• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Visanne 2mg (Hormon ilacı) Unutulan Doz :(

inismona

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
939
367
123
29
Visanne 2mg kullanıyorum. Hergün alarm kuruyorum aynı saatte içmek için. Dün de aldığıma eminim ama bugün Salı dozu aynı yerinde duruyor :(
Bu tür haplarda aynı anda iki doz alınmaz diye biliyorum prospektüsünde aynı gün içerisinde birden fazla doz almayınız yazıyor ama unuttuğunuz birkaç doz varsa hatırlar hatırlamaz için de yazıyor.
Tecrübeli olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi lütfen içeyim mi içmeyim mi :(

Merhaba

Bende visanne yi 1bucuk yildir duzenli kullaniyorum. Nadirende olsa sizin gibi unutabiliyorum. Ben unuttugumu farkettigim anda hemen ilacimi aliyorum. Mesela ben hep aksamlari kullaniyorum ilaci. Sabah farkettiysem dun gece almadigimi hemen ilacimi aliyorum. Ayni gun aksaminda tekrar o gune ait olan ilacida aliyorum.

Merhaba

Bende visanne yi 1bucuk yildir duzenli kullaniyorum. Nadirende olsa sizin gibi unutabiliyorum. Ben unuttugumu farkettigim anda hemen ilacimi aliyorum. Mesela ben hep aksamlari kullaniyorum ilaci. Sabah farkettiysem dun gece almadigimi hemen ilacimi aliyorum. Ayni gun aksaminda tekrar o gune ait olan ilacida aliyorum.
Merhaba geçmiş olsun. Çikolata kistiniz mi var kaç cm çok uzun süredir kullanıyormuşsunuz :/

Sol tarafımda 5cm lik çikolata kistim var. Benim en büyük korkum kistin patlaması. Malesef bu hastalıkta ya ameliyat olacaksınız yada bu gibi ilaçlarla kisti baskılayacaksınız. Kist malesef evlenmeden çocuk sahibi olmadan geçmiyor. Ne kadar ilaç kullanırsak kullanalım yok olmuyor. Ben bekar olduğum için çocuk sahibi olana kadar bu ilacı kullanmak zorundayım. Diğer türlü kist malesef büyür ve patlama noktasına gelebilir. Ameliyatta olunabilir fakat sonuçları çok sıkıntılı.yumurtalık rezervinin azalması yapışıklık çıkması gibi. Birde ameliyat olunsa bile buyuk ıhtımal bir iki yıl içinde tekrardan kendini tekrarlıyor. :(

Sol tarafımda 5cm lik çikolata kistim var. Benim en büyük korkum kistin patlaması. Malesef bu hastalıkta ya ameliyat olacaksınız yada bu gibi ilaçlarla kisti baskılayacaksınız. Kist malesef evlenmeden çocuk sahibi olmadan geçmiyor. Ne kadar ilaç kullanırsak kullanalım yok olmuyor. Ben bekar olduğum için çocuk sahibi olana kadar bu ilacı kullanmak zorundayım. Diğer türlü kist malesef büyür ve patlama noktasına gelebilir. Ameliyatta olunabilir fakat sonuçları çok sıkıntılı.yumurtalık rezervinin azalması yapışıklık çıkması gibi. Birde ameliyat olunsa bile buyuk ıhtımal bir iki yıl içinde tekrardan kendini tekrarlıyor. :KK43:
Ama hiç küçülmüyor mu sizinki ben anlamadım ben de 5 cm ile başlamıştım adet olunca 4.44cm ye düştü ilaca başladık. İlaç uzun kullanımda sonuç veriyor diyorlar?

Şöyle anlatayım. Evet ufak tefek küçülmeler oldu ama esas önemli olan büyümemesi. Ama malesef yok olma gibi bir durum pek mümkün değil. Bu ilacı zaten uzun dönemli kullanman gerekiyo 3 ay kullanım iyileşeyim gibi bir durum yok(keşke olsaydı) bu ilacı ben kullandığım süre boyunca adet görmedim ki bu sayede de kistim büyümedi. En son nisanda muayene oldum sanırım 4.4cm di. Bana sorarsan evli isen bu kistende kurtulmak istiyorsan çocuk düşün derim. Ama benim gibi bekarsan bu ilaca devam. Piyasada başkada kisti baskılaycak bunun gibi ilaç yok.. doğum kontrol haplarını kullanırsan yine adet gördüğün için yine kistinin büyüme ihtimali oluyor..

Şöyle anlatayım. Evet ufak tefek küçülmeler oldu ama esas önemli olan büyümemesi. Ama malesef yok olma gibi bir durum pek mümkün değil. Bu ilacı zaten uzun dönemli kullanman gerekiyo 3 ay kullanım iyileşeyim gibi bir durum yok(keşke olsaydı) bu ilacı ben kullandığım süre boyunca adet görmedim ki bu sayede de kistim büyümedi. En son nisanda muayene oldum sanırım 4.4cm di. Bana sorarsan evli isen bu kistende kurtulmak istiyorsan çocuk düşün derim. Ama benim gibi bekarsan bu ilaca devam. Piyasada başkada kisti baskılaycak bunun gibi ilaç yok.. doğum kontrol haplarını kullanırsan yine adet gördüğün için yine kistinin büyüme ihtimali oluyor..
Yemin ederim moral sıfırlandı şuan :( Bana doktorum çikolata kistini tedavi eden tek ilaç diye verdi. İnternette baktığımda kurtulanları okumuştum :( Ya inanmıyorum her bünyede mi öyle yoksa farklı mı :(
Bekarım, evlenince ilacı bırakmadan nasıl çocuk sahibi olunacak ki. Sonuçta ilaç bırakılınca 6 ay sonra düzene biniyor biliyorum..

Canım bir saniye. Hemen moralini bozma. Bu genetik bir hastalık yapacak bişi yok. Allah çaresiz dert vermesin. Ben ilacı kullanıp kistinin tamamen geçeni duymadım. Ama baştada söyledim önemli olan büyümemesi. Evlenince nasıl olacak dersen bende doktoruma sormuştum. Çocuk düşündüğün an bırakıyosun ilacı dedi. Bu 6 ay meselesinden emin değilim ama şunu biliyorum ki eğer visanne yi bırakırsak zaten hemen hasta oluyosun ki buda normal hale döndüğünün kanıtı. O yüzden 6 ay meselesi bence tam doğru değil. Bide şu konuda haklısın. Her bünye farklılık gösterebiliyor. Bilemezsin belkide seninki geçer.

Canım bir saniye. Hemen moralini bozma. Bu genetik bir hastalık yapacak bişi yok. Allah çaresiz dert vermesin. Ben ilacı kullanıp kistinin tamamen geçeni duymadım. Ama baştada söyledim önemli olan büyümemesi. Evlenince nasıl olacak dersen bende doktoruma sormuştum. Çocuk düşündüğün an bırakıyosun ilacı dedi. Bu 6 ay meselesinden emin değilim ama şunu biliyorum ki eğer visanne yi bırakırsak zaten hemen hasta oluyosun ki buda normal hale döndüğünün kanıtı. O yüzden 6 ay meselesi bence tam doğru değil. Bide şu konuda haklısın. Her bünye farklılık gösterebiliyor. Bilemezsin belkide seninki geçer.
Çok ama çok haklısın. Ama biraz da hap yan etkisi sanırım bilirsin :D Hemen bir en kötüyü aklına getirmeler vs. İnşallah allah hepimize şifa versin ve dermanı olmayan dert vermesin. Bünye farklılığı olacağı için şu dakikadan sonra kendi vücudumu kimseninki ile kıyaslamıcam,onunki geçmedi diye ben ağlamayacam :D
O 6 ay konusunda haklılık payın var bence ben sadece öyle duymştum tabi en güzel cevabı doktordan duymak gerekir
Hastalık Allahtan yapacak bir şey yok şifa aramaktan duadan başka..İnşallah güzel haberlerimizi paylaşırız biz de buralara.:KK36:

Aynen canım inşallah hepimiz en kısa sürede kurtuluruz. Bu arada güzel bir konuya değindin. İlacın yan etkileri. Sanırım ufak ufak hissetmeye başladın. Öncelikle lütfen sabırlı olmaya çalış. İlaç malesef insana çok büyük sinir yapıyor. Bir anda parlamalar. Saçma sapan şeyleri aşırı derecede kafaya takmalar. Ani sinirler. Ben en çok bunlardan çektim. Ve ayrıca evet yaklaşık bi 5 kilo net aldım. Ama biraz spor yaptım biraz dikkat ettim bu rakamı biraz düşürdüm. Sinirlenmelerim içinde doktora gittim. Hafif bir sakinlrştirici verdi. Prozac ilacın adı. sürekli değil ama bi 2 3 ay kullandım. Sonra bıraktım çünkü artık daha iyi hissetmeye başladım kendimi. Anlıcan zamanla etkilerine bir şekilde alışıyosun. Ama psikolojini sağlam tut. Çünkü bu hastalık stresten beslendiğine inanıyorum. Ne zaman stresli bir döneme girsem sancım olur. O yüzden hiçbirşey sağlığımızdan daha önemli değil. İnşallah ikimizde en kısa zamanda hayırlısı ile evlenir hayırlısı ile bir evlat sahibi oluruz. Böylece kurtuluruz İnşallah :)

Aynen canım inşallah hepimiz en kısa sürede kurtuluruz. Bu arada güzel bir konuya değindin. İlacın yan etkileri. Sanırım ufak ufak hissetmeye başladın. Öncelikle lütfen sabırlı olmaya çalış. İlaç malesef insana çok büyük sinir yapıyor. Bir anda parlamalar. Saçma sapan şeyleri aşırı derecede kafaya takmalar. Ani sinirler. Ben en çok bunlardan çektim. Ve ayrıca evet yaklaşık bi 5 kilo net aldım. Ama biraz spor yaptım biraz dikkat ettim bu rakamı biraz düşürdüm. Sinirlenmelerim içinde doktora gittim. Hafif bir sakinlrştirici verdi. Prozac ilacın adı. sürekli değil ama bi 2 3 ay kullandım. Sonra bıraktım çünkü artık daha iyi hissetmeye başladım kendimi. Anlıcan zamanla etkilerine bir şekilde alışıyosun. Ama psikolojini sağlam tut. Çünkü bu hastalık stresten beslendiğine inanıyorum. Ne zaman stresli bir döneme girsem sancım olur. O yüzden hiçbirşey sağlığımızdan daha önemli değil. İnşallah ikimizde en kısa zamanda hayırlısı ile evlenir hayırlısı ile bir evlat sahibi oluruz. Böylece kurtuluruz İnşallah :)
Aslında öyle aman aman depresif ruh halim yok ama tek yaşadığımdan genel bir mutsuzluk ve mesleğimdeki bazı şeylerden ötürü ufak ufak bi sabredememe falan var da. bir anda alınganlık parlamalar oluyor arada. En çok farkettiğim sadece zaten duygusal bir insandım bir önceki mesajından sonra gözlerim şişene kadar için için ağladım :D ilk kutu yarın bitiyor inşallah daha çok ilerlemez. Bu yöndeki tavsiyelerini de dikkate alacağım çok teşekkürler :KK6:
Amin allahım inşallah o duyguyu tatmayı bize de nasip et,et de şu halimize ağladığımıza gülelim:KK36::KK19::oops:

Aslında öyle aman aman depresif ruh halim yok ama tek yaşadığımdan genel bir mutsuzluk ve mesleğimdeki bazı şeylerden ötürü ufak ufak bi sabredememe falan var da. bir anda alınganlık parlamalar oluyor arada. En çok farkettiğim sadece zaten duygusal bir insandım bir önceki mesajından sonra gözlerim şişene kadar için için ağladım mesela:KK70: ilk kutu yarın bitiyor inşallah daha çok ilerlemez. Bu yöndeki tavsiyelerini de dikkate alacağım çok teşekkürler :KK6:
Amin allahım inşallah o duyguyu tatmayı bize de nasip et,et de şu halimize ağladığımıza gülelim:KK36::KK19::oops:

Canım bak ağlama. Ağlamak üzülmek bu durumu dahada işin içinden çıkılmaz hale getiriyo. Keşke bende az dikkatli yazsaydım. Bak ben bu hastalığı ablamdan dolayı bildiğim için dahada tecrübeli yaklaştım. Genetik işte. Gerçi benimki streslede alakalıydı. Ben bankacıyım. İşe başlamadan önce bir derdim yoktu. Ablam yaşadığı için arada kontrole giderdim bendede çıkacak diye. Ama malesef işe başladım stresli bir iş birde malesef. Neyse başladıktan 2 buçuk yıl sonra falan kisti farkettiler. Şimdi kendime dahada kızıyorum. İşte o kadar streslenmesem belki böyle çıkmazdı ortaya. Neyse nasibimizde varki yaşıyoruz. Diyeceğim o ki ağlama üzme kendini bak doktorun yine visanneyi önermiş. Bazısı ameliyat diyor bizim gibi evlenmemiş olanlara. İşte onlara çok sinirleniyorum. Benim ablamı o ameliyatlar mahvetti. Evlenmeden önce ameliyat dediler illa. Tabi o yıllarda visanne falan yok. 1 kere açık ameliyat 1 kerede laptoskopi oldu. O ameliyatlar ablamı bitirdi. Tüpleri tıkadı yapışıklık oldu yumurta rezervini azalttı. 9 yıl çocuğu olmadı. 2 kere tüp bebek denedi. Allaha bin şükür ikincisi tuttu. Maşallah şu anda 9 aylık bit yiğenim var. Anlıcan biz bu hastalıktan ailecek çok çektik. Ama Allahıma bin şükür Allah çözümsüz dert vermesin.. üzülme ağlama sakın bak :)

Ben de kpss dönemi çok stresli dönemler geçirdim. Atandım tek başıma yaşıyorum hemşireyim. Servis yaşlı servisi.Allah affetsin hastalara bazen tahammül edemiyorsun laf anlatamıyorsun çalışma ortamı da iyi olmayınca kalitesiz bir yaşam sürdürdü 1 yıl boyunca. Stres düzensiz beslenme ne ararsan var. Ben böyle bir sonuç alacağımı hiç tahmin etmiyordum. İdrar yolu enfeksiyonundan sonra kasık ağrılarım kalmıştı. Adetim vs düzenliydi bir gün bir hafta ara ile adet olunca dank etti bana da :D
Yok estağfurullah anlatımda bir hata yok ben fazla abarttım salya sümük işini :-) sonuçta hayatın gerçekleri.

:KK57:Ve gerçekten inanmıyorum ya ablanın yaşadıklarına nasip işte tam bitti derken gelip bulabiliyor :KK51:Okurken çok üzüldüm ablana allah çocuğunu bağışlasın analı babalı ismiyle yaşatsın inşallah.:KK36:
Yok artık üzülmek yok ağlamak yok :)

5 yıl önce tesadüfen çikolata kistlerimin olduğunu öğrendim. en büyüğü 8 cmdi. o kadar çok dağılmışlardı ki apandistime, bağırsaklarıma dahi yapışmışlardı. Acilen laparoskopiye alındım. kistlerin hepsi temizlendi. Her şey yolundaydı. 1.5 ay önceki rutin kontrolde tekrar 4.5 cmlik bir kistin oluştuğunu öğrendim. Bugünkü kontrolde ise ultrasonda görünmüyordu artık. Kist sönmüş. Bu 1.5 ay boyunca internette ne araştırmalar yaptım.. Yıllarca bu rahatsızlıkla başa çıkmaya çalışanlar olduğunu öğrendim. Çok fazla umutsuzluğa kapıldım. Evet, bu kist illet bir şey ancak umudu bırakmamak gerekiyor.
Herkese sağlık diliyorum

Back