Vitiligo Rahatsızlığından Dolayı Puva Tedavisi Olan Var mı?

endoplazmikbirhatunum

Çok sevioooo
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2009
84
1
86
İçel Mersin
Bende 8 yıldan beri Vitiligo hastasıyım Puva tedavisi gördüm bir süre ama okul yüzünden bırakmak zorunda kaldım. Tedavi gördüğüm süre içinde beyaz lekeler kızarmaya başlamıştı. Şimdi yine başlamak istiyorum ama ailem izin vermiyor birçok yan etkisi olduğu için. Peki sizlerden Puva tedavisi olup yararını gören oldumu?

Enistemin nerdeyse 10 senedir vitiligo hastaligi var, ona simdiye kadar ilac tavsiye etmisti doktorlar.
Ama Puva-tedavisini ilk sende duydum canim.
Nasil bir olay anlatirmisin?
Birde fazla günese cikmamasini tavsiye etmisti cildiyeciler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Puva Tedavisi Diğer adıyla Işın tedavisi diyorlar her hastanede yok bu tedaviden belirli hastanelerde var. En etkili yöntem bu aslında ama yan etkileri erken kırışıklığa yol açması ve en önemlisi cilt kanseri riski olması. Çünkü sürekli bir ışına maruz kalıyorsun.Aşağıda resimde de var nasıl bir şey olduğu.

Tesekkür ederim canim, enisteme söylerim bakaklim onada yararmi diye.
Birde stressden uzak kalmaniz lazimmis.
Yinede hep söylerim enisteme, sanada söyliyeyim, Allah baska agir seyler vermesin.
Inan bana her insanin kendine göre bir hastaligi var, bende senelerce hep sivilcelerle ugrasdim.
Gecmis olsun.

VİTİLİGO TEDAVİSİNDE MİKROGREFT

Vitiligo, normal deri görünümünde, pigment kaybı nedeniyle düzensiz beyaz alanların bulunduğu bir deri durumudur.

Genelde edinilmiş bir durum olarak görülen vitiligo, herhangi bir yaşta ortaya çıkabilir. Ancak, belirli genetik özelliklere sahip ailelerde hastalığa yatkınlık görülmektedir. Kontrasta bağlı olaraki koyu tenli kişilerde daha belirgindir. Vitiligo'nun nedeni tam bilinmemekle beraber pigment üreten melanosit hücreleri olan melanositlerin deri veya çevre dokulara hasar vermeksizin seçici kaybına bağlı olarak otoimmünite üzerinde durulmaktadır.

Vitiligo tedavisinde öncelikle dermatoloji takibinde izlenmesi gereken tedavi metodları tamamlanarak ilerlemesinin durması gerekmektedir. Kortikosteroid, PUVA, Psörolen gibi medikal yöntemlerin tamamlanması sonrası tedavi sırası plastik cerrahlara gelir.

Biz plastik cerrahların işi vitiligonun yarattığı kalıcı beyaz alanları kapatmaktır. Yani kamuflaj cerrahisi denebilir. Hücre spreyi yada mikrogreft gibi uygulamalar vitiligo hastalığını tedavi etmez, bıraktığı kalıcı sonuçları kapatmak amacıyla kullanılır.

Mikrogreft tedavisi cildinizde pigment olan koltuk altı kasık bölgesi gibi görünmeyen bir alandan alınan ultra ince greft (cilt yaması) dokusunun çok küçük parçalara ayrılarak , zımpara tedavisi yapılan vitiligo alanına yayılması ve yeniden pigment oluşturması esasına dayanır.

Genelde vitiligo alanının 5/1 i kadar bir alandan alınan greft sahayı kapatmaya yetmektedir. Bu benzetme olarak boya dolu bir kabı suyla inceltmeye benzetilebilir. Daha geniş alan için daha az boya yetebilir.

Mikrogreft uygulamasında yaklaşık 1 saat süren bir uygulama ile cildi zımparalama ve greft alma işi tamamlanır.

Mikrogreftler :
Meme ucu
Dudak
Göz kapağı
Kulak gibi zor bölgeler dahil eller, kollar, gövde, bacaklar
gibi tüm vücutta seçilmiş alanlara uygulanabilir.

Alınacak sonuç, yani normal cilt rengini alma alanın genişliğine göre 1 -3 ay arasında alınabilmektedir.

Merhaba arkadaşlar bende 3 ay önce vitiligo operasyonu geçirdim şuan durumum iyi doğru gidiyor umarım tam olarak olumlu sonuçlar alabilirm ve sizlerede hayırlı haberler verebilirim doğal olarak birçok yolu denedim sonuçlar hep hüsran, son olarak uygulama yapmaya karar verebildim inşallah daha fazla yararlı olacağının inancındayım biraz daha zaman sabır detayları sizlerle paylaşırm hepimizn Allah yardımcısı olsun =S

Son düzenleme:

merve_17 hanım ben yeni doğum yaptım vede hamileliğimde vitiligom çok ilerdi amacım hücrespreyi tedavisi.sizin vitileriniz nasıldı.vede tedavidem memnun kaldınızmı cevaplarsanız çok memnun olucam

yorum sizin
kardesim ugrastı oldu herkes sadece oturduğu yerden nasıl geçtiğini izledi hiç kimse uygulamada çaba göstermedi şimdi ilçelere puva tedavisi kurmak için araştırma yapıyor uygulama konusunda çok tecrübeli

Ben ılk 1998 yılında babamın vefatı artı esımle bosanmayla sedef hastası oldum sonra ayak tabanım dırseklerım başımda cınsel organımda basladı dermotolojıye gıtım o sıradad pısıkratıye gıdıyordum 6 ayda gectı sonra 2005 yılında kızım okumak ıcın abd ye gıttı ve ucak kalkınca basladı her tarafımda kım ne dedıyse onu yaptım o dr bu hastane o cıldıyecı yok eczane vs vs tam 4yıl gıtmedığıt dem kalmadı her gıdısım baska yerımde cıkması demektı sonra bırısı bana sıvası cermıklere gıt dedı ve 21 gunluekk kürle tam 10 sendır tertemız her yerım kayboldu bır daha olsa asla dr gıtmem dırek sıvasa gıderım dr buna karsılar ben olsam ordakı suları ıncelerım ona gore tedavı ederım saygılarımla

Benı sedefken el ve ayaklarımdan ısın tedavısıne gırdım 25 seans bence sadece cılt kanseri değil meme de olabılıyor ben sonra meme kanserıı amelıyatı oldum allahın sevgılı kuluymusm basında yakalandı]

Ben istanbul bakırkoy lepra deri ve zühre hastanesinde yaklaşık 2 aydır puva tedavısıne gıdıyorum. Haftda 3 gun olmak uzere 2 ay oncesınde sut beyazı olan vıtılıgolarım çillenmeye başladı hafıf kapanmalar oldu ama sadece yüz bölgemde bu sonucu aldım vücutta bi gelişme yok. Puva tedavisinde nemlendırıcı krem dagı kullanılmıyor o bolgeler acayıp hassas oluyor dun makyaj yaptım ve yuzum balon gibi şişdi kızaran ve hassaslaşan deri hıc bırsey sürmeyi kaldıramıyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…