden beri canım çok sıkkın moralim çok bozuk..sağ böbrek 2 .derece.. sol böbrek 3.derece kaçak olduğu saptandı.doktorumuz nefroloji bölümüne yönlendirdi.takip altına alınması gerektiğini söyledi.şimdi araştırma aşamasındayız.tavsiye edebilceğiniz iyi bir doktor varmı.prof.olursa daha iyi olur..
Rabbim bu mubarek ay günlerinin hürmetine tüm yavrularımıza şifa versin inşallah..

işin kötüsü genetik olabiliyormuş.kardeşlerde'de % 30 olabiliyormuş.kardeşlerde incelemeden geçmeliymiş.:((

Kelebek kızının son durumu nedir? hangi aşamalardan geçtiniz bilgilendirir misin lütfen ?
bizde benzer durumdayız malesef :(

merhaba canım.
özelden yazdım ama burdan da paylaşayım.
araştırıken başka arkadaşlar da faydalansın..
kızım geçen sene ocak ayında ameliyat oldu.ilk önce kapalı daha sonra açık ameliyata döndü.doktor ameliyata girmeden önce ilk önce kapalı deneyicem ummadığım gibi olursa açık ameliyata dönebilirim dedi.öylede oldu..ameliyatı çok iyi geçdiğini bir sene sonra voidingle bakılıyormuş kapanıp kapanmadığına ama ben gerek duymuyorum dedi çok iyi geçdi % yüz kapandı dedi..şimdi sağlık durumu iyi 2 ayda bir idrar tetiki ve kültür yaptırıyoruz temiz çıkıyor.koruyucu ilaç da kullanmıyoruz .6 ayda bir kontollere gidiyoruz.küçük kızımda araştırmlardan geçdi şükür onda kaçak çıkmadı.
sormak istediğin şeyler olursa burdayım ben.
Rabbim tüm hastalara acil şifalar versin.

malesef sonuçlarımız temiz çıkmadı arkadaşlar.iki günden beri canım çok sıkkın moralim çok bozuk..sağ böbrek 2 .derece.. sol böbrek 3.derece kaçak olduğu saptandı.doktorumuz nefroloji bölümüne yönlendirdi.takip altına alınması gerektiğini söyledi.şimdi araştırma aşamasındayız.tavsiye edebilceğiniz iyi bir doktor varmı.prof.olursa daha iyi olur..
Rabbim bu mubarek ay günlerinin hürmetine tüm yavrularımıza şifa versin inşallah..

Canım çok geçmiş olsun.Benim kızımda da aynen 2. ve 3. derece reflü var. Koruyucu antibiyotik kullanıyoruz.Üzücü bir durum gerçekten ama allah daha büyük dertler vermesin inşallah. Siz hangi şehirdesiniz?

Canım çok geçmiş olsun.Benim kızımda da aynen 2. ve 3. derece reflü var. Koruyucu antibiyotik kullanıyoruz.Üzücü bir durum gerçekten ama allah daha büyük dertler vermesin inşallah. Siz hangi şehirdesiniz?

Canım ben de bu linkte anlattım yaşadıklarımı. Benim de sana bir sorum var. Biz şu an koruyucu antibiyotik kullanıyoruz ve ne zaman emzirmeye başlasam oğlum karın ağrısından kıvrım kıvrım kıvranıyor. Aynı şeyi yaşadınız mı antibiyotik kullanırken?
m
Merhaba chitlembiq.
Daha önce özelden de konuşmuştuk.Benim kızımda da reflü var bizde koruyucu antibiyotik kullanıyoruz.Ben karın ağrısı hissetmedim kızımda ama bazı kakaları biraz sulu gibi oluyor. Antibiyotik bağırsak florasını biraz etkiliyor sanırım.Karın ağrısı da yapabilir.Ama bence sadece emerken bunu yapıyorsa memeyi bırakmak istediğin de olabilir. Benim kızım memeyi kendiliğinden bıraktı.Son zamanlarında emerken kıvranır gibi sinirli hareketler yapıyordu,ben de acaba karnı mı ağrıyor diye düşünmüştüm ama memeye sinirlendiği için öyle huzursuz hareketler yapıyormuş meğer.
Sizneler yaptınız bu arada, tekrar voiding çektirdinizmi? Bizim aralık ayında ilaca başlayalı 1 yıl olacak o zaman kontrole götürücem.Aralarda ben hiç götürmedim doktora,yalnız her ay idrar verdim.SAnırım ilk yılı dolunca voiding isterler. Siz Başkente gidiyordunuz sanırım, oraya devam ediyormusunuz.Ben hala kafama göre bir doktor bulamadım.

emi kelebekin kızı şükür iyi suanda yazmıs ya zaten son msjında.acık ameliyat olmus onlar.sizede geçmiş olsun canım.
Kelebekcim bende burdan haber vereyim,bugun voiding sonucunu aldık ama dr randevumuz yarın
2 böbrekte 3. derece idi suanda sadece sag böbrekte 1.derece kalmıs kapalı operasyondan sonra.
Nispeten rahatladım bakalım bu 1.derece için ne diyecekler napacaklar bilmiyorum hayırlısı insallah :(

Back