Vıyanada hemsırelık okulu hakkında bılgı

BITANEMCE

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2007
149
0
Slm kızlar ben dün hemsırelık okulunda bır basvuruda bulundum ve bana bır tarıh verdıler ve benı sınava alacaklar sızden rıcaam hemsırelık okuluna basvuran ve sınava gıren varsa bana yardım ederlerse cok sevınırım sınavdan bıraz korkuyorum cünkü ne sorular gelecegını bılmedıgım ıcın bıraz teredütteyım sınavdan bır kac bılgı verırsenız cok sevınırım yardımlarınız ıcıın sımdıden cok tesekkürler.

Aa canim ne güzel, böyle kendini gelistirmeye calisanlari hep takdir ediyorum.
Insallah sinavida basarirsin. Benim bir bilgim yok maalesef bu sinav konusunda, insallah birileri yazar.
Sevgiler

tesekürler ceydacim ama bakalimm hayirlisi neyse oo olsun??

sende ne var ne yokk ne yaptin uniyi baslicanmi marta??hangi bölume gitceksin??

liseyi türkiyedemi yapmistin?valahi cesretine hayranim!!

Evet tabiki hayirlisi olsun. Evt basliycam insallah, Subatta tam kayitlari bitiricem iste. Bilgisayar bölümünde okuyacagim. Ben Türkiye'de okudum liseyi. Türkiye'de sartlar daha zor burada Üni sinavi yok en azindan, bence bunun degerini bilmiyorlar burada. Matura yapmak bile acayip zor birseymis gibi hep öyle yansiyor bana etraftan, ben diplomami alirken hic ekstra caba harcamadim okuldaki dinledikleriyle bile insan bunu yapabilirki. Esime sordugumda mesela neden okumadin diye, diplomasi bile yok cünkü "kimse yönlendirmedi, bende pek istemedim"..vs. diyor.
Viyana'da egitim kaliteli bence, Üniversitelere cok ögrenci geliyor diger ülkelerden.

Hu huu diger arkadaslar özellikle genc olanlar bence mutlaka bir meslek sahibi olmali!
Haydi gelin birlikte giriselim bu okul yoluna :)

Tabii aile ve es destegi önemli bu konuda!
Esim evlenirken bana söz vermisti okutacagim seni diye, onunla evlendigim icin zaten Türkiye`den okumadan geldim :) Gerci biraz gec kaldik ama 6-7 sene oldu geleli Viyana'ya ancak firsat oldu diyeyim, kizimda 2 bucuk yasinda büyüdü biraz sayilir:)

Senin oglusun nasil? Bulussak ilkbaharda ne iyi olur :)

cok güzel yapmisin okumayi secmekle tebrik ediyorum seni!!

esimde lise mezunu buraya geldiginde okulmasi icin cok israr etim ama onunda istegi kalmamis ne yapalim!!

beni oglumda 2 yasina basacak 4 subata, bende agustos,a kadar karenzdeyim daha,
ek olara billa da haftada 10 saat ise gidiyorum,

bakalim hayirlisi bekliyoruz zaman bize ne gösterecek!!

slm bitanemce senin icin cok sevindim cnm hayirlisi olsun bana bu konuda bilgi anlatirsan cok sevinirim bende hemsire olmayi cok istiyodum ama burda nasil yapiylir bilmyiorum diploma lazimmi nasil bassvuruyosun almancami sinavlar anlatirsan cok sevinirim cnm

bayagi zor bir sinavi var benim bildigim kadariyla...
yani iq testine benzer sorular soruluyor diye anlatiliyordu arkadaslarim...
ben yine arkadaslara sorup sana iletirim canim...
dilerim basarirsin canim...

Dilekcim sende hayalinse bitanemceyle birlikte adim at belki devami gelir denemekten zarar cikmaz. Almancadir tabi sinav ve ögrenimler.

Bitanemce esler biraz gevsek bu konuda kolayina kaciyorlar :)
Esim gene benim destegimle Elektrik Ausbildunguna basladi ama tam bitiremedi, sonrada Wiener Liniende Ausbildung yapti ve basardi, simdi calisiyor Tranvay sürüyor bazen, bazende tamir kisminda yahut tranvaylari düzenleme..vs. garajda calisiyor. Ama devlete bagli calismasi cok iyi bence, hem maasida iyi.
Ben elimden geleni yaptim esime, onada sira bende simdi diyorum :)
Oglunun dogumgününe az kalmis, simdiden kutluyorum nice nice güzel senelere :)
Bos durmuyormussun bir yandan, aktifsin ne güzel.
Bende kursa gidiyorum AMS'ten Üni baslayinca AMS le isim kalmayacak nasilsa.

Hemsirelik icin vaktim olursa arastirabilirim senin icin, biraz hastayimda kisa bir ugradim simdi.
Feci grip oldum, kurstakilerin yarisi gripti zaten banada gecti.

Iyi haftasonlari

bayagi zor bir sinavi var benim bildigim kadariyla...
yani iq testine benzer sorular soruluyor diye anlatiliyordu arkadaslarim...
ben yine arkadaslara sorup sana iletirim canim...
dilerim basarirsin canim...

evet cok zor bir sinavmis heleki bizim ikinci dilimiz almanca olunca daha zor olcak

ama bir sorarsan ccccokkk sevinirimmma.s.

Bitanemce biraz arastirdim simdi senin icin bulduklarimi kopyaliyorum asagiya.
Öncelikle öneri bir kitap sinava hazirlik icin : Eine Buchempfehlung meinerseits: Testtraining 2000plus von Hesse/Schrader. Dort werden alle gängigen Bereiche einer Aufnahmeprüfung bzw. eines Einstellungstests behandelt. (z.B. Figurenreihen, Sprachgefühl, Schlußfolgerungen, Sprachstile,.....)

Soweit ich mich erinnere hatte ich einen IQ-Test mit Fragen zum Allgemeinwissen, logisch denken, rechnen... und ein Diktat mit vielen Fremdwörtern

einen Aufsatz über ein Thema schreiben 2 Seiten in 30 min

multiple choice test mit fragen übers allgemeinwissen und auch klassische iq-test aufgaben

Birkac kisi böyle yorumlarini yazmislar kendileri girenler yahut tanidiklari.
Yani mantik sorulari soracaklari kesin. Gene birseyler bulursam yazarim.

ceydacim canim cok tesekürler bunlarin hepsni buldum,tek sayfa atlamadim ve 1 haftadir iq testlerni cözmeye calisiyorum,simdilik böyle hazirlaniyorum.

sinavi basaramasam karenzden sonra amsye gitcem orda 1-2 senelik bir kurz buldum bfi de yapiyorsun!!!kafaya taktim yaa yapcam ya yapcam

Cok güzel böyle kararli olman, eminim bu kararda devam edersen birgün seni hemsire olarak görücez insallah :)
Calismalarinda kolayliklar, Allah zihin acikligi versin !

canimm sinav bügün du ve superdi

cok komik ve kolay sorular vardi 2 saat sürdu
1.saat yazili (malesef son 5-6 soruyu dolduramadim saat yetmedi onlarda önemli sorulardi "niye hemsire olmak istiyorsun" gibi sorulara yetisemedim senağlama
2.saat da bilgisayardaydi

2-3 hafta sonra cevap gelcek gecersem sözlu sinav olcak ama bakalim hayirlisi neyse oo olsun

ama yilmam seneye bidaha girerim hem oglum biraz daha büyümüs olur:teytey:

ALLAHIMA CCOOKKKK SÜKÜRRR YAZILI SINAVI GECTIMMM:teytey::teytey::teytey:

CEYDACIM 2 CI SINAVIMDA MARTIN 4 DUNDE SINAV 3-4 SAAT SURUYORMUS;MOREL VERDIGIN ICIN TESEKÜRLERR; SENDEN BIRAZ CESARET ALAMIM VALAHI SANADA MASALLAH ;INSALLAH SENDE BASIRIYLA UNI YI BITIRIRSINNa.s.a.s.

Son düzenleme:
Bitanemce cok sevindim senin adina, hadi bakalim devamida gelir insallah!
Ben ögrenmek isteyen herkesin yanindayim :KK66:
Tesekkürler güzel dileklerin icin,sevgiler.

Yarın 2 sınavım var sözu sınav olcam bunudaa gecersem allah ızınıyle mayısda belı olcak 9 ayda okul baslıyor

ne olur dua edın hayırlısıyla olsunn

bitanemce insallah basarirsin canim iste yeterki illa basarirsin yani ALLAH yardim eder cnm,

tamda benim kafama takilan bi konu olmus bu iyikide acmissin tsklr simdi bende bilgisayar programcisi olarak staj yapiyorum'da bundan sonrada hemsirelik okuluna gitmeyi düsünüyordum ama isyeridneki bi arkadasin arkadasi gidiyormus biraz bilgi edindimde ondan dedigine göre erkeklerin bakiminida yapiliyomus yatalak felan olanlarin (yanlis anlasilmasinda ben dini acidan dolayi diyorum) ben bu yüzden geri vazgecmeyi düsünüyorum sen sinavlarda basladigina göre bu konuda bi bilgin varmi acaba yardimci olursan sevinirim

X