Vize pasaport bilet

summer00

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2014
645
532
103
Merhaba

Eşimle y.dışına çıkacağız
Benim biletim yeni soyadimla
Pasaport ve kimligim eski soyadimla evleneli 8ay oldu. Sizce bu şekilde ucabilir miyim
Ilk ay yalniz çıktım ama biletim de eski soyadimlaydi

Yasayan var mi
Birde benim daha onceden schengen im old için vukuatli nufus kayit örneği istenmiyor
Ama esimden isteniyor orada belli olacak evlendigim bu da işleri zora sokar mi
Zaten çok az zamanim var evrak teslimi için gecikmisim ne yapabilirim

Ben ilk evlendiğimde pasaport ta kızlık soy ismim, biletimde yenisi vardı sorun cıkmamıştı yurtdışına uçmuştum evlilik cüzdanım yanımdaydı. Ama tek fark benim oturumum yurtdışında zaten o yüzden mi sıkıntı olmadı bilmiyorum. Bence bilir kişilere danışın

Ilk biray içinde mi oldu peki

ben ucak bileti rezwrvasyonu yapıyorum canım.kesıldıkten sonra ısım değiştiremezsin yanına evlılık cuzdanı kımlık alırsan sorun olmayabılır ama kucuk bır ıhtımal sorun cıkarabılırler. ara not gırsınler thy

Sorun olmaz.Yanına evlilik cüzdanını mutlaka al.

Evlilik cüzdanınız yanınızda olduğu sürece sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Bu şekilde çıkış yaptım ama ilk 1 ay içindeydi.
8ay geçmesi sıkıntı olabileceğini düşündürmüyor değil.

Ben de çıktım zaten evli bekar onları ilgilendirmiyor kişi olarak inceliyorlar diye eski soyadimla almistim bileti simdi yenisi ile alındı degistiremedim

Ben de çıktım zaten evli bekar onları ilgilendirmiyor kişi olarak inceliyorlar diye eski soyadimla almistim bileti simdi yenisi ile alındı degistiremedim
Yurt dışından çok, Tr çıkınızda sorun olabilir.
Çünkü yanlış bilmiyorsam evlendikten bir müddet sonra Tc kimliğini değiştirmek gerekiyor, belirli bir para cezası yasal düzenleme gibi bir şey vardı yanılmıyorsam.
Yurt dışında bilette isim olayına hiç dikkat bile etmiyorlar.
Benimki yanlış yazılmıştı, farkedilmedi.

Yasal olarak evlendikten sonra maksimum 3 ay içerisinde nüfus ve pasaportunuzu yenilemeniz zorunludur.
Bu şekilde uçmanızda problem yaşama ihtimaliniz sınır kapısında kalma ihtimaliniz olabilir.
Bu işlerle uğraşan biri olarak ya vaktiniz varsa bütün işlemlerinizi tamamlayın ve yeni pasaport çıkartın.
Ya da yurtdışı seyahatinizi erteleyerek bütün işlemleri tamamladıktan sonra tekrar yurtdışı planı yapın.
Benden söylemesi...

aynı şeylerı yasadım bende nikahım düğünde kıyıldı balayı için pasaport ve bileti evlenmeden önceki soyadımla aldım kimliğimide değiştirmeden gidip geldik 6 ay sonra tekrar yurtdısına çıktıgımda pasaportumu ve kimliğimi eşimin soyadıyla değiştirdim müsemma gösteriliyor diye biliyorum ama 8 ay çok uzun bir zaman kimliğinizi ve pasaportunuzu değiştirmelisiniz çok kısa bi zamanda halledersiniz zaten

Pasaportla aynı olması gerekiyor diye biliyorum. Sorun çıkarırlar mı çıkarmazlar mı bilemem ama ben kendimi bu riske atmamak için hemen değiştirdim güncel hale getirdim. Bence thy ye sorun hemen

Yok malesef yetişmiyor (
Esimde güvenlikte takılma riskini göze almak istemedi biletler yanacak ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…