viyana teknik üniversitesi

E

EU1

Ziyaretçi
MERHABA ARKADAŞLAR..

VİYANA TEKNİK ÜNV MİMARLIK FAKULTESİNDEN KABUL ALDIM VE BUGÜN VİZE İÇİN EVRAKLARIMI TESLİM ETTİM KONSOLOSLUĞA..FAKAT ALDIĞIM KARARDAN ÇOK TEDİRGİNİM..OKULUN ÇOK ZOR OLDUĞUNU BİTİREBİLENİN ÇOK AZ OLDUĞUNU VE VİYANA DA TÜRK ÖĞRENCİLERİN SEVİLMEDİĞİNİ FARKLI DAVRANILDIĞINI AYRICA ALMANCANINDA ÖĞRENİLEMEDİĞİNİ ÇOK DUYDUM BUNLAR BENİ KORKUTUYOR..ŞUAN A1 SEVİYESİ ALMANCA KURSUNA DEVAM EDİYORUM VİZEM GELENE KADAR KENDİNİ AZ ÇOK TANITABİLECEK KADAR ALMANCAM OLUCAK SANIRIM..SİZDEN ORADA YAŞAYN VE BİLENLER OLARAK YORUM BEKLİYORUM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..a.s.

selam destina
öncelikle tebrik ederim
evet viyanada üniversite sistemi oldukça farklı ve alışmasıda zordur.burda yasayan avusturyalıların bile bocalama dönemi oluyor.okul ve almanca egitimi hakkındaki önyargıların yanlış diyebilirim.almancayı öğrenmekve buraya adaptaolmak senin çabana baglı.ne istedigini biliyorsan buradan mümkün oldugunca faydalanmayı saglamalısın.türkiyede hangi okulubitirdin neden viyanayı tercih ettin .eger burada tanıdıkların varsa onlardanda bilgi alabilirsin
istersen daha detaylı bilgi almak için seni yönlendirebilecegim birilerini tavsiye edebilirim.
tekrar tebrikler ve başarılar

öncelikle çok teşk. ederim canım a.s. uzun zamandır giremiyordum o yüzden geç oldu biraz:) mesleğini eğitiminin verildiği en ii okulda öğrenmek isteyen bir mimar adayı olduğum için viyana teknik ünv.tercih ettim..burda selçuk ünv. kazandım ama kayıt yaptırmadım orada başlamak için.temel olarak iyiyim diyebilirim fakat dediğim gibi almancam hiç yok kursa gidiyorum şuanda ve öğretilenlerde çok iiyim ama daha başlangıç tabiki ve orada ünv eğitimin daha farklı yapıldığını birinci sınıftan itibaren alan derslerinin verildiğini öğrendim.zaten başlamadan önce darstellende geometrie(tasarı geometri) dersinden sınava girme zorunluluğu var bildi edinmek istersen yardımcı olabilirim demişsin çok teşk. ederim buna çok sevinirim..:eek:

merhaba
yazılarından anladığım kadarıyla yurtdışına ilk çıkışın olacak.eğerr böyleyse yaşadığın dezavantajları avantaja çevirmek için çok çalışman gerekecek.ilk olarak okulakayıt yaptırdıktan sonra dil için yeterlilik sınavına gireceksin.bu sınav sonucuna göre ya okullun dil kursuna gideceksin yada okula baslayacaksın.türkiyedeki kursun henüz baslangıç seviyesi
okul içingereken seviye f olmalı bu da en az bir sene kursa gitmen gerektiği.
işin doğrusu burda okuyanların kimi halinden memnun olsada çoğu için pişmanlık ve sıkıntı içinde geçiyor.yaşadıkça daha iyi anlayacağın durumlar olacaktır.su anda herseyi anlatmaya çalışmam kafanı karıstırabilir ancak sunu diyebilirimki okumak ve başarmak konusundaki azimliysen sıkıntılarını aşman kolay olacaktır.
yardımcı olabildim mi bilmiyorum nacizane fikirlerimi paylastım.
başarılar ve kolay gelsin

Destina merhaba,
Bence azimli biriysen herseyi yapabilirsin! Benim bir arkadasimda Türkiye'den geldi ve gecen yil bitirdi, simdi Master yapmayi planliyor. Ama Mimarlik degil onun alani Informatik.
Bende Viyana Teknige basvurdum daha kabulum gelmedi ama ben zaten burada yasiyorum evlilik nedeniyle geldim ve bir cocugum oldu yinede Üniversiteyi okuyamadigim icin hep icimde kalmisti,o yönden devam etmeye karar verdim gittigi yere kadar. Almancan daha en baslangic seviyedeymis, buraya gelince eminim bir kusa gidersin bir süre.
Benim almancam yeterli diye düsünüyorum bakalim orta seviyede biliyorum (5-6 yildir buradayim).

Insallah zorluklarla karsilasmazsin! Burada cok Türk ögrenci var hemde Viyana Teknik hakkinda duydumki diger üniversitelerden daha iyiymis arkadas ortami ve yardimlasma, grup seklinde ders calisilirmis ögrenciler arasinda yardimlasma iyiymis, o yönden yalniz kalmayacagina emin ol!

Simdilik bu kadar sevgiler.

UZUN ZAMANDIR GİREMİYORDUM GEÇ CEVAP VERDİĞİM İÇİN ÇOK ÖZÜR DİLERİM..

DESTEĞİNİZ VE YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.. SİZİDE AZMİNİZDEN DOLAYI KUTLARIM UMARIM İSTEDİĞİNİZ BÖLÜMDE BAŞARILI OLURSUNUZ..BAKALIM HAYIRLISIYLA VİZE ALALIM DA İNŞALLLAH SONRA VAR GÜCÜMLE ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAĞIM..

TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİMa.s.

bende öncelikle tebrik ederim..
Viyana Teknik Üniversitesinde okuyan cok Türk ögrenci var,ama bunlarin büyük bir bölümü Informatik (Bilgisayar Mühendisligi) okuyor ve bu bölümden mezun olan cok kisi var.
Sanirim mimarlik bölümünde okuyan Türk ögreci sayisi az.
simdiden size basarilar diliyorum..

merhaba viyana teknik universitesi diger universitelere gore daha basit ablam wirtschaft uni daha zor wirtschaft uniye giden bir cok arkadasi teknik uniye gecis yaptilar dil problemine gelince calisan ogreniyor :)

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim çok sık giremiyorum netea.s.
şuan vize bekliyorum 55 gün oldu hala konsolosluktan haber yok bakalım hayırlısı..
kocaman öpüyorum hepinizi:1hug:

insallah vizenide kisa zaman icinde alirsin. Bu arada benimde kabülüm geldi Mart'ta kismetse Informatik bölümüne baslayacagim ins :)

canım çok sevindim inşallah hayırlı olur senin için ama çok güzel bir bölüm tebrik ederim seni:) benimde vizem onaylanmış istanbuldan haber bekliyorum:)):sm_cool:

merhaba

Vizenin çıkmasına çok sevindim.Benimde iki kardeşım viyana tekinik de mimarlık okuyacaklar.Onların da vizeleri bugün çıktı.Muhtemelen orada tanışırsınız :))
Bol şans diliyorum

meraba arkadaşlar..ben viyana teknik üniversitesine başvurdum mimarlık bölümü için kabulümü bekliyorum muhtemelen 2010da gitcem.yalnız benim orda mimarlık okumuş ya da okuyan arkadaşlara ihtiyacım çok var.sorunum şu..ben küçüklüğümden beri mimar ya da müh.olmak istiyodum özel ilgim olduğundan değil düşündüğümde içime sindirdiğim için.şimdi başvurdum korkmaya başladım zaten mimarlık zor almanca olcak tamam bi şekilde göze alıyorum ama bitiren çok az diyolar gözüm korktu açıkcası ayrıca mimarlık için kolay algılama hayal gücü gibi unsurların olması gerekiyomuş.inanın bende var mı onu bile bilmiyorum biraz sıkıştım diyebilirim özel bi yetenek şart mı insan isterse ve çalışırsa iyi bir mimar olamaz mı??yardımınıza ihiyacım var yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler..

ya bende viyana üniversitesine gitmek istiyorum bu yıl giricem sınava herhangi bi okulda piskoloji yazıp eğitimime orda devam etmek istiorum ancak tek bi korkum var piskoloji tıp vs mühendislik bölümlerinin bölümlere özel sınavları varmış mesela piskoloji bölümü özel bir felsefe sınavıyla alıyormuş öğrencilerini
acaba sadece felsefe sınavı mı yoksa içinde mantık vb sorularda var mı sınavaı geçemezsem geri mi dönem zorunda kalıcam :KK43: .. gerçekten bu durum aklımı çok karıştırdı bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa bana ışık tutabilir mi ?

mrb dheniss.. bnm yakın bir arkdaşım türkiyede mimarlık okuyor aslında pek yetenekli olmadığını kendiside söylüyor ama hocaları her zaman biraz yaratıcıysan ve çok çalışırsan başarırsın diyormuş ve aklında bulunsun bu kız arkdaşım benim viyanada okuma düşüncemi duyduğnda ailemin durumu olsa bir bir an olsun düşünmem viyanada okurdum mimarlık okumak için italya veya viyanadan daha iyi yerler düşünemiyorum demişti .. hatta biraz üzülmüştü kendisi için .. bence çok güzel bir yoldasın sakın cayma eğer eşitağırlık öğrencisi olmasam bir an olsun düşünmez bende senin gibi yapardım :KK70:

öncelikle merhaba ben suanda viyana teknik ünv.gitmek için hazrlık yapıyr mimarlık okumak istiyorum ama biraz endişeliym bölüm cok zor mu herseyden önemlisi cok fazla masraflı olur mu??

evet melda almancanizin en az B eins olmasi lazim oda zaman aliyor...ben gecen sene gittim kursa A 1 i aldim 9.ayda tekrar basliyorum bakalim A2 yapabilecegimmi yapamazsamda almancami pekistiririm sen almancayi ne kadar surede cozdun almanca olmada universite okunmaz bilmiyorum ama okuyabilenlerde oluyormu zor ben okumuyorum cocuklarim var evlenip geldim ilerletmek istiyorum insanin kendine guveni geliyor

herkese saygılar ve selamlar . arkadaşlar viyana üniversitene giden arkadaşlar özellikle . yardımlarınıza ihtiyacım var . liütfen beni aydınlatır mısınız. ? arkadaşlar eğer size yük olmazsa bir kaç sorum olacak .

1. internet sitelerinde , danışmanlık sitelerinde bas bas bağırıyorlar viyanaya götürüyoruz felan .tonlarca para istiyorlar . buradaki birçok arkadaşta kabulünün geldiğini söylüyor. Arkadaşlar biliyoruz ki bu üniversiteler dünya'nın en prestijli üniversitelerinden.öyle her önüne geleni kapıdan almıyor .peki bu üniversitelerin öğrenci adaylarından beklentileri nelerdir ? yüksek öss puanı mı ? yüksek diploma notu mu ? nedir ? kabulu gelen arkadaşlara soruyorum liploma notunuz mu yüksek ? öss de çok mu başarılısınız ? o kadar danışmanlık şirketiyle konuştum hiçbiri net cevap vermedi. artık hayallerle oynamak istiyorum. yıllardır hayalimdi bu . eğer bu kız arkadaşınıza yardımcı olursanız çok sevinirim. umarım kendimi iyi ifade edebilmişimdir. yok adaptasyon sorunuymuş,ordakiler beni seviyor , sevmiyormuş,umrumda değil.ben oraya okumaya gidiyorum.sadece ce sadece düşündüğüm kabul kısmı.. TEŞEKKÜRLER...

mesajıma cevap verdiğin için ne kadar mutlu oldum bilemezsin .inan senin bu sitede olman ve gerektiğinde sorulara cevap vermen bizim için bulunmaz bir veliniğmet.inan herkes yanlış bilgi kurbanı.forumlara baktığımda çok kişi evraklar yüzünden red almış.her kafadan bir ses çıkıyor.şuan acelesi yok ama evraklar konusundada beni tam aydınlatır ve irtibatı kesmezsen ömür boyu sana duacı olurum . şimdiden Allah razı olsun. inşallah herşey gönlünce olur.opuyorumnanaktan

X