Visanne Kullananlar Bakabilir mi?

_eftelya_

Guru
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
2.712
1.152
Merhaba arkadaşlar...

Geçen ay çikolata kisti sebebiyle doktor visanne verdi.Adetinin 3. günü ilaç bitince gel dedi.Dün 28 günlük ilacım bitmesine rağmen adet olmadım,doktoru Aradım ilaca devam et,sakın kesme dedi.1 hafta içinde olmazsan gelirsin dedi...

Şimdi...
Eczaneye sordum ilaç 86 lira.kadın doğuma yazdırmak gerekiyor ve oturduğum yerde ne hastane var,çevredeki hastanelerdede randevu yok kadın doğuma.

Siz nasıl alıyorsunuz? rapor çıkartılabiliyor mu?

Bir ilaçla başım dertte kaldı.Yazdıramadım ve mecburen eşim acil para bulup gönderdi de 86 liraya ilaç aldım.Çok içime oturdu,sinirden Ağladım hatta aradığım yerlerde yazdıramayacağımı öğrenince Adet de olamadım zaten.Boşuna mı kullanıyorum ilacı onu da bilmiyorum

Merhaba eftelya ben bu ilaci mart 2015 den beri kullaniyorum ve o donemden beri adet olmuyorum. Benim endonetriyosisim var. Doktorumun bana soyledigi adet olursam kistimin buyuyecegi. Bu sebeple bu ilac adet olmayi engelliyo ve hormon tedavisiyle birlikte uzun donem kullaniminda kistin kuculmesini sagliyor. Bir umut bekliyorum kistin kuculmesi icin. Ilacin maliyeti malesef yuksek. Ama saglik ocaklarinda bile yazdirabiliyorsun. Ayrica ozel saglik sigortaniz varsa %80 onlarda karsiliyor.

Ben 8 yıl önce çikolata kisti ameliyatı oldum. şu anda yeniledi. 6 aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum. 3,5 cm. 4 5 tane dr a gittim. geneli doğum kontrol hapı verdi. Bir tanesi visanneyi kullan dedi. bir ay deneriz dedi.ilacı aldım kutuya bakıyorum bugün yada yarın başlamam gerekecek. Bakıyorum yan etkileri çok fazla dr bana adet olmamaktan bahsetmedi. nasıl kullanacağımı da tam bilmiyorum. küçülmesi için ne kadar süre kullanacağım bilmiyorum. bir taraftan gittiğim başka bir dr ilaçlar etki yapmaz ameliyat yapalım dedi. daha önce açık ameliyat oldum ve çok zor geçmişti tekrar aynı süreci yaşamak istemiyorum. bu arada 28 yaşındayım ve bekarım.

Pazartesi 3. kutuya başladım ve adet olmadım.Normalde kesmezmiş ama adet olmamam iyi olmuş,6,5 cm kist,şu an 4 cm olmuş.İşe yarıyor yani.Tek sorun göğüslerde acıma.İştahımı açtığıda söylenebilir.2 kutu daha kullan gel dedi.3 cm'e düşerse çocukta sorun olmaz dedi... Diğer gittiğim doktorda ilaçla uğraşmayalım,ameliyat ol kurtul demişti.Belki tercih meselesi,o doktorda çok iyi bir doktordu,sorularım yanıtsız kalmadı ama antidepresan kullanmasaydım niye ilaçla zaman kaybedeyim,ameliyat olup bir an önce çocuk yapayım derdim ama diğer taraftan bi anda depresanı bırakamadığımdan zamanım var dedim ne de olsa...

Merhabalar. Bana memnun kaldığınız dr ismi verebilirmisiniz...

Nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama beylikdüzü kolan hastanesine gidiyorum.doktorum gayet iyi ve uzman.fuat karatepe.ayrıca arzu hanımda ilk gittiğim doktordu orada...

Ve visanneyi salı gününden itibaren bıraktım.adet günümü bekliyorum,yaptırmam gereken testler var.Dün oldum sandım fakat sadece lekeden ibaret birşey,sadece silerken var.çok stresli ve sinirliyim.6 kutu bitirdim ve bu süre boyunca adet olmadım.şimdi ne zaman olacağım bilmiyorum.doktorum ara kanama ama normal adet sayabiliriz pazartesi yaptır testi dedi... Bende normal adet olmak istiyorum bir an önce ve o zaman yaptirmak istiyorum testi...

Bu ilacı kullanıp bırakan arkadaşlar varsa ne kadar zaman sonra adet oldular acaba?

Merhaba Eftelya. Öncelikle mesajıma cevap verdiğin için teşekkür ederim.
Bende 6 ay Visanne kullandım.Bende çok şükür kullandığım süre zarfında bir sıkıntı olmadı. 6 ay regl olmadım bıraktıktan 1 ay sonra adet oldum.

Peki lekelenme tarzı birşeyler olmadı mı? 2 gün sonra başladı bende,hatta adet sancısı gibi bir ağrı olunca ilaç içtim bi tane,devam etti 2 gün devam etti,şimdi bişey yok.yine de test yapıldı bakalım,hormon testi...

Visanneyi kullanmaya başladığım ilk ay lekelenme oldu.Adet olacağım diye bekledim olmayınca doktora sordum.Normal demişti.Daha sonraki 5 ay hiç birşey olmadı.İlk ay şişlik , sinirlilik yaptı sonraki aylarda rahattım.

Benim 6 kutuyu bitirene kadar hiç bişey olmadı.son 4 gün kala ilacın bitmesine,Adet sancısı gibi bişey oldu,kan da geldi,adet oldum sandim son zamanda.sonra geçti.ilacımda geçen hafta salı bitti,cuma günüde lekelenme oldu.adet olmuş sayılıyorsun diye 3. Gün hormon testi,ve bugünde anesteziyle rahim filmi çektirdim.çok şükür kurtuldum bu filmdende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…