• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdanım ve sarman

Ben eşini de anlıyorum kedi beslemek evlat yetiştirmek gibi. Sayıca çok olduklarında hem de apartman dairesinde çok yorucu ve bazen insanın tahammül sınırlarını zorlayıcı bi hal alabiliyorlar. Eşinin sabrını ve hayvan sevgisini de böyle sınama bence. Tabi bahçe koşullarını filan sen biliyorsun. İnşallah iyi bi yuva bulursun olmazsa da belki yakın bi yerlerde kedilerin rahatça yaşadığı bi yerde bakmaya devam edesin. Benim oturduğum semt mesela sokak hayvanlarına çok ilgili o yüzden biz dışarda da bakabiliyoruz inşallah hem sen hem eşin hem de sarmanın mutlu olduğu bi çözüm bulursun

Eşimle tartışma sebebimiz kediler değildi , dediğim gibi zor bir süreçten geçiyoruz karı koca olarak. O inanılmaz yoğun çalışıyor ben işsizim şu an, haliyle maddi sıkıntılarımız var. Dört senelik ilişkimizde standartlarımız ilk kez bu kadar düştü. Kedileri o da benim kadar seviyor ve bu konuda inanılmaz sabırlı ve merhametli. Sarman artık benimle, bugünden sonra kolay kolay vazgeçemem ondan.

Kızlar ben iki buçuk ay önce bir halt yedim. Ağustos sonu bir akşam üzeri kuaförden dönüyordum ve sarman bir kedi yavrusu gördüm. Bir yerlere girmiş heralde bir de zifte bulanmış patileri kapkara ve yara bere içindeydi. Başını okşadım hemen gur gur başladı. Mama indirdim ama sokakta bin tane kedi var onlar da geldi kavga kıyamet yedi neyse. Ben o gece uyuyamadım ve ertesi gün eşimin tüm triplerine rağmen (çünkü üç kedimiz var ) gittim kediyi aldım. Veterinere gittik bakımları kontrolleri aşısı yapıldı. 5 aylık ve 1,5 kiloydu hayli az gelişmişti yani. Amacım bir kaç gün iyileştirip bırakmaktı sonra ilan açtım bir sürü ama dönen olmadı. Çok güzel bir kedi inanılmaz uyumlu ve akıllı ama gel gelelim benim üç kedim var zaten. Bir iç dış paazit kedi başı 80 TL, maması var, kumu var, ayrıca yaş maması var , eksik aşılarımız var ve ben şu an çalışmıyorum. Önümüzdeki ay kısırlaştıracağız bir de o var.

Bir de bu dünya güzeli daha yavru olduğundan çok yaramaz evin altını üstüne getiriyor. Kızım sakin ama iki oğlan çok azgın ve üçü bir araya geldi mi seyreyle günbürtüyü. Zaten iş konusundan ötürü çok sıkıntılıyım, sürekli ev süpürmek kum temizlemek çok sıkıyor beni. Şimdi süpürdüm sildim ama çalışma odasının altını üstüne getiriyorlar büyük oğlumla.

Kuma girip çıkıyor oyun yapıyor temiz kuma bulanıyor. Enerjisi çok çünkü yavru ve çok doğal bu ama ben dört kedi ile çok bunalıyorum.

Bunu yapmayacağım aslında çünkü vicdanım elvermez ama Hardal' ı bahçeye bıraksam mı diye düşünüyorum bazen. Sonra hemen vazgeçiyorum. Hava zaten buz bir sürü hasta kedi var e bu hayvan alıştı sarılıp sarmalanmaya ne yapar sokakta :KK43:

Ama böyle de ben deliriyorum :KK43: Şu an kum kabında halay çekiyor mesela geliyor sesi :KK70: Şu aralar evde olmak o kadar mutsuz ediyor ki ev işi de zul gelmeye başladı.

Keşke hiç almasaydım diyorum ama o zaman da yaşayamazdı bir sürü tenya döktü gelişmemişti zaten bulduğumda. Ama böyle de çok bunalıyorum enerjisi çok dediğim gibi.

Yani kendimi çocuklarından şikayet edip " o zaman neden doğurdun" dediğim üyeler gibi hissediyorum :KK43: O zaman neden doldurdun eve dört kediyi di mi ? Çok seviyorum yalan yok ama üçüyle bir düzen tutturmuştuk Hardal düzeni şaşırttı bize.

Fotoğrafı da bu eşşeğin, insan nasıl kıyar :KK43:

Buraya da sahiplendirme ilanı açacağım birazdan belki onu çok sevecek bir yuva bulurum.
Ay çok hoşsunuz kediyi severken eşşeğin fotoğrafıda bu demeniz beni güldürdü ben aşırı korkuyırum hayvanlardan kedi köpek kuş civciv bile :KK43: merhametinize hayran kaldım tebrik ederim sizi :)

Son düzenleme:
Çoooooook güzel bir kedi. Gülümsüyor, çok mutlu. Bir fotoğrafını daha koyun lütfen. Bayıldım.
Umarım size şans, bereket getirir. Yolunuz açım olsun.

Toksoplazma bir efsane o konuda korkmayın. Ama çok iyi düşünmek gerek ben İstanbul Anadolu yakasındayım ama dediğim gibi sanki eve bir çocuk gelecekmiş gibi düşünmeli. Kediler çok temiz hayvanlardır ayrıca hiçbir zararları olmaz aksine mutlu ederler sizi eğlendirirler. Yine tekrarlıyorum çok sabır gerektiriyor çünkü hasta da olabiliyorlar ya da arada kazalar oluyor kum saçılıyor, ishal oluyorlar. Hani herkesin harcı değil onu baştan söyleleyim. Cidden seviyorsanız canı gönülden o zaman bakarsınız ama.

toxoplasma efsane değil hamilelerin bebekleri için sakıncalı

konu sahibi arkadaşım kediyi evine alıştırmıştı besliyordu ama ev dışında yuvası vardı komşular da tanıyordu kediyi öyle yapabilirsinz belki

Allahım nasıl güzel bir kedi canım benim sabah sabah nasıl güzel geldi fotoğrafı :KK200: Allah sizden razı olsun güzel yürekli arkadaşım, insallah bu yavruların hatrına tüm istediğiniz kapılar açılsın önünüze :KK36:

IMG_5505.webp

Çoooooook güzel bir kedi. Gülümsüyor, çok mutlu. Bir fotoğrafını daha koyun lütfen. Bayıldım.
Umarım size şans, bereket getirir. Yolunuz açım olsun.

Çok teşekkür ederim, oldukça zor bir dönemdeyiz ülke olarak herkes yaşama savaşı veriyor. Umarım herşey güzel olur hepimiz için.

Buyrun bir doz Hardal :nazar:

toxoplasma efsane değil hamilelerin bebekleri için sakıncalı

konu sahibi arkadaşım kediyi evine alıştırmıştı besliyordu ama ev dışında yuvası vardı komşular da tanıyordu kediyi öyle yapabilirsinz belki

Şöyle söyliyim o zaman aşısız kediler sakıncalı aşıları tam ev kedileri değil. Ama ne yazık ki bir çok kedi sahibi bu yanılgıya düşüp hamile kalınca kedilerinden vazgeçiyor.

Allahım nasıl güzel bir kedi canım benim sabah sabah nasıl güzel geldi fotoğrafı :KK200: Allah sizden razı olsun güzel yürekli arkadaşım, insallah bu yavruların hatrına tüm istediğiniz kapılar açılsın önünüze :KK36:

Estağfurullah ben ne yapıyorum ki ? Sokakta daha binlerce çaresiz can var :( Ama çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için :KK200:

Back
X